Dávná civilizace na Marsu?

Diskuze o vesmíru, nových vědeckých objevech i technice v běžném životě

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod matthewOK 22. 7. 2007 14:35

myslim si to iste :))
ale na niektorych miestach v Google Mars sa neda zoomovat - napise to nieco v zmysle, ze obrazok nie je dostupny
mna by zaujimalo preco :P

inak, ja som niekde cital, ze na zemi sa z davnych cias nasli len kostry ciernych ludi, bieli ludia sa vraj objavili len tak.. neskor :P

//nepoznam nijaky web, ktory sa tejto teme blizsie venuje, ale zaujima ma to
... Caaafte lidicky :))
matthewOK
Čtenář

Odeslat příspěvekod kosch 22. 7. 2007 14:45

heh no já mám taky celkem rád sci-fi, ale na rozdíl od některých jsem stále schopen rozlišovat mezi TV a realitou :mrgreen: (btw těch pár dílů Star Gate co jsem viděl vypadalo na pěkný odpad :-D )

popravdě mě to už přestává celkem bavit, takže ještě jednou shrnutí
-jakákoli konstrukce co tu kdo zatím vymyslel buď nedává smysl nebo pro ni neexistují důkazy (popř. existují důkazy proti ní)
-na Zemi se nenašly žádné hmatatelné důkazy přítomnosti vyspělé civilizace..... a ty texty co je údajně popisují nikdo z nás nečetl v originálním jazyce (a imho je lze vyložit tak jak se člověku zrovna hodí)
-možná blbě vidim, ale na žádné z těch fotek Marsu není nic co by nevzniklo přírodně
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod sonk 22. 7. 2007 14:50

kosch píše:heh no já mám taky celkem rád sci-fi, ale na rozdíl od některých jsem stále schopen rozlišovat mezi TV a realitou :mrgreen: (btw těch pár dílů Star Gate co jsem viděl vypadalo na pěkný odpad :-D )

-jakákoli konstrukce co tu kdo zatím vymyslel buď nedává smysl nebo pro ni neexistují důkazy (popř. existují důkazy proti ní)
-na Zemi se uu]nenašly žádné hmatatelné důkazy přítomnosti vyspělé civilizacec/u]..... a ty texty co je údajně popisují nikdo z nás nečetl v originálním jazyce (a imho je lze vyložit tak jak se člověku zrovna hodí)
-možná blbě vidim, ale na žádné z těch fotek Marsu není nic co by nevzniklo přírodně /quote]

Jen jak pises, ze tu na zemi nejsou zadny stopy,co kdyz oni nechteli zadny stopy nechat?Uz jen to,jak se resilo, ze v Egypte bylo zakazano "kreslit" bohy atd,proste oni nechteli po sobe neco nechavat si myslim.Treba to co tu je,je cilene zanechano tak jak to je hm?Prece jenom,oni byly dost "husty" a my jenom telata,kterejm bylo neco "diktovano" proste nam vytvorili kulturu jakou v ty dobe ONI chteli.
Ale jak rekl jeden typek na NG .."to ze tu nikdy nebyly se dozvime az tehdy,kdy oni priletej a reknou ,ze tu nikdy nebyly;) "
sonk
Čtenář

Odeslat příspěvekod Jílke 22. 7. 2007 14:55

Všechno je FAKE tak co tu řešíte :lol:
phone N70 + 2GB karta :D
Dává pozor, jestli dávám pozor, a když si myslí, že nedávám
pozor, tak > nedává pozor.
Jílke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sonk 22. 7. 2007 15:03

Jilke: no, to se resilo uz tehda v tv...jak jsem psal ve prispevku vyse..
to jestli je neco na tom pravdy zjistime az tehdy...kdyz oni priletej a potvrdej to ze tu byly nekdy nebo ne :)

do ty doby to budou jenom domenky porad vsechno,coz me sere..protoze se bojim ze se toho nedoziju abych zjistil jak to bylo/je
sonk
Čtenář

Odeslat příspěvekod vovno 22. 7. 2007 15:07

kosch píše:heh no já mám taky celkem rád sci-fi, ale na rozdíl od některých jsem stále schopen rozlišovat mezi TV a realitou :mrgreen: (btw těch pár dílů Star Gate co jsem viděl vypadalo na pěkný odpad :-D )

-na Zemi se uu]nenašly žádné hmatatelné důkazy přítomnosti vyspělé civilizacec/u]..... a ty texty co je údajně popisují nikdo z nás nečetl v originálním jazyce (a imho je lze vyložit tak jak se člověku zrovna hodí)
-možná blbě vidim, ale na žádné z těch fotek Marsu není nic co by nevzniklo přírodně /quote]

Možná fakt blbě vidíš, ale je strašně moc fotek z Marsu s útvary,které zjevně nevznikly přírodní cestou. Najdeš je třeba tady:
http://www.enterprisemission.com
http://www.mars-news.de
Třeba: http://www.enterprisemission.com/samp5.htm

Hmatatelných důkazů je málo, to je pravda. Nějaké ale přece jsou:
http://www.granosalis.cz/modules.php?na ... =0&thold=0

A něco na závěr:
http://www.gewo.info/sitchin/articles/elephant_cz.htm

Přepišme dějiny.
vovno
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KillerZero 22. 7. 2007 15:25

kosch píše:tohle je krásný příklad pro aplikaci Occamovy břitvy - tedy přednost má jednoduší vysvětlení (=přírodní původ, optický klam atd.) než nějaké šílené a komplikované teorie o emzákách...
KillerZero
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 22. 7. 2007 15:33

dějiny vydrží bez přepisování :-)

důveryhodnost stránek http://www.enterprisemission.com jsem zmínil v úvodu téhle diskuze, nebudu to znova probírat... (a k tomu konkrétnímu snímku, přiznávám, že netuším jaký přírodní proces by něco takového vytvořil, ale nejsem geolog ani nic podobného.. ale jako umělá konstrukce to taky rozhodně nevypadá)

ad ta Čína, konaly se tam další proůzkomy? k čemu došly, co našly? jak bylo to písmo rozluštěno? jaké byly výsledky onoho Moskevského výzkumu? ... ten článek je bez dalších faktů akorát plácnutí do vody (nemluvě o tom, že ani není konzistentní z dalšími zde zmíněnými teoriemi)

a ještě k artefaktům na Zemi, z důvodůkteré jsem zmíli dříve ti bohové velmi pravděpodobně nemohli být emzáci, takže museli být z vyspělé pozemské civilizace, kterí by při svím vývoji zanechala stopy... a ty tu co? správně, nejsou
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kosch 22. 7. 2007 15:39

KZ: lidstvo evidentně není mimozenského původu, protože jeho DNA vychází z cca 4 mld. probíhajícího vývoje..

...ad datování pyramid co jsem nedávno někde četl tak by v tom zásadní problémy mít neměly, ale ruku do ohně za to nedám..

jinak s tím Occamem jsem to myslel obecně, že je prostě pravděpodobnější, že např.pyramidy stavěli lidi jako hrobky prosvý panovníky, než vymýšlet nějaké šílené teorie o emzácích co staví pyramidy na Zemi na Marsu, kódují do nich postavení hvězd a kdo ví co ještě (pomíjim spoustu dalších rozporů co tam je..)
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod sonk 22. 7. 2007 15:43

kosch: hmm... mozna to beres za spatny konec... jednodussi opravdu neni "spravnejsi" vzdycky ;)
to ze tu byly, nam museji rict oni... jinak jsou to jenom domenky zkurveny;)
sonk
Čtenář

Odeslat příspěvekod KillerZero 22. 7. 2007 15:45

kosch píše:jak jsem řekl, pravděpodobnost že budou vypadat jako lidi je extrémně nepravděpodobné (a to jeden z hlavních důvodů proč na tyhle teorie nevěřim, kdyby se v nich popisovaly potvory s patnácti nohama, budou podstatně věrohodnější...)... šance, že by se na jiné planetě vyvynulo něco tak podobného člověku je zanedbatelná... a není k tomu ano důvod člověk není nijak extra dobře "vymyšlený"
a taky není vytvořen k obrazu a podle nějakých bohů, je zcela evidentně výsledky přes 3 miliardy let dlouhé evoluční linie...
KillerZero
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 22. 7. 2007 15:48

ne vždy ale velice často ano (a tohle pravidlo jsme nevymyslel já, ale jedn chláp někdy v 15 stol. a zatím funguje velmi dobře :-) )

jinak jak jsem řekl, žádná z těchto teorií není konzistentní a často nedávají ani elementární smysl :-P takže dokud někdo nepřijde z něčím co bude rozumě "fungovat" a nebude to v rozporu se zjevnými fakty zůstal bych u konvenčního výkladu dějin (který má jistě spoustu bílých míst a je v něm pár chyb, ale "funguje")
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod KillerZero 22. 7. 2007 15:49

kosch píše:KZ: lidstvo evidentně není mimozenského původu, protože jeho DNA vychází z cca 4 mld. probíhajícího vývoje..o/quote]

Pro civilizaci schopnou mezihvězdných letů by určitě nebyl problém přestěhovat kus přírody.

4 miliardy je moc. 4 miliardy je stará planeta
KillerZero
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sonk 22. 7. 2007 15:49

KillerZero píše:
kosch píše:jak jsem řekl, pravděpodobnost že budou vypadat jako lidi je extrémně nepravděpodobné (a to jeden z hlavních důvodů proč na tyhle teorie nevěřim, kdyby se v nich popisovaly potvory s patnácti nohama, budou podstatně věrohodnější...)... šance, že by se na jiné planetě vyvynulo něco tak podobného člověku je zanedbatelná... a není k tomu ano důvod člověk není nijak extra dobře "vymyšlený"
a taky není vytvořen k obrazu a podle nějakých bohů, je zcela evidentně výsledky přes 3 miliardy let dlouhé evoluční linie...
to ze tu byly, nam museji rict oni... jinak jsou to jenom domenky zkurveny;)
sonk
Čtenář

Odeslat příspěvekod KillerZero 22. 7. 2007 15:52

kosch píše:odzadu:
tady jde o něco jiného, řekněme, že přiletěli v čase x třeba před těmi 17000 lety, tak proč se napřed zjevili a vládli a kdo ví co ještě dělali na jednom místě,pak to tam nechali zaniknout a o pár tisíc let se objevili zas na jiném místě a tak dále...
Naposledy upravil KillerZero dne 22. 7. 2007 15:53, celkově upraveno 1
KillerZero
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka