Fyzikář:
Z pohledu Země budete zastaven v čase a poletíte ve strnulém stavu vesmírem navěky až do jeho konce v singularitě. Z Vašeho pohledu z kosmické lodi ani neuvidíte, že jste nekonečnou rychlostí minul cíl, a než mrknete okem, skončíte v téže singularitě v daleké budoucnosti konce vesmíru.
Ja:
Predstavme si mimozemskú loď letiacu okolo našej Zeme rýchlosťou svetla. Podľa vás v tomto prípade letí naveky až do konca vesmíru v singularite so zastaveným časom. To ale predsa nieje možné, keďže v tom okamihu ako naberie c sa svojím obrovským zrýchlením -> hmotnosťou -> gravitáciou zmrští do čiernej diery, ktorá bude letieť ďalej a nič ju nebode môcť zastaviť a teda to neprežije nič (nebude žiadna loď ani ufóni v nej).
Zoberme si však hypotézu, že by mali ufóni loď, ktorá sa pri takej rýchlosti nezmrští do čiernej diery. V tom prípade by ju pozemšťania mohli ľubovoľne zastaviť!!! (pre nás nejde svetelnou rýchlosťou; dilatácia času). Vyvrátte mi prosím nejako toto tvrdenie.
Fyzikář o Philadelphskom experimente:
Proč tolik humbuku kolem údajně nefunkčního šrotu. Nevíme, co se dělo na lodi, ale možná to vědí mocní této planety. Možná to otevřelo jinou dimenzi. Možná z toho jde čerpat energie. Možná to umožnuje cestovat paralelními světy. Možná tím jde cestovat i v čase.
Ja:
Práve sme možno vyriešili záhadu "možného" princípu fungovania
Orba od Steornu (pokiaľ ste o tom nepočuli, je to údajné
perpetum mobile)....Ježiši, čo ak je za tým naozaj niekto mocnejší (mi teraz trklo). Vedúci Steornu hovoril, že to pracuje
na základe magnetov a zariadenie má naozaj kruhový tvar (možné rotácie). Celé to odmieta väčšina komunity vedcov (v poslednom mesiaci s tým vyšli von),
odmietal som to samozrejme aj ja, ale po interview s vedúcim (Sean McCarthy) sa mi to zdá o čosi pravdepodobnejšie. Mali totiž začiatkom júla nevydarené predstavenie v Londýne kvôli "zlyhaniu guľových ložísk", avšak čo ak je v tom všetkom proste niečo "viac". Info o Orbu na Steorn.com a veľmi obsiahle interview (aj s fotkou:) ) je
tu
A ak by ste mali trocha času, skúste prosím takto stručne vysvetliť hmotu-antihmotu a Higgsove bozóny, ďakujem veľmi pekne.
Edit: Ach, asi to je na vás priveľa, ale raz ma veľmi zaujímala teória jedenástich dimenzií (tuším ste ju tu nazývali M-teória), lenže som videl len vysvetlenie v značne náročnej angličtine a bol by som strašne rád, keby ste boli taký dobrý. (A klaniam sa za vašu ochotu a z celého topicu, keď bude obsiahlejší, vyberiem vaše a pár ďalších príspevkov do jedného pekného pdf a rozošlem všade linky, toto tu nesmie zostať zabudnuté.)