Darování / Koupě auta

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Fuck8r 21. 7. 2007 06:08

když mám nějakou věc (plasmu, kolo, auto) v osobním vlastnictví = je moje ... můžu jí vyhodit, rozkopat, pomočit, prodat za korunu, prodat za milión ... jinými slovy - můžu si s ní dělat co chci pač jsem si jí koupil a je prostě moje.

nebo je tu nějaký zákon o kterém nevím ? ... zákon ve kterém se píše, že nemůžu prodávat svoje vlastní věci lacino ? :o :roll: :lol: ... jestli je, tak je mně z toho státu na blití :?
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marty89 21. 7. 2007 07:16

No tak takovej zákon asi teda není. Na takovém Aukru se věci běžně prodávají za korunu.
Legen - wait for it... dary
Cerveza o muerte
Marty89
Vicedatel roku 2009

Odeslat příspěvekod Fuck8r 21. 7. 2007 07:23

nakonec asi skombinuju Wrackerovu moto-smlouvu se sloníkovou darovací smlouvou (je to bratr, auto má hodnotu pod 50k ... ) stejně to určitě nebudu mít dobře a notář to bude muset poupravit ...
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rop 21. 7. 2007 10:25

Fuck8r píše:když mám nějakou věc (plasmu, kolo, auto) v osobním vlastnictví = je moje ... můžu jí vyhodit, rozkopat, pomočit, prodat za korunu, prodat za milión ... jinými slovy - můžu si s ní dělat co chci pač jsem si jí koupil a je prostě moje.

nebo je tu nějaký zákon o kterém nevím ? ... zákon ve kterém se píše, že nemůžu prodávat svoje vlastní věci lacino ? :o :roll: :lol: ... jestli je, tak je mně z toho státu na blití :?=/quote]

To máte hodně zkreslené představy .... podobné ustanovení platí v celém tržním světě ... u nás je to například § 589 občanského zákoníku

Je to pojistka proti neplacení daní .... jinak koukám, že byste byl pro uvolnění cen ve všech oblastech ... čili včetně energií ... ale to byste nadával znovu, že nikdo ty ceny nereguluje ... tak to je s vámi pak těžké :-(

Jo a jinak tu plazmu taky moc rozkopávat nemůžete ... tím byste poškodil životní prostředí .... tady si někdo neuvědomuje, že demokracie je nejpřísnější "režim" ... neboť svoboda každého končí tam, kde začíná svoboda jiného .... a ostatní mají právo žít v kvalitním životním prostředí ... chce to možná trochu sebereflexe a zamyslet se nad tím co dělám .... když by to udělal každý tak je na světě krásně :wink:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Předchozí stránka