Záleží hodně na známkách na SPŠ

Podmínky pro práci, vztahy se zaměstnavateli, platy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod zamis 18. 1. 2006 20:47

na znamkach vubec nezalezi. kazdej se diva jestli maturitu mas-nebo nemas! hodnotit neci schopnosti a vedomosti pomoci peti cisel je nesmysl a nema to zadnou vahu.
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Dandy 2. 2. 2006 23:44

Bude to znít možná divně, ale já se neučím a přesto jsou moje známky skvělý.
Doma se vůbec neučim, protože to nemam zapotřebí.
V předmětech, na kterých mi záleží, po mě učitelé (skvělý učitelé) nechtějí žádný poučky nebo definice, ale chtějí předvést něco praktickýho, což se prostě nazpaměť naučit nedá. Chtějí po mě abych přemýšlel a logicky uvažoval.
A předměty, na kterých mi až zas tolik nezáleží, obvykle nějak ošéfuju.
Umět logicky uvažovat je podle mě mnohem důležitější než odříkat nazpaměť slovník.
Čeho se na nás dopustí druzí, s tím už se nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
Francois de la Rochefoucauld
Dandy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 2Pix 4. 2. 2006 01:30

hmmm ja nevim .. maturu ani diplom nemam.. ale pracuju na miste kde byl pozadavek "vysokoskolak" .....

takze dost zalezi na firme a dost zalezi na tvym pristupu k tomu, pokud budes pred novym zamestnavatelem frajerit zes to mel za quattro, tak te kopne do zadku ...

taky dost zalezi na tom jestli tomu budes alespon nejak rozumet a maturita je pro-forma .. stejne : kdyz nebudes umet - tak letis pred koncem zkusebky, takze je to jedno :-)
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod Deli 23. 2. 2006 20:22

S-Tony píše:Většina šprtů se v praxi neuplatní, protože se umí jen biflovat na zpamět a nejsou moc kreativní.
My co jsme jen tak tak prolezli jsem se hodně natrápili při vymýšlení fíglů, předstírání vědomostí a imrpovizace.
Njelépe je být průměr. Tzn mít dvojky občas trojku a vyjímečně i čtyřku. /quote]

Přesně tak, já to vidim na spolužácích ze středních - my co jsem tak nějak prolézali, tak se máme o moc lépe a nejhůře je na tom asi nej šprtka třídy, která dělá někde sekretářku za pár korun... :hm
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli

Odeslat příspěvekod Ally 8. 4. 2006 22:15

Ten kdo se automaticky našprtá a v podstatě neví o čem je řeč, tak správným odborníkem ve svém oboru nebude. Ale člověk který zase prolézá s odřenýma ušima zase nebude mít znalosti, které by v praxi využil. Nejlepší je zlatá střední cesta. Znát něco z teorie a umět to uplatnit v praxi. Šprti jsou v praxi vedle, ale repetenti taky.
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Weslo 22. 7. 2006 13:56

záleží na tom co chce člověk dělat..když tě tvoje škola baví a víš že by si se tomu chtěl věnovat tak se určitě vyplatí se hodně učit...já chodil na SPŠS a už asi ve druháku jsem věděl že tohle dělat nechci..takže jsem se na to kompletně vykašlal a snažil jsem se to jenom korigovat tak abych prošel..stejně tě u každé firmy proklepnou(tedy pokud opravdu shánějí) a tam je ti jakkákoli známka zbytečná..je důležitý aby se člověk nestyděl a případnej neúspěch bral sportovně..zaměstnavatelé chtějí hlavně spolehlivé a výkonné zaměstnance...
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Majsner 19. 8. 2006 15:20

Jsem konstrukter, takze muzu mluvit pouze za strojarskou oblast. Ti co jsou dnes spickami v oborech, vetsinou na skole prolezali tak-tak, ale neplati to obracene, cili vsichni, kdo prolezali se ctyrkami, dneska nejsou spickami v oboru. :lol:
Taky je tu druha vec, pokud mas pred sebou jeste kus skoly, radil bych drzet se dal od te spodni linie, protoze ta sice na splneni staci, ale od ni uz je to kousek do blata. Kdyz ma clovek nejakou tu rezervu, kdyby proste jednou nemel svuj den apod., tak je to jistejsi...
Jo a jinak na znamky na maturitnim vysvedceni nikdo nekouka, ale z praxe vim, ze umet vsechno jen nejak odvodit taky neni uplne skvele. Clovek prijde do firmy a ma tri mesice, aby se dostal do "plneho provozu", jinak vetsinou leti. No a k dostani se do plneho provozu potrebuje vetsinou sezrat obrovske kvantum informaci naraz, a to se dela vemi spatne, pokud se nekdo celou stredni neucil a jen "dedukoval" a tudiz mu zakrnela pamet... Totiz, jsou veci, a ve strojarine to plati trojnasob, ktere se nedaji vydedukovat.
Majsner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xmms 6. 10. 2008 01:16

Na známky ve škole se mě nikdo neptal. Jen jaký typ vzdělání mám. V případě elektro bude zaměstnavatele zajímat druh školy a jestli máte vyhl. 50 a jaký paragraf, zkušenosti a praxi. Na ZŠ i střední jsem měl různá období, kdy jsem propadal ze všeho možného (a věřte i nemožného) a období jedniček od shora až dolů. Byl jsem dokonce úplně nejhorší žák ze školy, ale také druhý nejlepší. Máma chodila do školy na kobereček prakticky pořád. Kvůli prospěchu i chování. To ale dnes nikoho nezajímá. Buď mám kvalifikaci (rozuměj papíry) nebo nemám. Nebo si musím udělat nějaké zákonem vyžadované školení kvůli bezpečnosti práce.
Jinak záleží na každém, o co se zajímá a jakým směrem se po škole bude ubírat. Já jsem se o svou pracovní kariéru a žebříček tam nahoru nikdy moc nezajímal. Víc mě vždycky zajímalo, s čím by se dalo obchodovat.
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Swordman 16. 10. 2008 14:00

Ak študuješ na SPŠ a chceš ísť na VŠ tak záleží. Ak chceš v praxi robiť niečo v obore, kde využiješ to, čo ťa vyučujú, tak záleží hlavne pri strojárine na pochopení princípov, na zdravom sedliackom rozume, na schopnosti aplikovať v praxi poznatky, na analytickom myslení atď.
Známky sú ti v praxi na nič.

Hlavne sa nauč aplikovať matematiku ( napr. trebárs základnú geometriu ) v praxi, bude sa ti to hodiť.
Tiež aplikovať teóriu z odborných predmetov v praxi ( veľa vecí nájdeš aj na internete ).
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník

Předchozí stránka