Tak nevím, proč spousta lidí tak nenávidí Český Telecom. Zdají se jím, ty ceny přemrštěné, při tom zas tomu tak není. Argumentují tím, že musí platit měsíčně několik stovek (minimálně 190 Kč) jenom za to, že doma ten krám mají. (A u mobilu se neplatí paušální měsíční poplatek? Od kdy?) Ano to sice platí, ale zase mají levné volání na pevné linky.. volání už od 0,30 Kč za minutu. My osobně máme ještě doplněk Telefon volno plus, takže mimo špičku a o víkendu mám volání po celé ČR naprosto zdarma (a můžu to využít i na zálohovaný dial-up).
Myslím, že spousta lidí na ČT nadává, ale pro spoustu z nich by to volání bylo výhodnější než z mobilu, zvlášť pokud mají předplacenou službu. Jsem toho názoru, že mobil s předplacenkou nenahradí mobil v žádném případě, protože ty ceny jsou úplně někde jinde. Mobil v tomto případě není jen na takové 20 minutové tlachání nebo povídání si, ale jen pro vzkázání něčeho, tedy na krátké hovory.
To je zase další věc, pokud člověk kupuje kredit 300 Kč a více měsíčně, tak se mu už vyplatí na mobilu paušální tarif, ale většina lidí tento tarif nemá, a kupuje si kredit, což je pro ně nevýhodné. Proč lidi ten tarif tak nemají rádi? A radši mají předražený Twist nebo Go?
Tímto si myslím, že pevná linka za určitých okolností může a je výhodná.
Navíc pokud je čtyřčlenná rodina, tak pokud mají mobil pouze rodiče a děti né, tak ta pevná linka je dost postradatelná. Proto je taky můj názor, že pevnou linku nahradí mobily pouze v případě, kdy každá osoba starší 10 let v domácnosti bude mít mobil svůj.