Práva třídního učitele

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Simon P40 3. 11. 2007 21:52

chtěl bych se zeptat, jaké má práva třídní učitel vůči studentovi....
Simon P40
Návštěvník

Odeslat příspěvekod polda 3. 11. 2007 23:01

řekl bych,že je to naopak.Student má pouze práva,která jsou napsaná ve školním řádu.Jinak nemá žádná, pokud má problém ať chodí do jiné školy.....
Naposledy upravil polda dne 4. 11. 2007 15:02, celkově upraveno 1
polda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iwigirl 4. 11. 2007 14:03

Simon: na takovouhle otázku ti tu myslím ani nebudu odpovídat... Když vidím a slyším, jak se současní studenti a žáci občas chovají, tak bych byla celkem za znovuzavedení rákosky do škol..
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Revan 4. 11. 2007 15:03

Souhlas s iwi, ono kdyz ti hrezil vyprask pred celou tridou, tak to se clovek choval hned jinak.

Pokud chces slyset nejakou konstruktivni odpoved, napis co te trapi a co dany ucitel "provedl". Taky znam par prikladu, kdy chovani a ciny ucitele neni uplne v poradku - (kokoty najdes vsude), ovsem vetsinou si tu jen stezuji ubohy studentici, jestli si muze ucitel dovolit zabavit jejich oblibenou hracku apod.
Revan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Benjamin 4. 11. 2007 19:53

2Simon: Opravdu by to chtelo bliz specifikovat.

Pokud jde, jak usuzuji nekteri jini tady o trest, ktery ti ucitel ulozil, a se ktreym nesouhlasis, bude te asi zajimat toto ustanoveni ze zakona o rodine, ktere sice mluvi o rodicich, ale vztahuje se i na dalsi lidi, kteri maji dite nekdy na starosti: "Při výkonu práv a povinností uvedených v odstavci 1 jsou rodiče povinni důsledně chránit zájmy dítěte, řídit jeho jednání a vykonávat nad ním dohled odpovídající stupni jeho vývoje. Mají právo užít přiměřených výchovných prostředků tak, aby nebyla dotčena důstojnost dítěte a jakkoli ohroženo jeho zdraví, jeho tělesný, citový, rozumový a mravní vývoj."
Umělá inteligence není soupeř pro přirozenou hloupost.
Benjamin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 4. 11. 2007 20:30

My jsme na střední zavedli pseudorákosku ... umělohmotný ohradník .... v první lavici jsem seděl já a kolega Valášek ... naštěstí mlátili jenom do naší lavice ... když se zastavím dnes na střední kam jsem chodil tak bych zavedl tak brokovnici .... my jsme alespoň z toho "zlobení" udělali vtip, že se mu zasmál i učitel ... co se děje dneska ... :hm
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 6. 11. 2007 10:50

zase ten nadpis...teda pardón, ale... :roll:

// Michal P: no co, kdo učí je učítel :)
opraveno
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Noovo 6. 11. 2007 12:27

Simon P40: take souhlasim s iwi....je zajimave, jak si dnesni mladez stezuje na to, na co jsme si my nestezovali treba:"ucitel mi zabavil o hodinu mobil", s timhle s ucitelem souhlasim, co si ma co o hodine hrat s mobilem...kdyz se tohle zabavovani veci o hodine za mych let stavalo, tak rodice sli uciteli jeste na ruku a samozrejme s timto krokem souhlasili a jeste mu doma dali co proto (neni muj priklad)...a na tom myslim ta vychova stoji, nesmi se to tak to nedelej a basta...jenze nekteri rodice bohuzel v teto dobe davaji mnohdy za pravdu detem a nazyvaji to demokracii...nebe a dudy...
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod lu.kas 6. 11. 2007 16:59

Zas aby se to tady nestrhavalo v duchodcovsky vykriky stylu Ta dnesni mladez... Souhlasim, opravdu strasne moc nedodrzuji zakladni kazen a respekt vuci uciteli
Kdy jsem to ochoten tolerovat je, kdy je profesor takovy, ze si respekt a kazen opravdu nezaslouzi. Priklad, nas fyzikar, ktery pomalu nevyklada, a kdyz ano, tak naprosto zmatenym zpusobem a mimo aktualni latku. Je mu jedno, jestli nekdo stravi "na zachode" dvacet minut a nebo celou hodinu hraje piskorky :) A taky toho vyuzivame, ono se toho naucime podobne, jako kdyby jsme ho poslouchali a davali pozor.

Ale k tematu, co ti tak hroznyho proved?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod polda 6. 11. 2007 19:13

lu.kas: to bys měl jít fyzikářovi zítra poděkovat,protože takových lidí v životě potkáš nejvíc a ještě to budou tví nadřízení :)
polda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarkFX 6. 11. 2007 21:48

Třeba má Simon fakt vážný důvod a cítí se být ukřivděn...
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 8. 11. 2007 09:53

já přidám dotaz: má učitel právo někoho zadržovat mimo vyučování (tzv. po škole)? A kdyby ano, co může učinit, když tam žák nepřijde?
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 8. 11. 2007 10:49

Kryštof Korb: ma na to pravo proc by ne, pokud zak o hodinu neposloucha a je drzy...bezduvodne ho po skole nemuze ucitel nechat...vetsinou jsme si to za jednoho z nass na zakladce vyzrali cela trida, a on si to pro priste sakra rozmyslel, aby nemusel travit svuj volny cas ve skole...
kdyz se na to zak vyflakne a neprijde tam, tak ucitel ho muze nechat po skole jeste dele a nebo mu dat dutku do zakovske knizky, kterou musi mit podepsanou od rodicu...

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Michal P 8. 11. 2007 12:49

Když jsem chodil do školy já tak nám bylo vysvětlováno že učitele žák musí poslouchat a jediné co učitel nemůže je tělesné trestání žáka.
Já jsem nikdy neprotestoval vůči jinému potrestání všechno bylo lepší než zápis do žákovské knížky. Doma totiž ty tělesné tresty zakázané nebyly. Dneska aby se učitel bál i něco říct protože se žák začne ohánět svými právy na bůhvíco všechno.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Noovo 8. 11. 2007 13:04

Michal P: souhlas...
je fakt, ze na zakladce jsme meli fyzikare, ktery nas tahal za vlasy jak jsou nad usima, takove ty jemne, jak to za ne boli...jen kluky protoze zlobili...

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Další stránka