suk
Řešení je jednoduché. Nechceš chodit do školy? Tak tam nechoď. Proč za to trestáš učitele?
Vím, že je to OT, ale musel jsem - omlouvám se.
Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
MartinT píše:Tak jsem to pročetl celé. V podstatě jsem z mládí zvyklý na zabavování věcí ve škole - to bych neřešil. Co mě zarazilo, je však Bungo. Je to student práv a nedokáže si pořádně ani přečíst nebo snad uvědomit obsah zákona.
Cituji ještě jednou §247:
"Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a
1. způsobí tak škodu nikoli nepatrnou,
2. čin spáchá vloupáním,
3. bezprostředně po činu se pokusí uchovat si věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí,
4. čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě, nebo
5. byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty."
Tedy minimálně bod 4. je naplněn, protože Suk měl v okamžiku odejmutí sluchátek tuto věc při sobě. Dále i bod 3 " *****í". Jestli lidé s takto exaktním uvažováním jako Bungo vykonávají právo v našem státě - no tak potěš koště. Pak nemají lidé nadávat na soudy a jejich rozhodnutí.
Jestli by se mělo k trestnosti něco dodat, tak nikoliv, že nejde o krádež, ale spíše to, že společenská nebezpečnost tohoto jednání bude případně hodnocena jako velmi nízká a soud by upustil od potrestání, možná i od projednání.Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků