od myndel 19. 1. 2006 15:20
Když se na ten náš oběd podíváte, je vám hned jasné, proč jsem obědy před dvěma lety vzdal.
Abych popsal blíže, tato tzv. univerzální omáčka je z těch lepších, které se dají na jídelníčku najít. To proto, že je rozmixovaná a neplavou v ní kusy zeleniny a špeku.
Pozoruhodné je i to, že knedlíky a maso bávají zpravidla studené a teplotu zachraňuje jen ohřátá omáčka. Není to ovšem pravidlem, když mám smůlu, schytám studenou i omáčku.
Knedlíky jsou proměnlivé. Občas poživatelné, ale většinou oschlé a houboviné. Ale jíst se, na rozdíl od zezásady nedovařených a nesolených brambor, dají.
A to maso... To bývá jak kdy, ale když je oschlé, je to lepší, jindy je to totiž spíš podrážka.
Co se nápojů týče, vtipně to glosovali lonští maturanti : "Je to vystydlý normální čaj, nebo zteplalý ledový čaj?" Řekl bych, že to hovoří za vše.