Kapacita mozgu

Diskuze o vesmíru, nových vědeckých objevech i technice v běžném životě

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Pade 8. 9. 2007 16:31

Co si myslite? ma pamatovy priestor mozgu nejaku obmedzenu kapacitu, alebo nekonecnu? :hm
Pade
Přeborník

Odeslat příspěvekod marz 8. 9. 2007 16:34

Myslím, že nekonečná nebude. To je blbost. Ale určitě ji neumíme využít celou. Na to jsme moc blbý :)
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kwak 8. 9. 2007 18:27

sem čet že ti lidé kteří mají super pamět(už nevim jak se to menuje) ze si pamatují všechno, tak v nejakém věku začne mozek vyřazovat informace které se prostě už nevejdou ale na rozdíl od normálního člověka nevyřazujou podle důležitosti tý informace takže najednou muže zapomenou méno manželky. Takže pamět je omezená
každý má svou pravdu.
nemam rád kdyš nikomu přijde neco divné jen proto že je to jiné...
krása má mnoho podob!
kwak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lukecz 8. 9. 2007 18:39

Záleží na úhlu pohledu,ale dle mě je neomezená. Tedy aspoň v tom smyslu, že paměť spočívá v zapojení neuronů a díky jejich regeneraci a přestavování sítě vniká nový prostor pro informace.

Otázkou sou staré informace,která se asi přepíšou a pak by kapacita byla konečná s tím, že se tedy obnovuje ukládací místo.

no sem z toho tak jako tak jelen :mrgreen:
Barman v Nočním klubu* Pauza.cz

šťastně vdaný za Snížka
Call of Duty :UO player
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Odeslat příspěvekod scater 8. 9. 2007 19:13

Myslim, že bude neomezená.Jen určitý vzpomínky se uloží "někam" a je hrozně těžký je odtamtud vzít zpět.
BTW : chtěl bych vidět, co bysme dokázali s využitím mozku na 100% :D
D'n'B fan
To my né.To Komunisti.
Nebyl to Descartes, kdo řek: "Jsem to, co jsem!" ?
Ne, to byl Pepek námořník
scater
Přeborník

Odeslat příspěvekod ES0 8. 9. 2007 19:21

scater píše:...
BTW : chtěl bych vidět, co bysme dokázali s využitím mozku na 100% :DD/quote]

tak treba telepatie, schopnost docasne potlacit ostatni smysly na vylepseni zbyvajiciho, schopnost blokovat zvuky ktere slyset nechces, no proste je toho spousta :)
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lukecz 8. 9. 2007 19:36

ES0: myslím, že zas tak žhavé by to nebylo z důvodu nadřazených příkazů (tj. dýchání ,činnost srdce, reflexy apod). Nedokážu si představit ,že bych si řekl, tak teď ušetřím a vypnu jedno oko....

to 100% využití mozku bych chápal jako třeba počítač - naplánuju xy kroků v šachách v jedné vteřině.....

ikdyž jednou se to třeba za pomoci bioimplantátu povede a tím přečipujem mozek a uvidíme co všechno dokáže :oboze :mrgreen:

šťastně vdaný za Snížka
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Odeslat příspěvekod scater 8. 9. 2007 19:45

Taky bych to neviděl na telepatii...Ale třeba využíváme tak málo toho mozku, že si ani nepřipustíme, že bysme to mohli dokázat :) (kromě Esa, samozřejmě...:) )
D'n'B fan
To my né.To Komunisti.
Nebyl to Descartes, kdo řek: "Jsem to, co jsem!" ?
Ne, to byl Pepek námořník
scater
Přeborník

Odeslat příspěvekod Pade 8. 9. 2007 20:28

bolo by toho moc, matematické výpočty lepšie než počítač, wireless možnosti ako telepatia, 100% využitie svojich telesnych možností...
Pade
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 8. 9. 2007 20:49

a kdyby náhodou pamět nedostačovala tak si v budoucnu připojíme flashku :D
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod ES0 8. 9. 2007 21:08

kdepak flashku, v mozku bude nejaka wifi a bude neustale pripojena do site, takze se nikdo nebude muset memorovat neco nazpamet, jednoduse si to vyhleda, casem se zrusi veskera vyuka na skolach , vsichni budou negramotni a jakmile ta sit spadne, budeme razem v praveku, nikdo nic nebude umet :)
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lukecz 8. 9. 2007 23:11

proto bych zachoval v hlavě něco na způsob BIOSu :arrow: po pádu super sítě by člověk přešel do nouzového režimu z biosu si natáhl základní data :arrow: tady ten houpající se bazmek je ruka,tohle je noha,hlava, oči.....pak se spustí záložní zdroj a jedem znova :mrgreen:

doufám, že o tom ještě nikdo nenatočil film, Terminátor zní hezky :-P

šťastně vdaný za Snížka
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 9. 9. 2007 09:11

A hlavne pravidelne zalohovat a zalohovat...
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod Wawer Rewold 9. 9. 2007 11:27

Kdyby jsme používali 100% mozku tak by jsme dost často věci zapomínali. Např. při každý hlavičce při fotbale se zničí 20 000 mozkových buněk a to nemluvím o pořádný kalbě. Bůh věděl když nás stvořil že budeme potřebovat velikou rezervu. Proto používáme jen 5-10% :D
Wawer Rewold
Návštěvník

Další stránka