Player. píše:
Co tym chcel basnik povedat? Nikto netvrdi ze je dej oreginalny, ale to neznamena ze film nieje perfektny!
Nechapem preco si niektory myslia ze ked uz na tu temu bolo natocenych kopec filmou, tak uz nikdy nikto nemoze natocit dalsi.
Prirovnavaju ho dokonca k poslednemu mohykanovi, tancu s vlkmi a inym.
Podla mna sa tento film neda porovnat s nicim, lebo nic take tu nikdy nebolo. Da sa porovnat iba po dejovej stranke, a vtom pripade ma s tychto filmou len to najlepsie.
Reakcie ludi:
http://www.martinus.sk/?uItem=78407Nicol, 7.1.2010 Ruky zaťaté do operadla, sem-tam slzy v očiach, napätý pohľad na tvári v 3D okuliaroch raz takých širších ako je moja hlava, bez dychu sediac v kresle neuvedomujúc si nič a nikoho okolo seba. Ani nezbadáte kedy a zistíte, že ste sa doslova vpili do premietacieho plátna a pobehujete s Na'vičanmi po Pandore. A prvé slová, ktoré som vyslovila, keď som sa konečne po záverečných titulkách postavila, boli: "Tak toto bolo neskutočné." Tak tak.
max, 11.1.2010 Inac mimochodom , .. lepsi film som v zivote nevidel
bol som na tom 3 krat v kine lebo to bolo na nevydrzanie ze znovu a znovu a to ol jediny film, ktory som si bol pozriet tolko krat do kina, a jednu vec nelutujem a ani nebudem, a to peniaze , za ktore som bol v kine a za tie kedy si kupim aj DVD aj Blue ray , ale pod podmienkou a to takou ze to bude Sk dabing !!!!

este raz
ty ktory ho nevideli tak odporucam
PS : viem si predstavit, ze by som v takej mohol zit, a ked zemrem a bude sa dat si vybrat zivot aky chcem zit tak urcite tento a niaky iny
HAUK! fajka zhasla
http://aktualne.centrum.sk/kultura/film ... 7507&topic[]=1753074,0
Pri niektotých filmoch sa mi stáva ,že by som sa chcel ocitnúť v tom prostredí,kde sa to odohráva. Vo filme Avatar som tam chcel ostať na vždy ,žiť tam život presne ako žijú oni, nespoznával som svoje myšlienky ,proste extrém! VIem že je to nezvyčajný opis zážitku ,čo tu píšem, ale moment ,ked film skončil mi pripadal , ako najkrutejší návrat do reality ,aký som zažil. Film Avatar bude navždy v mojom srdci zapísaný veľmi hrubými písmenami a film ,ktorý ho prekoná , určite tak skoro nepríde.
http://aktualne.centrum.sk/kultura/film ... 7507&topic[]=1753066,0
Ešte pred mojím postrehom : 1.Milujem fantasy
2.Obľubujem prírodu a filmy s ňou spojené , takže tieto 2. body ovlivňujú moje konenčné hodnotenie
foxy
Su smiesne reakcie ludi , ktori film nevideli, len proste z akejsi smiesnej zadubenosti a predsudkom voci americkej kinematografii dokazu povedat,ze tento film nie je dobry. Videla som mnohe, ale tento film je jednoducho nieco uzasne.. Od hudby, cez grafiku... az po dej, ktory je sice jednoduchy...ale v dnesnom svete plnom zlozitosti si clovek castokrat zabuda vychutnavat aj nieco jednoduchsie.. co pritom ale vobec nestraca z funkcie spravit divakovi zazitok.. Odporucam vsetkym zlym jazykom ist sa na to pozriet..ale aj tym, ktori chcu zazit naozaj nieco fascinujuce...
Na Avatara 3D som sa tešil dlhšiu dobu , referencie z okolia len podporily moje očakávanie ,že sa je na čo tešiť. Pred kinom sme sa rozhodli urobiť film čo nejlepší , tak sme si dali riadneho jointa . Začiatok filmu mi pripadal zaujímavý a pomaly ma začal vťahovať do deju.Efekty a scény ma mui postupne veľmi vstupovali do mysle a spolu s 3D efektom som prestával vnímať realitu. Asi v polovici filmu som už nevedel ,že sedím v kine a to čo je predomnou , je film. Bolo to niečo úžasné , všetko čo sa tam odohralo , mi neuveriteľne vstupovalo do duše.Isté chvíľe (vraj nudný stred- premna presný opak) , som bol ako vo sne.Začínal som sa naozaj cítiť , že som v tej krásnej krajine , som tam medzi nimi ,pripadal som si naozaj ako v nebi.Vtedy som sa dokázal vcítiť , ako si pripadá príroda na tomto svete ,ked sa k nej takto človek správa , čo bol určite Cameronov zámer ,poukázať i na tieto skutočnosti. I keď veľa ludí píše, že dej je plochý, bol som do neho neuveriteľne pohrúžený.Nemám rád romantické filmy , ale spojenie lásky a nádherného prostredia (nočné scény) mi pripadalo neskutočné ,cítil som v srdci nevýslovnú radosť, väčšiu ako pri zaľúbenosti(!!!) , čo sa mi ešte nikdy pri filme nestalo.Žiadny film totižto ma nedokázal až takto dokonalo preniesť do toho prostredia ,do osudov všetkých ľudí.Pri niektotých filmoch sa mi stáva ,že by som sa chcel ocitnúť v tom prostredí,kde sa to odohráva. Vo filme Avatar som tam chcel ostať na vždy ,žiť tam život presne ako žijú oni, nespoznával som svoje myšlienky ,proste extrém! VIem že je to nezvyčajný opis zážitku ,čo tu píšem, ale moment ,ked film skončil mi pripadal , ako najkrutejší návrat do reality ,aký som zažil. Film Avatar bude navždy v mojom srdci zapísaný veľmi hrubými písmenami a film ,ktorý ho prekoná , určite tak skoro nepríde.