Jak vaří u Vás ve škole?

Téměř nemoderovaná sekce o čemkoliv

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Jirk4 17. 1. 2006 18:46

Nic ve zlym, ale u nas to vetsinou vypada lip, ale dneska to byl treba hnus, takze proc ne :D
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lehtinen 17. 1. 2006 18:55

Jirk4: No ono to vypadá hrozně, ale občas se to dalo i jíst...
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009 - 2023
lehtinen
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 1. 2006 10:40

Co si pamatuju, tak to byla klasická bolševická školní jídelna. Museli jsme polévku a u okénka na vracení talířů byla uječená čůza, která na nás ječela "DOJÍÍÍÍÍST!!!!!!". Jenže ono se to často moc jíst nedalo :-(. Jediné na co ze školní jídelny rád vzpomínám bylo kupodivu rizoto, které uměli naprosto excelentní.

V poslední době jsem obědval v jídelně jednoho nejmenovaného ministerstva a taky nic moc. Jenže co by člověk chtěl za 12,- korun (byť je to dotované závodní stravování). Naopak velmi dobře vaří v jídelně Senátu (měli jsme tam před pár lety nějakou akci) - ani se nedivím, že do ní chodí i řada poslanců ;-). Ale to už jsem tématem poněkud mimo, že?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icikus 18. 1. 2006 15:07

asi takhle... (dost nechutný) Obrázek
icikus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 1. 2006 15:53

icikus: a to má být jako co? svíčková? Hnusně okoralé maso, polystyrenové knedlíky a ta omáčka ... smetana evidentně nahrazená škrobem. Fuj, nevím kolik za to u vás chtějí, ale skutečná hodnota takovéhoto výtvoru nedosahuje ani třetiny ceny použitých surovin.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jirk4 18. 1. 2006 16:02

Bleeee :|
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icikus 18. 1. 2006 16:17

myslím 23 káčé...
icikus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 18. 1. 2006 16:20

Slonik: tohle skutecne smetanu nevidelo ani jit okolo :-D
To uz je skoro UHO, jen trochu svetlejsi nez obvykle :)
Caddy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Beďa 19. 1. 2006 08:50

icikus: Jestli se tak vaří dnes ve školách tak jsem rád, že jsem už postarší člověk.
Beďa
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 19. 1. 2006 09:16

icikus: a měla to být svíčková nebo ne? ;-)
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 19. 1. 2006 15:20

Když se na ten náš oběd podíváte, je vám hned jasné, proč jsem obědy před dvěma lety vzdal.

Abych popsal blíže, tato tzv. univerzální omáčka je z těch lepších, které se dají na jídelníčku najít. To proto, že je rozmixovaná a neplavou v ní kusy zeleniny a špeku.

Pozoruhodné je i to, že knedlíky a maso bávají zpravidla studené a teplotu zachraňuje jen ohřátá omáčka. Není to ovšem pravidlem, když mám smůlu, schytám studenou i omáčku.

Knedlíky jsou proměnlivé. Občas poživatelné, ale většinou oschlé a houboviné. Ale jíst se, na rozdíl od zezásady nedovařených a nesolených brambor, dají.

A to maso... To bývá jak kdy, ale když je oschlé, je to lepší, jindy je to totiž spíš podrážka.

Co se nápojů týče, vtipně to glosovali lonští maturanti : "Je to vystydlý normální čaj, nebo zteplalý ledový čaj?" Řekl bych, že to hovoří za vše.
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod icikus 19. 1. 2006 15:35

Marek: minulej rok sem si sedl k oktávanům, ti řekli "hm, ty brambory jsou zevnitř nedovařený, zvenku rozvařený..."se mi docela líbilo a byla to pravda :D

jo, myslím, že to měla být svíčková, já to, naštěstí, neměl, to fotil kamarád..
icikus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 19. 1. 2006 17:29

Marek_Litzman: No já už takováto jídla naštěstí neměl v hubě pěkných pár let. Barvou mi to nejvíc připomíná svíčkovou, byť je to díky absenci smetany víc dožluta. Pokud se pozorně podíváš na kraj talíře, kde omáčka chladne nejrychleji, dochází tam k jevu, kterému říkám "pudingový efekt" - neklamná to známka přítomnosti poměrně slušné porce škrobu.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 19. 1. 2006 18:24

Myslím si, že o složení není třeba diskutovat, smetanu to samozřejmě ani nevidělo, na druhou stranu - nikdo ji tam neočekává. U nás opravdu ne.
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jony 19. 1. 2006 20:47

u nas nevari, dovazi se to z jine skoly, takze je to totalne odporne... :evil:
"Keď Ťa život omrzí, keď Ti už nič nejde,
sadni si na diaľnicu, ono Ťa to prejde."
Jony
Sherlock Nožička 2010
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků