S-Tony píše:Pavouci, lukostřelba, zbraně, golf, to jsou všechno "gaučové" statické koníčiky. Se u toho člověk moc nemusí hýbat a moc se nenadře. To je dobré pro důchodce. Já jsem pro akčnější trávení volného času.
Co mám odpozorované, tak "střelce" potkáš na běžkách, na turistických trasách, volejbalových
klubech, v historicko-šermířských souborech (můj případ - chladné zbraně dají zabrat, zkus
máchat půl hodiny dvouručákem a v drátěné košili...kdepak hekající tenistky
),
takže na nedostatek pohybu si nemůžu stěžovat.
Většina z nás se dostala ke zbraním přes
sport....O "adrenalin" se mi postará zapůjčené Eurostar EV 97 za 3000Kč na let. hodinu bez
započteného paliva..., pokud máš piloťák v kategorii ULL(A), nic ti nebrání sednout za knipl a
brázdit nebe.
Legálně můžeš střílet i ty - zagoogluj "Flobertka" a vyjede ti seznam
palných zbraní, u kterých energie střely při ústí hlavně nepřesáhne 7,5 J .Podle platného zákona
je kinetická energie střely (7.5J) horním limitem, po který nemusíš vlastnit zbrojní průkaz !
Tím pádem nemusíš absolvovat náročné testy, střelby, nemusíš se ztrapňovat u nějakých
zkoušek před policajty
, nemusíš platit za zkoušky...Výběr Flobertek je velký - od
koltů až po pistole (Nejedná se o vzduchovky ! Jedná se o normální palné zbraně se sníženým
účinkem ! ). Tyto zbraně můžeš přechovávat i bez zbrojního průkazu - jak bylo řečeno - a tím
pádem je nemusíš hlásit u policajtů. Ceny zbraní nejsou nikterak přemrštěné - záleží na
výběru. Střelivo běžně v prodeji. Toto není návod k obejití zákona, ono tomu totiž tak
doopravdy je.
....Tak vidíš, místo nadávání na střelce už jsi mohl mít pořádný kvér
a trénovat pevnou ruku, chladnou mysl......
Když slyším o Schrodingerově kočce, beru do ruky pušku. STEPHEN W. HAWKING