Dávná civilizace na Marsu?

Diskuze o vesmíru, nových vědeckých objevech i technice v běžném životě

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod kosch 15. 6. 2007 11:38

odzadu:
tady jde o něco jiného, řekněme, že přiletěli v čase x třeba před těmi 17000 lety, tak proč se napřed zjevili a vládli a kdo ví co ještě dělali na jednom místě,pak to tam nechali zaniknout a o pár tisíc let se objevili zas na jiném místě a tak dále...

Indie: pokud by to tam bylo do dneska radioaktivní, tak by se muselo jednat o velmi silné bomby, takže by tam nezbylo žádné město,které by mohlo být pokryto poplem...

budu se opakovat, ale vývoj člověku velmi podobných tvorů na jiné planetě je zcela nepravděpodobný, to už spíš vyhraješ ve Sportce 10x za sebou první cenu...

jo můžeš si dosatit kov, a velký oblak plápolajícího ohně může být taky táborák a ne raketa... pokud neznáš originál a dobový "myšlenkový rámec" jsou tyhle texty velmi mizerný zdroj relevantní informací

no budiž lidi ty artefakty rozkradli (to je konečně normální :mrgreen: ), ale to by pořád měly zůstat na planetě...

ESO: vzhledem k tomu, že z vyznavačů ves. lidí se bude rekrutovat velká část příznivců tvého budoucího náboženstí takdo nich moc nerej :-)
nebo ještě hůř nase..š Aštara a jsi totálně v... háji
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod msn 15. 6. 2007 12:00

ESO: Docela srandovní web. :mrgreen:
msn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 15. 6. 2007 12:18

kosch: tohle nemuze vedet nikdo, na to se stejne nikdy neprijde, protoze vzdycky se najde neco co to prvni vyvrati a takhle to pujde dal a dal...
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod msn 15. 6. 2007 12:29

kosch píše:tady jde o něco jiného, řekněme, že přiletěli v čase x třeba před těmi 17000 lety, tak proč se napřed zjevili a vládli a kdo ví co ještě dělali na jednom místě,pak to tam nechali zaniknout a o pár tisíc let se objevili zas na jiném místě a tak dále...
msn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 15. 6. 2007 15:54

noovo: jenže onajsou faktka a "fakta", no spíš bych to řekl tak, že jistá skupina lidí bude vždycky věřit kravinám, ať už jim předložíš cokoliv...stejně tak by se dalo tvrdit, že dávným civilizacím vládla Sněhurka a sedm trpaslíků, důkazů by se našlo nebo vyrobilo taky dost... nicméně máš pravdu, že takováhle debata nemá budoucnost.. (a mně už konečně celkem dost nebaví :-) )

...takže se omezim už jenom na jedno - k tomu vzhledu, jak jsem řekl šance, že nezávislá vývojová linie bude vypadat skoro stejně je zanedbatelná.... to že my pocházíme z nich taky neplatí, lidská DNA neobsahuje nic mimozemského, ani tam nejsou nějaké výrazné skoky ukazující na zásah zvenku... oni z nás, hmm, to už by šlo, ale za domácí úkol sami vymyslete pár problémů a nezodpovězených otázek co to přináší... další co mně napadá, jsou roboti neb nějaké kostými, to je taky možnost, ale proč to dělat, "bůh" nemá důvod vypadat jako člověk, naopak jako dvacetimetrový monstrum chrlící oheň a kyselinu by byl podstatně efektnější...
opět jak jsem již řekl, kdyby bývali autoři těchto teorií do nich zapracovali výše zmíné monstrum byly by o hodně (no o tolik zas ne :mrgreen:) věrohodnější...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 15. 6. 2007 23:07

clovece koshi, proc si myslis ze mimozemstani by meli vypadat UPLNE jnak?

nekde jsi to psal ze zakladni stavebni prvky jsou C a Si jine proste ne, coz je logicke a z nich se odvozuji komplexnejsi stavebni prvky a ty jsou zas jen jedny a ty same, slucovaci schopnost jednotlivych atomu-molekul je urcite vsude ve vesmiru stejna, takze nejaky zelezotitanovy hybrid s heliovou krvi asi nehrozi :)
dale nekdy hodne davno jsem tu psal ze nejaka osoba napsala program kdy dala kazdemu "jedinci" nekolik atributu jako delka, vetveni atd a nechala je vzajemne se krizit mezi sebou, obcas se nejaka uz hodne degenerovana linie vymazala rucne( analogie silnejsi preziva) a ve vysledku mu nakonec vylezly tvary shodne s temi jake zname dnes, ryba , strom atd.

proste je jen par moznosti kde se docili optimalniho stavu takze si myslim ze pripadni mimozemstani muzou maximalne vypadat jako jesterky a misto desitkove pocitat v sestkove soustave(jestli teda maj jesterky 6 prstu) ale nejaky 100nohy potvory asi ne
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod kosch 16. 6. 2007 07:32

eso: kurňa v sobotu půl devátý ráno po mně takový věci nechtěj... :-D

asi tak, sice jsou nějaké zíkladní stavební prvky ze kterých jde udělat život (tedy hlavně C a pak Si), ale to co z nich vznikne už pak záleží na obrovském množství náhod a podmínek, např. pokud by daná planeta měla jinou gravitaci urřitě to ovlivní stavbu těla, složení atmosféry bude mít vliv, teploty... atd. a pak zcela náhodné faktory jako třeba dopad asteroidu, kdyby před 65 mil. let sem nespadl ten šutr co vyhubil dinosaury tak by ted na mém místě možná seděla právě nějaká ještěrka... a pravděpodobnost, že by se někde poblíž Země vyvynulo něco TAK MOC podobného člověku je fakt zandebatelná (a pokud by se vyvynuli někde daleko, zase klesá pravděpodobnost, že by našli Zemi...)

ad optimální konfigurace, je možné, že opravdu existuje pár nejlepší konfigurací, ale ty platí pro pozemské podmínky, na jiné planetě stejně nebudou fungovat (a je otázka do jaké míry je člověk z bolestmi zad nebo ojedinělou schopností udusit se jídlem optimální konfigurace :mrgreen: ..určitě by to šlo vyřešit líp..)
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Gho$t 17. 6. 2007 11:39

Prispivajici Panove a Damy,
cim to je ze vzdycky prvni co udelam kdyz dosednu k PC ze jdu sem se podivat jak pokracuje diskuze na tema Vyvoj zivota :mrgreen:
Vy ste jak kohouti vsichni, a je to tak dobe! :lol:
Clovek se aspon zasmeje,precte si nove nazory a fakta. Jen tak dal!

PS: To kosch -> Hlavne nam neonemocnni nejakou chorobou, kter by zamezovala prispivani sem, nebo chran te pan Buh odjet na dovolenou!!! :pozor2 Co bych tu pak delal? :mrgreen:
Gho$t
Návštěvník

Odeslat příspěvekod msn 17. 6. 2007 18:16

Narazil jsem na zajímavou knihu - tu musím mít!
TAJEMSTVÍ MARSU - G. HANCOCK, R. BAUVAL, J. GRIGSBY:
V knize nám autoři předkládají nejnovější vědecké poznatky o skrytém nebezpečí, které číhá v naší sluneční soustavě - v podobě fragmentů gigantické komety, která před zhruba 20 000 lety proletěla blízko Marsu, a tedy i Země, a pak se rozpadla na desítky kusů o kilometrové velikosti. Podle zjištěných skutečností tato intenzivní kanonáda Mars "zabila" - nikoli však před milióny let, jak dosud předpokládá většina vědců, ale velmi nedávno. Také je stále jasnější, že tytokatastrofy mohly být příčinou zániku neznámé civilizace na Zemi. Tajemství Marsu zkoumá pozoruhodnou možnost, že přibližně v téže době a ze stejných příčin byla zničena vyspělá civilizace na naší sousední planetě. Cestou za vskutku děsivým závěrem autoři procházejí změtí podivných příhod, náhod a intrik, které vedou k položení základních otázek ohledně NASA, americké vlády a utajované práce probíhající v egyptské Gízezákladních otázek o naší minulosti a budoucnosti.i/quote]

Takže bohové byli ve skutečnosti z Marsu.:) Vysvětluje to i potopu světa atd.atd.. :tleskani
msn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ES0 17. 6. 2007 18:46

msn píše:Narazil jsem na zajímavou knihu - tu musím mít!
TAJEMSTVÍ MARSU - G. HANCOCK, R. BAUVAL, J. GRIGSBY:...:/quote]

no jak je u me zvykem mrknul jsem se na net zda to nekde neni ke stazeni, a postupne jsem se dostal az na forum se zajimavym nazvem, urcite bys tam neco zajimaveho take nasel

http://conspiracycentral.net/

:nenapadne
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod msn 17. 6. 2007 19:23

No tohle fakt nemá nic společného s konspiračními teoriemi. Autor této knihy (G. Hancock) je autorem teorie o spojitosti pyramid v Gize a Orionova pásu (zadej do googlu "orion belt giza").
btw na tom tvým fóru nic není! Jsem se těšil že si počtu. :lol:
msn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ES0 17. 6. 2007 19:35

no tak my forum to neni, bohuzel :D, neprocital jsem to tam ale videl jsem temata jako oblast 51 atd :)

no nasel jsem to pres jmneo jednoho z tech autoru
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod kosch 17. 6. 2007 19:56

ach jo, já budu zase zlej a tak ošklivě realistickej :mrgreen:

-pořád přetrvává problém s podobností... už jenom, že Mars má zhruba poloviční gravitaci než Země by asi udělalo pěkný rozdíl..
-pokud byli z Marsu, tak co mají společného s pásem Oriona?
-chci vidět ty zjištěný skutečnosti...
-před 20 tisíci let na Zemi žádná vyspělá civilizace nebyla..
-před 20 tisíci let Mars neměl použitelnou atmosféru, odkazy jsem tu už dával..
-konspirace NASA no cement... osobně mám pocit, že zdaleka největší světové spiknutí je vedeno proti zdravému rozumu...

PS taky to nesedí s těmi předchozími teoriemi,kde se mluvilo o postavení Plejád před 17000 let..nějak nevidím souvislosti...
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod msn 17. 6. 2007 20:46

- nižší gravitace by ničemu nevadila
-to ještě nevím
-já taky :)

Před 17 000 lety tady i na Marsu vybudovali ty stavby, když uvážíme že těch 20 000 let je jenom zhruba (nemohli určit přesný časový údaj) a potom se stala ta katastrofa.
msn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 17. 6. 2007 20:59

jistě že nevadila, akorát by vedla k tomu, že by tvorové v ní vyvinutí pravděpodobně vypadali dost odlišně od lidí

..to je ale blbá náhoda zrovna se tam zmůžou staví všude možně a pak přiletí nějaký kus ledu a nadělá takovou paseku :mrgreen: ... což vyvolává další otázky - jak je možný, že si tak vyspělá civilizace schopná meziplanetárních letů nevšimla hrozícího nebezpečí a něco s ním neuděla, zvlášť když ta kometa musela být nápadná jak vrata od stodoly.. a atomové zbraně a jiné pokročilé technologie taky měli, takže by to dokázali zvládnout... divný ne???

nemluvě o dalších věcech co jsem zmínil a co jsi jaksi "přehlédl"
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka