Tak koukám jak se to tu rozběhlo na tema SLEPICE. Tak ty moje jsem kupovala nějak v půlce dubna a to 5 slepiček snůškovž hybrid .DOMINANT LEGHORND a k nim 6těch prodávaných jako vynešené z drubežárny. První stály 170 Kč druhé jsou za 50 Kč. Všechny jsou bílé ty druhé těžší ale teda snáší všechny jak divé . Sbírala jsem tak 8-11 vajíček každý den. Pak mi jednu z těch starších něco sežralo nejspíš zase potkan to se tu občas stává, . Ulovek je vtažený pod prkna já tu okousanou krvavou část potřu jedem a je pokoj . Tak to bylo i tohle jaro. Nyní jsem chtěla na podzim ještě přikoupit ty první protože jsem odchovala jen dvě kuřátka(vnučka mi posunukla 2 dny před líhnutím termostat u líhně a ta se přehřála . Přežila jen dvě vajíčka v rozích ).
No tak jsme dokoupili dalších 6 slepiček stejných jako ta najaře - Lenghorn . Takovou jsem měla radost že jsme je dostali jenže všechno je jibak. Tyto slepičky našly cestu nahoru okamžitě, žebříček tam mají to ano. Stejný den večer mi ještě dcera přinesla i kohouta. Měla jsem v plánu je na noc zavírat do kurníku nežli si zvyknou ,ale protože vylétli do patra nedostala jsem na ně, ale považovala jsem to za docela bezpečné, hlavně když nesedí na zemi. Měla jsem je tu jen druhou noc když mě ráno čekalo
smutné ráno , hned za brankou ležela nově koupená bílá slepička bez hlavičky. Dal jsem našla jen jednu živou. Kohout přežil. Nikde žádná mrtvolka někam odtažená, žádné poškubané peří. Z dřívějších návštěv škodné jsem pokaždé našla okousané tělo někam zatažené. Tentokrát nikde nic mimo té první co ležela u branky. A já měla takovou radost, že jsme sehnaly tyhle bílé. Když se mi je nepovedlo pochytat na noc do kurníku, ale seděli všechny na králíkárně nebo na trámech byla jsem přesvědšená že jsou v bezpečí. Později jsen ještě jedbnu živou našla. Tak mám ze 6 kupovaných jen 2 a kohout ten tam je taky. Nikde žádné peří....... Tohle se mi stalo poprve že zmizelo víc slípk najednou . Jinak dobrý.
Ovšem nevím co dál. Jestli budou zase sedět tak vysoko nemám žádnou šanci je chytit a zavřít do kurníku. No dál to už dopadalo lépe. Kvočna co vodila ty velké dvě kuřata přijala i tyhle dva syrotky a sedává s nimi v hnízdě a tak není problém je večer zavírat. Po pár dnech jsem zjistila že škodná odnesla slepičky na půdu náš kocour se tam na jedné přikrmoval. No tak to je celá moje story letošního podzimu se slepičkama Zatím žádná nezmizela.
-- 21. 9. 2017 15:53 --Ještě přidám nějakou tu fotečku .Na prvním obrázku je .DOMINANT LEGHORND