Podat či nepodat TO?

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod blackcc 27. 8. 2007 17:10

Zdravím, stal se mě takový příběh, již to mám sepsané přímo jako trestní oznámení, takže to jen zkopíruji:

Dne 25.8.2007 v sobotu jsem navštívil podnik Phoenix Pecka u Nové Paky. Seznámil jsem s dívkou, která se jmenovala Nikola. Po standardní zábavě (s dívkou jsem žádný tělesný kontakt neměl) mě Nikola poprosila, zdali bych jí nešel doprovodil, protože cesta, které vedla od podniku k ní domu byla neosvětlena. Bylo 02:50 26.8.2007 a v tom šel proti nám její bývalí přítel. Slečna Nikola mě upozornila na jeho přehnané reakce a doporučila mě vrátit se. Učinil jsem dle jejího doporučení a vracel sem se. Po několika okamžicích jsem slyšel, jak za mnou někdo běží. Byl to, podle slečny Nikoli, její bývalí přítel. Chytil mě na můj oděv a výhružně řekl: „Co děláš do mojí holky vole“, já odpověděl: „Já do ní nedělám, jen mě poprosila, jestli bych jí nešel doprovodil, protože tady nefunguje osvětlení“. Jakmile jsem dořekl tuto větu, dotyčný mě bez jakéhokoliv upozornění uhodil pěstí do břicha. Snažil jsem se vše vyřešil rozumnou cestou a proto říkám: „Co blbneš, já jí nic neudělal, jen sem jí šel doprovodit, tak mě nech bejt.“ Nadával mě a následovně mě dal druhou ránu pěstí, tentokrát do hlavy. Trochu jsem ucukl, ale on mě držel na límec od košile a stříbrný řetízek, který jsem měl kolem krku. Chtěl mě dát další ránu, ale ucukl jsem. Tím pádem jsem se mu vytrhl a řetízek se přetrhl. Jelikož ho držel v ruce on, tak nikam nemohl spadnout. Myslel jsem, že bude letět na zemi, ale nikde tam nebyl. Z toho plyne, že si ho musel nechat v ruce a odejít. Cenu řetízku nemůžu přesně dokázat dokladem o koupi, protože to byl dar, ale podle hodnot nyní zjištěných ji odhaduji něco přes 1000,- Kč. Dotyčný odešel, já jsem se vrátil k podniku, informoval jsem kolegy, s kterými jsem tam byl a jeli jsem za dotyčným. Jakmile jsme ho dojeli, vystoupili jsme z vozu a požadovali vykompenzování jeho chování omluvnou, vrácením řetízku nebo finanční náhradou za něj. Dočkali jsme se ale pouze urážek a výhružných větných spojeních. Po několikaminutové diskusi, která byla doprovázena z jeho strany spousty urážek a nevhodných slov si pravděpodobně uvědomil, že nemá cenu to prodlužovat a omluvil se. Bohužel za omluvou následovala další sprostá slova a podobně. Z toho jde usoudit, že omluva nebyla upřímná a byla vyslovena jen kvůli početní převaze. Finanční náhrady či vrácení zcizeného předmětu jsem se taktéž nedočkal.

V příloze posílám i lékařskou zprávu s přesným popisem ublížení na zdraví s následkem omezení pracovní činnosti.

Obžalovaný se zodpovídá za trestný čin obsahující omezováním lidské svobody, ublížení na zdraví, krádež osobního majetku a vyhrožování.

---

Myslíte, že to má cenu? Nejsem nějakej mazánek, co se chce jen mstít, jde mě o princip a hlavně si myslím že si ten člověk zaslouží potrestat. Děkuji za právní i morálně zaměřené příspěvky :-).
blackcc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 27. 8. 2007 18:26

No má to své pro a proti ...

Pro je to, že si nenecháš srát na hlavu a využiješ dostupného prostředku "inteligentní" obrany

Proti je to, že ti to zabere určitý čas
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bungo 27. 8. 2007 20:05

Myslim si, ze spolecenska nebezpecnost tohoto jednani je vetsi nez nepatrna a jeho jednani naplnuje formalne-materialni stranku trestneho cinu ublizeni na zdravi dle §221 Tr. Zakona. Je dost dobre mozne i to, ze se pripad nedostane pred soud, (podminecne zastaveni tr. stihani atd.), ale takovi lide musi mit obavu, ze se tak stat muze, a nelze si predstavit, ze spolecnost, bude takove nebezpecne jednani prehlizet a tolerovat.

Co se tyce me, tak bych doporucil tr. stihani podat. Muzes tak ucinit napr. podanim do protokolu na jakekoliv policejni stanici, nebo sepsanim tr., oznameni a poslanim postou na statni zastupitelstvi.

Dej vedet, jak jsi se rozhodl.

Bungo
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod J1RK4 27. 8. 2007 20:39

Být tebou, šel bych do toho...trochu mu spadne hřebínek

Ale oprav si toho "bývalího" přítele, ať se tam na tebe nedívaj jak na negramota
Myslet si cokoli o čemkoli je nesmírně snadné, a to tím spíše, čím méně o tom člověk ví. Pro toho, komu jde o poctivou názorovou angažovanost, je těžké utvářet si názor a často se názoru zdrží, když prostě ví, že mu unikají relevantní fakta.
J1RK4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 27. 8. 2007 20:43

no má tam víc chyb než jen tuhle :D sorry za OT
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod blackcc 27. 8. 2007 21:50

Díky hoši, psal jsem to narychlo a ještě k tomu v afektu. S největší pravděpodobností do toho půjdu:-)
blackcc
Návštěvník