rozbehla sa nam diskusia.Vitaj Sronin65,skvely prispevok.
Sronin65Pak by stačilo fyzicky vyslat skelet (nepřestavuji si něco z kovu, ale ze syntetických materiálů) a do něho přenést pomocí elektromagnetických vln vědomí. Ten skelet by koneckonců mohly vyrobit stroje.
v 60.rokoch boli vypovede policajtov a inych svedkov,ktori boli povazovani za blaznov preto,ze mali kontakt so svetlom - sondou,vdaka ktorej utrpeli popaleniny.Obcania boli ambulantne osetreni a lekar diagnostikoval popaleniny z mikrovln.
Za mna suhlas ohladne inteligentnych sond,ktore mozu byt z materialov,ktore sa nenachadzaju v nasej slnecnej sustave.
Stroji by přece nevadilo, že letí miliardu let vesmírem nebo ano ?
v podstate nie,ale na to,aby sa objekt o velkosti futbalovej lopty dostal do rychlosti svetla by bolo potrebne vynalozit energiu,ktoru spotrebuju obyvatelia zeme za 1 tyzden.
Druha vec,zober si objekt letiaci vesmirom ktory v rychlosti naraza do prachu,kamienkov,asteroidov ... viac netreba pokracovat a to sme este nepresli ku kontaktu s ciernymi dierami,hviezdami atd.
Dalsim problemom je,ako by sa civilizacia vzdialena miliardy svetelnych rokov dozvedela,co sonda nasla
asi nijako,takze civilizacia,ktora vysiela sondy na skumanie zeme musi byt nablizku - to znamena uz na zemi napr.v podzemi alebo pobliz,napr.na mesiaci a z toho vyplyva,ze
na 100% existují, už na planetě byli a pravděpodobně jsou zde i teď
takze suhlas.To sedi aj s rychlym vyvojom ludstva v technologiach za poslednych 100 rokov.Indiani lovili v preriach do roku 1800 (+-) a za tych X rokov ziadny satelit ani mobilny telefon nevynasli.
buď budeme pro takovou civilizaci pouhými bakteriemi na výzkum a nebo náš stupeň vývoje dokáží pochopit a budou nám pomáhat a chránit nás
ja by som skor nazval tento vztah "vymenou".Vymenou technologie za geneticky material,kedze sa sedy nemozu rozmnozovat tak ako ludia,ale klonovanim.Mimochodom,kolko ludi kvaka na forach o tom,ako sme technologicky pokrocili a ze kde budeme o 1000 rokov? Ja to trosku objasnim - jedinou technologiou ktora nas posuva dopredu je RYCHLEJSIE TAZENIE A SPOTREBOVANIE ROPY.Takze este raz otazka? kde budeme za 1000 rokov?
Skor by som povedal,ze sa o nas zaujimaju asi tak,ako sa my zaujimame o to,co si vcera jedol na veceru - to znamena,ze ich zaujimaju len ich zaujmy.
TrodasDále by loď šlo zmenšit tak, kdyby kosmonauti v ní byli v kryospánku a tedy by nespotřebovávali vzduch ani potraviny. Pak lze uvažovat i o cestě trvající tisíce let na planetu, u které budeme předpokládat podmínky pro život, nebo přinejmenším magnetosféru a ochranu atmosférou před radiačním zářením.
problemom je,ze keby si doletel len na vzdialenost 40 svetelnych rokov,tak na Zemi by uz civilizacia nejestvovala
(ubehli by EDIT:miliony rokov)
Osobne si myslim,ze vsetky tieto NASA prkotinky su ludstvu na dve veci a ze cestovanie vo vesmire,ktore pouzivaju mimozemske civilizacie je zalozene na nejakych skratkach,ktore su nam fyzikalne nezname a nepochopitelne.Nieco v style hviezdnej brany.
forsaken...