Jakou značku a typ myčky nádobí?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod kejki3 7. 12. 2009 23:48

Ikea má vestavné tak napůl - nejsou do skříňky, ale jdou na ně přidělat dvířka, takže je to plná 60, nevím, jestli ostaní to mají taky tak. Blbé je, že mi vyšla na kraj a musím nějak zakrýt ten neelegantní plech. Vlastně jsem ve sběrném dvoře viděl vestavnou Whirlpoolku ve skříňce, to musí být extra malé uvnitř. Jsem sám a mám 60cm, ale dělám doma, takže furt krámuju nějaké nádobí. Naplním hladce co dva dny. A měl jsem tu na opravu 45cm zanussi, tak jsem tam nesl z neplné 60 jen talíře a hrnky (mísa, misky mi bylo jasné, že se tam nevejdou) a i tak mi hrnky zbyly. A to tam nebyl příborový koš. A hodíš tam stejnou tabletu jako do velké, malé tablety se nedělají.
Některé 60 umí mýt jen jeden koš, ale moc vody a elektřiny to stejně neušetří a jen přibyde další *****ítko. Čím jednodušší, tím lepší. Ono ten 6.smysl zní pěkně, ale pak čteš jak myčka myje tři hodiny, protože čidlo zlobí, odmítá fungovat, protože měřák litrů vody se netočí... Princip myčky je extrémně jednoduchý a pokud by tam nepřidávali výrobci spoustu elektroniky, nebylo by tam nic k pokažení. Jo a varování 45cm Whirlpool se dělají v Turecku a jsou kazivější než 60.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 8. 12. 2009 18:57

Já přemýšlím nad tou 60 . Ale pořád se nějak nemůžu rozhodnout :hm
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod Kirkwood 9. 12. 2009 13:54

Tak já nemám možnost si nakoupit v Ikee :-(
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 9. 12. 2009 16:30

Máš, jen nevím jak bys to odvezla :-/
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Kirkwood 9. 12. 2009 17:29

No právě..
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 9. 12. 2009 17:43

ve svém autíčku asi ne :D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Kirkwood 9. 12. 2009 17:49

tam by se mi vešlo akorát náčiní a doplňky do bytu :-D
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 12. 2009 01:02

Tak to byl příklad, to víš, já sleduju low-end a aukro O:-)
Teď má Mělnická Eva v letáku Whirlpool adp 6838 za 8.999, ani to nehodili na e-shop. Ale je to nadupané 6.smyslem, umí to půl myčky a na hodně špinavé nádobí to má extra trysky dole. Ale stejně si myslím, že je lepší jednodušší, každý stejně používá furt jeden program.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 12. 2009 10:11

No než Whirlpool za 8 999 tak bych tedy raději vzal AEG za 9 500 :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod michee 10. 12. 2009 10:55

My máme doma jakousi myčku od Hotpoint Ariston, myje dobře, ale blbě ta myčky vysychá.....když v noci myjeme nádobí, ráno myčku otevřu a večer po práci je nádobí pořád mokré. Přitom u přítelových rodičů jejich myčka má suché nádobí tak za dvě hodinky po umytí, fakt netuším čím to je. Naštěstí vyklizení myčky nerada dělám, takže to přítel obstará :D
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 12. 2009 11:36

Kvalita sušení je stejně důležitá vlastnost jako kvalita mytí a stejně jako v ní se jednotlivé myčky liší.
U rodičů mi stačí, když nechám nádobí vychladnout a pokud nemá nějaké záhyby (kde by se držela voda), můžu ho rovnou ukládat do polic.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 12. 2009 12:12

Tak když to nádobí neuschne za půldne co je myčka otevřená, tak je asi vysoká vlhkost vzduchu v místnosti. Nebo má nějaké záhyby.
Když si vzpomenu a vypnu myčku na začátku sušení, tak stačí otevřít dveře a jak je nádobí horké, je za chvíli suché.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod michee 10. 12. 2009 12:13

Vysoká vlhkost vzduchu podle mě není.....ačkoliv ihned otevřu myčku, tak uvnitř hodně páry zkondenzuje a skape na nádobí.
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Moravanda 10. 12. 2009 22:02

Patriku můžu se Vás zeptat, proč by jste dal přednost AEG :hm :?:
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 12. 2009 22:48

No, přiznám se, že je to moje oblíbená značka, rodičům jsem jí doporučil, pračku máme už druhou (tu první měli 13 let). A taky odebírám časopis TEST, kde se značka AEG ve výsledcích testů (většinou přejímané z Stiftung Warentest) umisťuje na prvních místech, naopak výsledky Whirlpool jsou nevyvážené.
A také kolega měl ledničku Whirlpool se kterou nebyl spokojen - několik oprav a dle sdělení servisáka je to u této značky obvyklé.

Takže když kuchyňskou elektrotechniku, tak AEG, Bosch/Siemens, eventuelně Liebherr. No a když někdo neví co s prachama, tak Miele :D.
PatrikChrz
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka