pokuta

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Wracker 20. 7. 2007 18:59

slonik: bylo to na Cernym moste..kousek od toho globusu co tam je :-)
Wracker
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aquarkko 20. 7. 2007 19:44

Slonik píše:wracker: Jo, to by bylo normální - přijít, zazvonit a říct něco jako "heleďte, děvčata a chlapci, děláte bordel, já ráno vstávám do práce a potřebuju se vyspat, tak se laskavě ztište". Pokud byste to nerespektovali, tak bych podnikal něco dalšího.

Můžu být zvědavý kde to bylo? /quote]

A aby se ti do ksichtu vysmáli a nadávali ti do...tohle dělaj mý babičce a představ si, jaký to asi je??
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Slonik 20. 7. 2007 19:55

aquarkko: potom je na řadě telefonát na městskou či státní policii + v případě opakování stížnost majiteli domu.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod aquarkko 20. 7. 2007 20:04

Jo, to dělá...a není to dům, ale zahrada pod jejím domem, ona kvůli jejich vyřvávání nemůže spát. Ale policajti odjedou a sousedi zůstanou...a jejich chování se nezmění :/
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Wracker 20. 7. 2007 22:26

jim policajti pokutu nedaj jo? hm to je krasny...
Wracker
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Hitomi 20. 7. 2007 23:20

Wracker píše:
Slonik píše:wracker: to vás někdo nabonzoval? Pokud ano, je to další důkaz o tom, že svině jsou prostě všude ... :-/ /quote] jj ptal sem se jich a nekdo volal fizly...a rano mel kamos picu prez cely dvere nejakou cernou barvou

a bylo to ze sme meli pustenou vez trochu vic nahlas coz, ale neznamena na plny koule (kdyz sem jim to rek tak me chteli jeste tahnout na stanici) asi to byli sousedi zezhora..spis bych pochopil kdyby prisli klepli na dvere tak by to bylo ok...no co uz sem to dneska zaplatil :-/

"pustenou vez trochu vic nahlas" sousedi maji taky vez pustenou trochu vic nahlas az se trepou okna z toho,, to rikaj vsichni ale ze se clovek nevyspi a pak treba uz neusne protoze jste hlusi a neslysite ze o vas vi pulka baraku jaky delate bordel ,,, je fakt ze neznam podrobnosti ale ono je to tak porad ,, a myslim ze jste to klepani od sousedu ani neslyseli to je typicke taky ,,, ono by sis mel uvedomit ze tam nebydlis sam ,, pokud chces poslouchat hudbu hlasitou urcene zabavni podniky jsou k mani nebo se odstehuj do rodinneho domku a stranou od ostatnich tam si muzes poustet hudbu jak chces ,,, nevim kolik ti je ale jestli pod osmnact tak neboj ono se ti to casem vymsti az ty budes vstavat a nejaky pubertak si bude doma delat diskoteku protoze nema na ni prachy a vobratil par piv a citi se nejdulezitejsi na svete a musi vsem v dome predvest svoji hudebni sbirku pokud jsi dospely tak si dej facku a vzpamatuj se ,, tobe by se to taky asi nelibilo ,,, pokud vim tak kazdy dum s vice obyvateli ma svuj rad a tys ho porusil ,, a co by se sousedi namahaly ti klepat zavolaji policajty ty tu od toho jsou ,, aspon policajti neco delaji a ty si das majzla priste ,,, chces oslavovat ? mas moznost si neco pronajmout v kazde hospode nebo zarizeni k tomu urcenemu ,, ja taky v noci nespala ale po desate hodine kdyz jsem neco chtela poslouchat jsem si dala sluchatka ,,, a nikdo ani nevi ze jsem byla vzhuru vubec ,,

shrnu to : proste jsi prekrocil mezi , zaplatil jsi za ni ze se neumis chovat ohleduplne, vzpomen si na tuhle situaci az ti bude dejme tomu padesat a ti spratci zezdola si budou poustet hudbu nahlas a ty se nevyspis a na tvoje reakce nereaguji bo stejne prd slysi

TO "Jersey II." : myslim ze svoji situaci popsal a priznal ji tak co ? jeste ho obhajuj, takze se neozyvej

TO "Slonik" jasne radsi si necham vsechno libit, ale neboj z toho vyrostes
Hitomi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 20. 7. 2007 23:57

Hitomi: mýlíš se. Nenechám si líbit skoro nic. Jen jsem se (bez znalosti podrobností, tak jako všichni zde) snažil naznačit řešení vzniklé situace:
1) zabuším na hlučné sousedy
2) pokud nezareagují, zazvoním na ně a požádám je, aby toho nechali
3) na základě jejich reakce se rozhodnu co dál
4a) pokud to bude výjimka a vysvětlí mi, že slaví např. kulatiny, promoci, potomka a pod., přežiju to, protože mám pro takové věci pochopení
4b) pokud budou drzí, sdělím jim, že jsem ochoten zavolat m욡táky, což jim může vygenerovat pokutu
4c) pokud nepomůže 4b), zavolám m욡táky pro rušení nočního klidu
4d) při častém opakování se obrátím na majitele domu a podniknu další kroky
4e) použiju všech dalších legálních cest

to vše v pořadí dle čislování. Volat hned MP aniž bych dal hlučným sousedům šanci se zklidnit považuji za bonzáctví
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 7. 2007 00:06

Hitomi: drsňačka, co? Neboj, z toho vyrosteš a té toleranci a nezbrklosti, o které píše Slonik se časem možná naučíš ;-)
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Wracker 21. 7. 2007 00:20

slonik: presne :-) nam ani nikdo nerek, ze to tam nekomu vadi..a to to jeste bylo v patek...ja bych se osobne snazil postupovat jako slonik s tim, ze ja sem celkem tolerantni takze bych mozna ni na ty sousedy zvonit nesel a nejak to presel..prece jen kdyz by to bylo parkrat do roka tak se nic nedeje...
Wracker
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Hitomi 21. 7. 2007 10:36

1) zabuším na hlučné sousedy - to na 99% neuslysi
2) pokud nezareagují, zazvoním na ně a požádám je, aby toho nechali - na 95% ani zvoneni ne
3) na základě jejich reakce se rozhodnu co dál - kdyz uz ano jsou to nadavky a vyhruzky a s ozralima lidma se hadat je o hubu (kdyby nebyli ozrali tak verim ze by byli soudni a nehlucili tak jinak to jsou pitomci a nevi ze v panelaku jsou papirovy steny a kdyz chcou neco slavit tak co je za problem se poptat sousedu vedle a tak zda si muzou pustit hudbu trochu vic nahlas ? a ne aby se ja jich pak jeste doprosovala at to ztisi
4a) pokud to bude výjimka a vysvětlí mi, že slaví např. kulatiny, promoci, potomka a pod., přežiju to, protože mám pro takové věci pochopení - pokud je to vyjimka mohli se poptat
4b) pokud budou drzí, sdělím jim, že jsem ochoten zavolat m욡táky, což jim může vygenerovat pokutu - na 99% nadavky a at tahnu
4c) pokud nepomůže 4b), zavolám m욡táky pro rušení nočního klidu - z toho si vetsinou pokud nedostanou pokutu nic nedelaji
4d) při častém opakování se obrátím na majitele domu a podniknu další kroky - souhlasim
4e) použiju všech dalších legálních cest - souhlasim

proste se pozaduje po mne abych se jich doprosovala zda se nezklidni ale aby se oni meli predem zeptat to neexistuje

dokazu to tolerovat pouze o silvestru tam se nejak predpoklada ze budou hlucit vsichni i kdyz ja chodim po pulnoci vetsinou spat

TO iwigirl a Wracker: ohnem proti ohni ,, kdyby oni nebyli zbrkli a predem se zeptali ci to nejlepe sli oslavit jinam a ne proste sousedi jsou proti nam prd muzem si delat co chceme , sousedi pod nami poznali co je to jak naserou cely barak , proste prvni meli byt tolerantni oni a ne ja a vubec je to jedno v jaky je to den ,, nekteri lidi chodi do prace a v sobotu a nedeli a maji i po nocni , nebojte jak budete mit takovy sichty tak taky budete ***** tezce a bohuzel ja jsem mala a drobna a maj ze mne tak mozna legraci ,, ale z MP uz je respekt ,, vim predem ze me nebudou brat vazne ,, jak je bracha doma a a resi to tak poslechnou a ztisi ale jinak oni omylem a proto tu je MP , proste jste si to nezazily,, a pokud se nejaky duchodce ci pani nebo kdokoliv bal zaklepat tak na to mel plne pravo ,, mozna vypadate drsne nevim ,, ale proste od toho tu ta policie je a nevim proc se na ni neobratit kdyz si myslim ze nemam na to tu situaci resit a ja se klidne priznam ze jsem srab a nemam na to ,, a tak je to moje jedina volba vetsinou ale asi takhle ,, zezacatku se jim to tolerovalo tak 1x za dva tydny no ale jim to nestacilo a pak to bylo skoro kazdej den ,, proste pak jen toho zneuzijou jak vidi ze si to ostatni nechaji libit ,, my taky slavime narozeniny a podobne a alkohol tece proudem ale sousedi ani nevi ze neco slavime protoze nemame duvod byt hlucni a rvat a poustet si hudbu na plne pecky do dvou do rana ,, pokud mate tendenci byt hlucnejsi tak asi o tom vite a informuji sousedy ne ? huba vam za optani neupadne,, nebo si pronajmete cast hospody nejake a podobne kde se takove akce delaji ,,,

EDIT : taky nechapu proc si pousteji tu hudbu nahlas ,, potom po sobe rvou coze ?!!!! Co ?!!!! a jak krikem prehlusi hudbu tak ji daji jeste vice nahlas ,,,a tak dokola ,,,
Hitomi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 21. 7. 2007 11:18

Hitomi: Možná neumíš jednat s lidmi. Ono se to požádání o ztištění dá podat slovy v dikci "hajzlové děláte bordel a jestli toho nenecháte, tak na váz zavolám policajty" a nebo taky "heleďte, sice se fajn bavíte, ale děláte trochu kravál a já musím ráno brzo vstávat, tak to prosím trochu ztište".

Volím druhý postup. Tuhle situaci jsem řešil několikrát s různými lidmi a ve 100% případů to fungovalo - buď se omluvili nebo ztišili případně uvedli jeden z důvodů, které jsem ochoten tolerovat. Dokonce v případě posvatební after party se mi sousedka druhý den přišla ještě jednou omluvit a přinesla mi jako satisfakci krabici svatebních koláčků.

Argument, že se to dá dohodnout předem je sice fajn (samozřejmě je to ideální), ale z vlastní zkušenosti vím, že pokud se jedná o nějaké pokračování akce, dost často se dopředu neví ke komu se půjde a jestli vůbec. I to jsem zažil a věř mi nebo ne, nejednalo se o náctileté puberťáky, ale o seriózní lidi ve středním věku.

Mimochodem, je víc takových věcí - nedělá mi problém požádat kuřáka na zastávce, aby cigaretu buď zhasnul nebo odešel někam jinam, požádat mladíka, aby uvolnil v tramvaji místo k sezení staré paní, číšníka, aby mi dotočil podměrečné pivo, ...

A tak čekám na nezačouzených zastávkách, nemusím chytat padající staré paní v tramvajích, piju neošizené pivo, ... a to vše bez asistence městské policie, revizorů, ČOI, ... A vůbec si nepřipadám, že se doprošuju - jen si hájím to na co mám právo.

Pokud používáš procentní příměry, tak tvrdím, že s 99% lidí se dá rozumně dohodnout a závadový stav napravit ihned. Teprve na to poslední 1% jsou příslušné státní autority, na které se vždy mohu obrátit, pokud mé schopnosti selžou.

A věř tomu, že to není plané teoretizování, ale nesčetněkrát ověřená praxe.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Jeffe 21. 7. 2007 11:26

Hitomi: ty jsi vostra jako Xena :D

Wracker: proc jsi platil jestli tam nebydlis? to jako kdyz majitel pusti hudbu na plne koule tak 10 lidi co sedi a poslouchaji dostane pokutu? :eh Jak by ti dokazali ze jsi bordel delal zrovna ty? Chapal bych pokutu majiteli bytu. :D
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wracker 21. 7. 2007 11:52

jeffe..no ono sem sel s majitelem bytu ven, ze jdeme neco koupit a oni uz sli po chodbe..takze sem k tomu vpodstate prisel jak slepej k houslim

hitomi..zatim vse ke vsemu si prispivala bylo tak radikalni, ze nechapu jak muzes s normalnimi lidmi vubec vyjit...ja taky nevolam policajty na sousedy, ze si nachvili zaparkovali pred nas vjezd do garaze auto, ale jak vidim ty bys urcite volala
Wracker
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarkFX 21. 7. 2007 12:02

Wracker píše:no co uz sem to dneska zaplatil :-/

za tu tisícovku mohlo být pivek... :x škoda žhe?? :mrgreen:
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Jeffe 21. 7. 2007 12:10

Wracker: a mela na tebe ta pokuta aspon nejakej vychovnej ucinek? :D prispeje k tvemu navratu mezi slusne lidi? :lol:
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka