Diakritika v příspěvcích do fóra

Téměř nemoderovaná sekce o čemkoliv

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod iwigirl 27. 5. 2005 12:35

pisu zasadne bez diakritiky,pac sem hrozne lina a navic to zabere milion casu:-)
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Fido+ 27. 5. 2005 16:19

Ivo M. píše:A když jste tolik zvyklí psát bez diakritiky, nestává se vám, že píšete na počítači dopis a na jeho konci zjistíte, že je celý bez háčků a čárek (OK, ale ani Word neopraví všechno)?d/quote]

Clovece a vis ze stava. Nebo napisu prvnich par slov s diakritikou a zbytek bez.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod TOMBY 27. 5. 2005 19:36

Ivo M. píše:A když jste tolik zvyklí psát bez diakritiky, nestává se vám, že píšete na počítači dopis a na jeho konci zjistíte, že je celý bez háčků a čárek (OK, ale ani Word neopraví všechno)?d/quote]

Jo zrovna na diplomce a je to děs to pak přepisovat !!!!!Proto se snažim psát s diakritikou na foru:-))
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gloe 27. 5. 2005 21:49

Vsude pisu bez diakritiky, ve forech, ICQ, MSN Messenger, E-m@ily, SMS apodob. Je to rychlejsi a navic moc na hacky nejsem zvyklej, takze vzdy pulhodiny hledam ten spravny znak! :lol: U tech E-m@ilu, pokud se jedna jen o nakej obycejnej, treba znamym apodob., tak to je bez ty diakritiky, ovsem kdyz pisu nakej "vznesenejsi" dopis, tak to je s diakritikou. :lol:
Gloe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mbing 27. 5. 2005 21:54

honzis píše:Vím, že některé klienty a aplikace s ní mají problémy.b/quote]

Klienti s ní téměř problémy nemají, spíše je to problém někde mezi židlí a klávesnicí.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod miho 27. 5. 2005 22:05

mbing píše:
honzis píše:Vím, že některé klienty a aplikace s ní mají problémy.b/quote]
Klienti s ní téměř problémy nemají, spíše je to problém někde mezi židlí a klávesnicí. /quote]

V tomto pripade asi skutecne lepsi forma klienty protoze se nejedna o zivotnou vec (stejne jako je mozne napsat dva roboti i dva roboty). Ovsem cestinar nejsem takze se muzu plest :-)

Abych nebyl uplne OT: jakozto programator pisu zasadne bez diakritiky protoze pri programovani je ceska kl. nepouzitelna a porad to prepinat je otrava.
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod mbing 27. 5. 2005 22:11

miho píše:V tomto pripade asi skutecne lepsi forma klienty protoze se nejedna o zivotnou vec (stejne jako je mozne napsat dva roboti i dva roboty).

Že se někdo chytne na zvýrazněný text. Ano, neživá věc to je, ale je lepší skloňovat s pomocí ti (ti klienti, roboti).
Naposledy upravil mbing dne 28. 5. 2005 09:19, celkově upraveno 1
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fido+ 27. 5. 2005 23:52

Me napr. naprosto totalne depta, kdyz ma nekdo na pc ceskou klavesnici. Ja sam mam standardne anglickou a kdyz jsem jinde tak z toho kvetu.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iwigirl 27. 5. 2005 23:54

jsme v Cechach,jeste porad,tak proc bychom nemohli mit ceskou klavesnici?:-))ja bych se z anglicky zvencnula....teda yvencnula:-)
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 5. 2005 00:07

Vidis. Ja zas presne naopak. I na cesky mam pak prohozeny Y a Z (nebo neprohozeny, jak se to vezme). Ovsem na cesky klavesnici spousta veci proste vubec neni. Nekomu to nevadi nebo pouziva nejakou kombinaci s ALT neco ale to ja nemusim.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 5. 2005 00:10

No ale kdyz jsme u tech klavesnic. Jednou jsem musel delat na bulharsky klavesnici. To byl teda zazitek. Des a hruza. Jindy zas nekdo chtel neco nastavit na windows ve Francouzstine. Taky lahudka.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hp 28. 5. 2005 08:41

Jj, francouzska klavesnice je lahudka, AZERTY :))
Jako ceskou klavesnici pouzivam QWERTY, tu QWERTZ nesnasim, ale jak je komu libo...
A jak vidite, pisu bez diakritiky, nejak jsem si tak zvykl na internetu psat, v dokumentech zase s psanim s diakritikou nemam problemy, proste mi to v hlave samo prepne.
hp
Čtenář

Odeslat příspěvekod Luke 28. 5. 2005 14:27

Já si zvykl už kdysi psát bez diakritiky díky prostředí internetu (emaily,icq), tehdy to bylo nepsaným pravidlem. V poslední době se k ní snažím vrátit, ale někdy mi to dělá problémy. Takže se občas přistihnu že píšu s a nekdy zase bez. Nejhorší je když část textu je s a druhá bez. A taky někdy to ještě víc komplikuju a mám to na střídačku v rámci jednoho textu...
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 6. 2005 13:17

Jak co a jak kam. Pokud vím, že příjemce má s diakritikou problém, píšu samozřejmě bez ní. Pokud s někým komunikuji trvaleji, zeptám se a přizpůsobím.

Maily, SMS zprávy na ICQ a podobné, pokud je píšu z mobilního telefonu, tak výhradně bez diakritiky. Jednak je to rychlejší, jednak to ušetří řadu problémů příjemci.

Občas se zapomenu - nedávno jsem psal příspěvek do nějakého fóra. Tématem příspěvku byly SMS a když jsem měl napsáno, zjistil jsem, že jsem psal s diakritikou až do okamžiku, kdy jsem citoval text nějaké SMS - dále to pak bylo bez diakritiky :-D No opravil jsem to
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod mickaelb 11. 6. 2005 13:45

Jak napsal S-Tony presne tak to funguje i u mne,proste automaticky dekoduji text bez diakritiky na text diakriticky.
mickaelb
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka