Fotografie pro město

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod teplice 29. 8. 2007 13:37

Můj taťka má uzavřenou smlouvu ( Dohoda o provedení práce ) s jedním městem, ve které se píše; cituji:
Kód: Vybrat vše
Propagace města v deníku Bohemia a dalších periodikách, fotodokumentace kulturních a kulturně společenských akcí a jejich aktualizace na webových stránkách.[/code]

Jenže problém je ten, že osoba, která jednala za město, dala fotografie na pohledy, ve kterých sice bylo napsáno Foto: jméno otce, ale neměla k tomu svolení. Pohledy jsou volně k prodeji za 5 KČ, aniž by otec dostal nějaký honorář.

Můžeme se nějak bránit ?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod Bungo 29. 8. 2007 22:54

Fotografie je autorske dilo, a je chraneno podle prislusnych zakonu. Pokud z uvedene smlouvy dale nevyplyva, moznost mesta uverejnoat fotografie i na jinych materialech, tak ma moznost se branit a popripede narok na nahradu skody.

Tak to vidim ja.
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Rop 29. 8. 2007 23:21

Jedná se o zaměstnanecké dílo dle § 58 autorského zákona
Přečtěte si ten paragraf snad to pochopíte :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod teplice 30. 8. 2007 08:31

A jak se můžeme bránit? Jakým způsobem?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod Rop 30. 8. 2007 09:45

Nijak ... autorské právo vykonává zaměstnavatel (čili město), které si může dílo uveřejňovat jak chce ....
Jenom v případě, že by z toho mělo nadměrný zisk (který by neodpovídal vyplacené mzdě), tak je povinno zaplatit další odměnu autorovi :-)

Jinak je v pracovní smlouvě něco o autorských právech?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod teplice 3. 9. 2007 19:46

Děkuji moc :)
teplice
Ovčák 2009