Dávná civilizace na Marsu?

Diskuze o vesmíru, nových vědeckých objevech i technice v běžném životě

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod msn 17. 6. 2007 21:09

proletěla blízko Marsu, a tedy i Země, a pak se rozpadla na desítky kusů o kilometrové velikosti.k/quote]

Přivedl jsi mě na novou myšlenku, co když tu atomovku fakt použili? :mrgreen:
msn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 17. 6. 2007 21:20

no už formulace proletěla blízko Země a Marsu je nesmysl.. M a Z se přiblíží nejméně na cca 60 mil. km a to je velmi řídké, jinak jsou ještě o dost dál... jinak to by byl totální amatérismus a nesmysl, protože pokud byla v jednom kuse tak je neohrožovala - nebyl důvod na ni používat něco jak ji odklonit, resp. bylo by to nutné pokud by mířila přímo na Mars, ale to by se dalo udělat celkem jednoduše a ani by k tomu asi nebyly nutné jaderné zbraně vzhledem k tomu jakou by museli mít techniku pro meziplanetární lety... použít H-bombu tak aby to tu kometu rozbilo na x kusů, které by pak ohrozili jejich domovskou planetu by vyžadovalo takovou dávku diletantismu, že by to nedokázali ani všichni úředníci ČR a EU dohromady...

jinak je tam další nelogičnost, řekněmě, že Mars byl zničem, proč se pak proboha teda neusadili úplně reugulérně na Zemi, případně nevyhladili lidi kdyby dělali moc potíže.. mohli znova normálně fungovat a né si přiblble hrát na božstva... a další věc, kam zmizeli?? pokud byli ze sluneční soustavy a ne "z hvězd.."

tahle teorie je fakt zoufale slaboučká, najdi si nějakou další a lepší :mrgreen: :twisted: :D
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod msn 17. 6. 2007 21:40

No řekl bych že to bylo tak:
1. Skuteční bohové byli někde z Orionu nebo odtamtud. Vyvíjeli se odděleně :oops: a byli odlišn od lidí.
2. Stvořili civilizaci na Atlantidě, Lemurii atd.
3.Lidé ze Země dosáhli velké vyspělosti, udělali si vlastní kosmické lodě a osídlili Mars
4.Kometa zničila Mars a udělala ho neobyvatelným, zbytek zasáhl Zemi a vyvolal potopu světa, zničil Atlantidu a zbytek lidí, co přežil uvrhl je do doby kamenné.
Upozorňuju že knihu jsem nečetl, takže to může být klidně jinak :D
msn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 17. 6. 2007 21:52

no vida z tebe možná jednou něco bude :-D :mrgreen:

tohle už neni špatný, zbývá jenom vyřešit následující:

-po těch starých a velmi vyspělých civilizacích tu nejsou žádné stopy... a musela by toho zbýt velká spousta, ještě mnohem víc věcí než po nějakých omezených základnách emzáků...
-pro tu kometu platí co jsem psal dříve, proč ji prostě neodklonili, techniku na to měli (a případně si třeba mohli vyžádat podporu od "bohů")
-současný zásah Země a Marsu je krajně nepravděpodobný, kvůli fungování "nebeské mechaniky"
-řekněme, že zbytek lidstva byl v době kamenné, tak odkud se pak vzali ti "bohové" verze 2, o kterých se tu mluvilo dříve a kteří učili egypťany, indy a další
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fido+ 18. 6. 2007 21:08

ES0 píše:clovece koshi, proc si myslis ze mimozemstani by meli vypadat UPLNE jnak?
....., takze nejaky zelezotitanovy hybrid s heliovou krvi asi nehrozi :)
....

Kdysi jsem to uz nekde psal.
Myslis, ze nemuze teoreticky ve vesmiru vzniknout inteligence v hroude kovu s oceany helia na povrchu?
Staci nejaky EMP impuls od neprilis vzdalene supernovy (par set svetelnych let) a v supravodivem prostredi zacnou probihat proudy, pomalu se presunovat a preskupovat molekuly az si jednou ta kovovoheliova hrouda uvedomi sebe sama. A casem se treba zacne zajimat i o to, co se deje jinde.

Je to mimozemsky zivot? Podle me je. A s nasim nema spolecneho vubec nic.
Na druhou stranu je ale asi pravda, ze zivot povazujici za normalni teploty blizke absolutni nule a zalozeny na elektrickych proudech se asi nebude moc zajimat o neco chemickeho, pro nej neuveritelne pomaleho (v mysleni) a vyzadujici teploty o hodne vyssi.

Osobne si myslim, ze tohle je mnohem pravdepodobnejsi (ac neskutecne nepravdepodobne) nez zivot stejny jako nas a to nejen vzhledove ale i geneticky. Pomijim pritom i moznost odlisne transizomerie.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod -pb- 27. 6. 2007 18:56

Tak jak je to s těma emzákama na Marsu? Jednou jste to nakousli a já teď nevím na čem jsem :eh
-pb-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 27. 6. 2007 19:45

pokud tam jsou teď tak jsou velcí a vyspělí jak pozemské bakterie... no a pokud tam byli v minulosti tak nevypadali jinak...
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 27. 6. 2007 19:56

:lol: Pokud byl na marzu život,tak proč zanikl ? Že by si ta případná civilizace planetu "vybydlela" ? No pak se sbalili a vyrazili dál,někam za teplem.Pokud přistáli Marťánci na Zeměkouli a viděli tady ten bordel,vůbec se nedivím,že to zabalili a letěli na Venuši.Tam se určitě ohřejí. :lol:
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 6. 2007 11:17

No to mi taky neni jasny. Pokud tam fakt nekdo byl a planetu vybydlel tak proc se trmacel buhvi kam daleko kdyz mel druhou celkem pouzitelnou planetu ve stejne soustave?
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 28. 6. 2007 19:10

:hm Problém té případné civilizace mohl být v tom,že naše planeta Země se vždycky tak přátelsky nechovala.Je dnes prokázáno,že pohoří Alpy bylo dnem moře.To o něčem svědčí,a pokud Marťani neměli na výběr,tak na takovou divokou planetu určitě nechtěli.Nehledě na to,že nás prokazatelně navštívil asteroid s dalekosáhlými následky.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vovno 15. 7. 2007 09:07

Hmmm....
http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA08014

Ofic. stránky NASA. A uprostřed obrázku najdete...

http://www.enterprisemission.com/images ... MARS-2.jpg

Tak nevím, ale tvrdit, že je to jenom přírodní útvar nebo shoda náhod by už mi přišlo minimálně hloupé.
vovno
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 15. 7. 2007 09:19

no tak ten obrázek vlevo určitě přírodní útvar není, ale vzhledem k tomu, že je na Zemi tak v tom nevidím problém :mrgreen: ovšem zároveň nevidím nejmenší důvod proč by to na obrázku vpravo, který je z Marsu nemohlo být přírodního původu (a navíc si ty "objekty" ani nejsou moc podobné :-D )
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vovno 15. 7. 2007 11:09

To už si rozhodni sám :)
vovno
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ertefol 15. 7. 2007 23:11

Nejdřív malé upozornění: Na Pauzu normálně nechodím a pokud zajdu, tak si něco málo počtu a zase zmizím.

Takže, první bod - vykrádáte mi tu ještě nenapsanou sci-fi povídku :)
Druhý bod - měla (a stále má) to být sci-fi povídka, tzn. tyto věci jsou téměř kompletně nemožné.
Třetí bod - proč jsou sakra všechny ty fotky barevné? Fotky z vesmíru jsou černobíle, barví se uměle pro veřejnost.
Čtvrtý bod - nechcete mi tvrdit, že tu je někde Hvězdná brána, že ne? :)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Čtenář

Odeslat příspěvekod Anonymous 16. 7. 2007 00:03

Ale možná kdyby tu existovala Hvězdná brána, spousta věcí by se nechala mnohem lépe vysvětlit.. :hm ... :D :D
Anonymous

Předchozí stránkaDalší stránka