Zdravím, stal se mě takový příběh, již to mám sepsané přímo jako trestní oznámení, takže to jen zkopíruji:
Dne 25.8.2007 v sobotu jsem navštívil podnik Phoenix Pecka u Nové Paky. Seznámil jsem s dívkou, která se jmenovala Nikola. Po standardní zábavě (s dívkou jsem žádný tělesný kontakt neměl) mě Nikola poprosila, zdali bych jí nešel doprovodil, protože cesta, které vedla od podniku k ní domu byla neosvětlena. Bylo 02:50 26.8.2007 a v tom šel proti nám její bývalí přítel. Slečna Nikola mě upozornila na jeho přehnané reakce a doporučila mě vrátit se. Učinil jsem dle jejího doporučení a vracel sem se. Po několika okamžicích jsem slyšel, jak za mnou někdo běží. Byl to, podle slečny Nikoli, její bývalí přítel. Chytil mě na můj oděv a výhružně řekl: „Co děláš do mojí holky vole“, já odpověděl: „Já do ní nedělám, jen mě poprosila, jestli bych jí nešel doprovodil, protože tady nefunguje osvětlení“. Jakmile jsem dořekl tuto větu, dotyčný mě bez jakéhokoliv upozornění uhodil pěstí do břicha. Snažil jsem se vše vyřešil rozumnou cestou a proto říkám: „Co blbneš, já jí nic neudělal, jen sem jí šel doprovodit, tak mě nech bejt.“ Nadával mě a následovně mě dal druhou ránu pěstí, tentokrát do hlavy. Trochu jsem ucukl, ale on mě držel na límec od košile a stříbrný řetízek, který jsem měl kolem krku. Chtěl mě dát další ránu, ale ucukl jsem. Tím pádem jsem se mu vytrhl a řetízek se přetrhl. Jelikož ho držel v ruce on, tak nikam nemohl spadnout. Myslel jsem, že bude letět na zemi, ale nikde tam nebyl. Z toho plyne, že si ho musel nechat v ruce a odejít. Cenu řetízku nemůžu přesně dokázat dokladem o koupi, protože to byl dar, ale podle hodnot nyní zjištěných ji odhaduji něco přes 1000,- Kč. Dotyčný odešel, já jsem se vrátil k podniku, informoval jsem kolegy, s kterými jsem tam byl a jeli jsem za dotyčným. Jakmile jsme ho dojeli, vystoupili jsme z vozu a požadovali vykompenzování jeho chování omluvnou, vrácením řetízku nebo finanční náhradou za něj. Dočkali jsme se ale pouze urážek a výhružných větných spojeních. Po několikaminutové diskusi, která byla doprovázena z jeho strany spousty urážek a nevhodných slov si pravděpodobně uvědomil, že nemá cenu to prodlužovat a omluvil se. Bohužel za omluvou následovala další sprostá slova a podobně. Z toho jde usoudit, že omluva nebyla upřímná a byla vyslovena jen kvůli početní převaze. Finanční náhrady či vrácení zcizeného předmětu jsem se taktéž nedočkal.
V příloze posílám i lékařskou zprávu s přesným popisem ublížení na zdraví s následkem omezení pracovní činnosti.
Obžalovaný se zodpovídá za trestný čin obsahující omezováním lidské svobody, ublížení na zdraví, krádež osobního majetku a vyhrožování.
---
Myslíte, že to má cenu? Nejsem nějakej mazánek, co se chce jen mstít, jde mě o princip a hlavně si myslím že si ten člověk zaslouží potrestat. Děkuji za právní i morálně zaměřené příspěvky .