//EDIT: celý tenhle post je torochu mimo. Špatně jsem pochopil smysl dotazu... No co už, mazat to nebudu
- Prarodiče/rodiče/příbuzní mají na zahradě/půdě/dílně harampádí - železo/hliník/měď, ty se nabídneš, že tam uklidíš a kovy odvezeš do sběrného dvora. Možná to není zrovna vhodné pro 15letou dívku, ale můžeš se domluvit s kamarádem (ty nápad - on práce
a jít napůl. Já někdy žasnu nad tím, co lidi všechno skladují, sám jsem tím takto kdysi vydělal pár tisíc.
- Dle tvého podpisu usuzuji, že jsi technický typ. Takový nápad - často mají prarodiče doma staré gramofony, zesilovače, magnetofony. Sběratelé za to dají často slušné peníze. A prarodiče to doma většinou jen skladují. Což je k ničemu, akorát to chátrá. Třeba se toho rádi zbaví. Nakonec je to jako nepotřebný kus nábytku. K ničemu.
- Známý otevírá/provozuje vlastní podnik. Můžeš se mu nabídnout, že mu pomůžeš s nějakou prací a on tě následně "vyplatí". Neoficiálně. Tohle je taková klasika.
- S rodiči s domluvíš, že budeš dělat nějakou práci navíc, kterou jsi doteď nedělala, a oni ti zvýší kapesné. Nebo že budeš mít lepší známky, motivace je důležitá
- Letáky (oficiálně na někoho jiného) je typický teen-job