Volná diskuze

Téměř nemoderovaná sekce o čemkoliv

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Moravanda 20. 6. 2016 14:09

Jani prosím tě a myslíš že jí postačí že je v květináči ? Nebude tam mít málo místa na kvetení ? Zatím má květy nádherný ale jak dlouho.
Obrázek
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod Klivie 20. 6. 2016 21:23

Tak časem bude mít málo místa určitě. Já je dávám ven na zahradu. Hromadu hlíz jsem už rozdala a něco taky vyhodila. Ty je budeš muset dát do většího květináče.
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moravanda 21. 6. 2016 05:49

Oni právě píšou že se dají pěstovat i v truhlíkách na balkonech, tak jsem si myslela že to vyzkouším :hm
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod rajsa 21. 6. 2016 07:27

Já nemám vůbec dobré zkušenosti. Měla jsem kany ve velikých květináčích a vůbec nekvetly. Příští rok se v něm hlízy rozrostly tak, že se květináč vyboulil /plastový/ a tak jsem je vysadila do záhonu a stejně nekvetly. Nevím proč.
rajsa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moravanda 22. 6. 2016 04:54

A jéje, to jsi mě teda nepotěšila :hm . Já právě přemýšlím, že když to odkvete abych tam neměla jen listy. Koupený květy odkvetly a jedny nasadily ty teď kvetou, ale už jedou jen listy. No, za pokus to stojí, když tak je dám na zahradu. Za tím sklem to ale vypadá super a hlavně jim zdá se nevadí to vedro na jižní straně.
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod rajsa 22. 6. 2016 07:46

To mě mrzí ;-) , ale to nemusí být tvůj případ. Já měla tmavé listy a mezi zelení to byla krásná dekorace. Pak jsem hlízy zapoměla v chatě a zmrzly :-]
rajsa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 22. 6. 2016 23:00

Pro kvetení se kany musí rychlit, jen přezimované mi taky nekvetly. Možná při hnojení v tom květníku pokvetou, ale dokud to švagrová pěstovala, pravidelně končily kany kolem 1,7m
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 23. 6. 2016 04:55

A jak se to urychluje :hm . Já vím že jsou veliký, ale snad v tom květináči tak vysoký nebudou ne ? No je to pokus :-) :-[ -
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod rajsa 23. 6. 2016 09:59

Tak to jsem zapoměla napsat, že jsem je už koncem února brala ze sklepa domů a podle počasí šly do skleníku. Ale jen a jen obří listy.
rajsa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 24. 6. 2016 16:33

Rychlení je předpěstování, jinak kvetou těsně před úklidem na zimoviště.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Karen Válková 25. 6. 2016 11:07

Já odbočím od tematu. Potřebuji radu. Můj manžel je vozíčkář a od podzimka se už pohybuje velmi špatně. Aby toho trápení nebylo málo, potkalo jej další trápení no a mne s ním. Na nohou se mu objevila nějaká záhadná nemoc. Kůže na lýtkách mu zhrubla a přímo nesnesitelně to svědí. U doktora byl ale nepomohl. Každé mazání způsobilo ještě větší svědění. Sám si vymyslel něco pro uklidnění. Kůži rozdrásá vidličkou tak až to krvácí a pak mu to potírám octovou vodou. Bolest to dělá ale zmírní to svědění. Trochu zabírala konopná mast.
Takto jej to trápí dnem i nocí. za noc jej jdu potírat a škrábat aspoň 2x Ve dne jak kdy. Sám na nohy nedosáhne. Vypadl by z vozíku. ...
Tak mě napadlo, jestli by někdo neznal nějakou přírodní mast nebo něco ,nějakou radu. Je to zoufalé, někdy i pláče. Neporadíte mi někdo něco????????????????
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 25. 6. 2016 22:55

Máti má výsev lupenky (nebo ekzemu) po celém těle. Nakonec jí zatím nejlépe na svědění zabral Imazol, je to jako tekutý pudr s clotrimazolem proti plísni. Ale kožní lékařství je pavěda. Prostě se zkouší různé masti, co zabere.

Jo a Zyrtec, nebo jiný lék proti alergii, máti po něm usíná, což je dobře, protože nemohla spát a škrábala to do krve.

V pátek jsem jí odvezl na Bulovku, je to jedno ze specializovaných pracovišť na lupenku, ani nebrali vzorky na testy a na zkoušku napsali dvě míchané masti. za tři týdny se máme ukázat.

S tím drápáním do krve je to nebezpečné kvůli infekci, zkuste tyhle dva léky, případně ještě Canesten mírnil svědění, ale nevím, jestli je volný.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Karen Válková 26. 6. 2016 08:28

díky moc vyskoušíme
Ahoj všem Karen a Džesinka
Karen Válková
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Klivie 26. 6. 2016 14:57

Karen nevím jestli by pomohlo tohle, ale mému vnukovi to zabralo na atopický ekzém. Jedná se o dětský krém SEBA MED, extra jemný. Obsahuje 42% tukových složek, heřmánek zklidňuje podráždění a phantenol podporuje regeneraci. Použila jsem ho několikrát i já a nedám na něj dopustit. Je pravda, že je dražší něco kolem 200.-. Je těžké říct, že to pomůže, oni ani kožaři nevědí hned, jsi za pokusného králíka. Určitě bych neotálela a jela do Brna ke kožnímu nebo na dermatologii. Možná by to šlo i konzultovat s odborníky po meilu. Syn si takhle dopisoval s ortopedem a až pak se dohodli na vyšetření. Každopádně dej vědět jak jste dopadli a moc držím palce.
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 26. 6. 2016 16:10

Z volně prodejných mastí si na ekzém a lupénku chválí Konopnou vazelínu za cca 50,- v Coopu a Marynu, která už se nedělá u nás v Nelahozevsi, ale má pořád tu červenobílou kulatou krabičku a stojí 30,-Kč.

Ale pokd na masti reagoval špatně, chce to hlavně zklidnit tu reakci.
kejki3
Čtenář

Předchozí stránkaDalší stránka