Píšete ve fóru (ale nejen v něm - do e-mailů, ICQ apod.) s diakritikou nebo bez ní? Vím, že některé klienty a aplikace s ní mají problémy, přesto ji však používám - je jich jen málo.
Protože protistrana (většinou ICQ) vyžaduje "nediakritiku", snažím se tyto zprávy psát bez diakritiky. V ostatních případech (fórech, e-mailech apod.) však diakritiku využívám - jsme přece Češi a proč si toho neužít
Mně právě psaní všemi deseti bez diakritiky dělá problémy. Tak se tomu jak jen to jde, bráním. Neustále se přehmatávám. Abych tomu zabránila, musím si to, co píšu (teď jsem se sprostě upsala š=č ) říkat bez háčků a čárek.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Já píšu s diakritikou jak kdy. Někdy, když mám náladu, tak s ní, jinak bez.
Bohužel jsem si zvykl psát bez a když píši diplomku, musím se častěji kontrolovat
Nejsem si jistý, ale na internetu je nějaké nepsané pravidlo, které to v komunikaci dovoluje ne? Neberme v potaz obchodní korespondence, články a další lumpárny.
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat NOKIA N97 Apple MacBook White
Ja ji pouzivam naopak jen tehdy, kdyz to nekdo vyslovene vyzaduje. Na spouste stroju s tim mam problemy a napr. na mobilu je e-mail s diakritikou prakticky necitelny. Casto to pripomina sifrovanou zpravu a nekdy to nejde rozlustit vubec.
Já jsem dneska z těch SMSek tak zpitomělý, že na prní pohled nepoznám rozdíl mezi textem s diakrtitkou a bez.
Když se na to nesoustředím a prostě čtu, tak vůbec nevím které příspěvky jsou s diarkitikou a které bez. Mozek mi to automaticky převádí na text s diakritikou, aniž bych postřehl větší zátěž mozkových šroubů.
Nevidím v tom žádný rozdíl.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
A když jste tolik zvyklí psát bez diakritiky, nestává se vám, že píšete na počítači dopis a na jeho konci zjistíte, že je celý bez háčků a čárek (OK, ale ani Word neopraví všechno)?