Co jste dnes měli k obědu?

Téměř nemoderovaná sekce o čemkoliv

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ally 18. 5. 2009 16:19

Vepřová pečeně, bílé zelí (ranné) a bramborové knedlíky.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 5. 2009 18:20

Caddy píše:Slonik: proc? Ja teda zacinam byt taky rozmazleny, ale tohle jidlo mam docela rad...a je to i prakticke, kdyz zbyde knedlik a jinak by se skazil :)


Nemám to rád. Ještě spolu s šunkofleky, zabijačkovým gulášem, brgulem, mlíkovou polívkou a pár dalšími "lahůdkami". Na druhou stranu mám moc rád segedín, což zase asi nechápeš ty :-P
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 18. 5. 2009 19:41

Slonik píše:Nemám to rád.... brgulem, mlíkovou polívkou a pár dalšími "lahůdkami"...

Sorry, že Tě přerušuju - co to je ten BRGUL?
Mlíkovou polívku čili COURAČKU z kyselýho zelí chápu, tu taky nenávidím jako mor, ale dobrej segedín - myšleno neošizenej, z masa (nepříliš tučný bůček) a ne jen z kůže, s čerstvým houskovým knedlíkem, ten teda není k zahození...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michee 19. 5. 2009 11:11

halušky s brynzou a čajík
Kick the baboon....
michee
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 19. 5. 2009 12:32

Tedy šunkofleky z vlastních nudlí, s uzeným od soukromníka s vajíčkama od maminky - lepší než všichni lososi s tuňáky dohromady. Ještě se mají během pečení jednou zamichat, aby byly tužší.
Zabijačkový guláš z naší zabijačky je moc libový a leze do zubů, ale rozhodně moc dobrý.
A knedlíky s vajíčkem - z domácích knedlíků a domácích vajec, žluťoučké s okurkovým salátem, ňamňam. Důležité je osmahnout knedlík na tuku z obou stran a až pak zalít vejci.

Mlíkovou polévku neznám.

A k obědu jsem si dal dva tousty s hermelínem a kečupem, okurkový salát. Vařit pro jednoho je otrava.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 19. 5. 2009 13:27

Kejki souhlasím :-) . I mlíčná polívka s domácíma nudlama je mňamina ;-) .

My jsme měli pečený kuřátko. brambůrky a zelený salátek z naší zahrádky .
Moravanda
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Banny 19. 5. 2009 15:45

EKKAR píše:co to je ten BRGUL?

brgul je bramborovy gulas.
ja mel dnes na obed "mexickou panev" a ryzi. takze maso se zeleninou a ryzi. :-)
Banny
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zuzkys 19. 5. 2009 16:23

Já dnes měla pekelně nezdravý jídlo - smažený sýr, hranolky a tatarka. Ale jednou za půl roku dobrý. :)
zuzkys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod EKKAR 19. 5. 2009 18:29

Banny - díky za objasnění.
Hodím sem nikoliv dnešní, ale minulo sobotní obědový mls - byl jsem v nejmenované restauraci v Litomyšli (pro místně znalé - je to u "Penáče", jen přes mostek přes místní "řeku" z parkoviště) a dal jsem si chilli con carne - bylo výborné, sice Mexičan by to určitě označil za mdlé, pro středoevropana ale ostré tak, že přestože mám "držku vyfutrovanou nerez plechem", tak k němu padla čtvrtka bochníku chleba a 2 Birrely... Kusy hovězí svíčkové, velké červené fazole, kusy červených paprik a cibule v ostré chilli sauce - prostě jedna báseň žrádýlko...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michee 20. 5. 2009 11:00

Halušky s hovězím masem a gulášovou polévku.
Kick the baboon....
michee
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 21. 5. 2009 15:04

Veprovy steak na grillu, ogrilovana zelenina, dresing...
Caddy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 23. 5. 2009 11:03

Budou zapečená kuřecí prsíčka s brambory a brokolicí posypané nivou.
Kirkwood
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 23. 5. 2009 11:14

A u nás byla obyčejná Zemlbába :-P .
Moravanda
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 5. 2009 14:56

Pečené brambory s čenekem a tymiánem s olivami a troškou čerstvého bylinkového sýra. K pití Chenin Blanc.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 5. 2009 15:39

V pátek má polovice koupila uzené křížové kosti, tak jsem je dneska protáhnul papiňákem, obral načisto načisto a uplácal z nich erteplový knedle plněný uzeným - k tomu červený na sladkokyselo dušený zelí...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků