Zabavovani veci ve skole

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ToMMyK 12. 4. 2007 09:19

Tak zalezi na tom, jak to chces resit. Vzhledem k tomu, zes to zkousel po dobrem a nevyslo to, obavam se, ze to asi budes muset resit oficialni cestou. Nic jineho me nanapada. Snad jen ukrast mu to z kabinetu.
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 12. 4. 2007 09:22

ToMMyK píše:Ucitel ti nesmi nic zabavit. Ve skolnim rade muze byt napsano co chce, ale sk. rad neni nadrazeny zakonum CR. Ucitel ti muze MAXIMALNE vec vzit, polzit viditelne nekam treba na stul a po hodine VRATIT! A i toto uz *****! Byt ve tve situaci (a to uz jsem kdysi byl) jdu za reditelem a pozaduji navraceni veci. A Jestli ti ucitel vyhrozoval propadnutim v navaznosti na tu vec se sluchatkama, tak bych se o tom taky zminil. Nenech si **** na hlavu

je zvlastni, ze za mych skolnich let to bylo zcela normalni, ze nam ucitel zabavil nase veci a vratil nam je az na konci skolniho roku...nevidim na tom nic spatneho, ses blbej nepoucil ses tak plat..takhle to holt v zivote chodi...je pravda, ze si evidentne sukuv ucitel honi na nekom ego, a to je dost spatny...zabavovanim veci by se mel ten clovek poucit (jooo fajn sem nouma, varoval me a ja pro to nic neudelal, beru to...holt to dostanu na konci skolniho roku a priste to uz neudelam, protoze mi to za to nestoji) a ne aby se mu takhle ucitel mstil...
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod ToMMyK 12. 4. 2007 09:45

Noovo: nevim kolik ti je let, ale to ze neco bylo normalni neznamena ze to tak bylo spravne.

Ja na tom teda vidim spatne to, ze si ucitel svevolne bez potrestani porusuje zakony CR. A taky me vadi to, ze tady lidi neznaji sva prava a povinnosti.

Suk se mel sice ridit skolnim radem, ale to co predvedl ucitel je nezakonne. Mel to resit, tak jako kazdy. Treba reditel/ kazensky postih.
ToMMyK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 12. 4. 2007 09:58

ToMMyK: nevim kolik je tobe, a jestli jsi dite skolou povinne, ale tady jde o to, ze si ty lidi vazi tech veci pak vic, je jim to drahe a treba mne kdyby nekdo zabavil sluchatka, ktere mi koupili rodice tak uz to priste neudelam, protoze vim, ze se bez nich neobejdu...je fakt, ze nicenim necich veci se nema, to ano to si zada postih...

EDIT: vis tohle mi uz trochu zase zavani tim, co si deti ve skolach muzoz dovolit a co ne...narazim tim na to, ze se pak decka ohani ve skolach zakony a demokracii (ale s tou odsad podsad)
Naposledy upravil Noovo dne 12. 4. 2007 10:20, celkově upraveno 1

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Michal P 12. 4. 2007 10:14

Já si myslím že zabavení věci ve škole a jejich vydání rodičům není žádná krádež, dělalo se to léta a nikdo se nad tím nepozastavoval.
Pokud si to rodiče nevyžádají dřív tak proč zabavenou věc nevydat až na konci školního roku.
S tím poškozováním věcí nesouhlasím, to je už trochu moc.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 12. 4. 2007 10:17

Za našich časů bývalo ve školním řádu, že do školy nepatří věci nesouvisející s výukou (a když už někdo něco takového měl, tak si většinou nedovolil to při výuce vůbec vytáhnout) a zabavené věci se normálně vydávaly na konci školního roku. Případně dřív pouze rodičům, ale nám by strach zase nedovolil jít s něčím takovým za rodiči. Dneska žasnu, kolik se toho ve škole toleruje.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod ToMMyK 12. 4. 2007 10:25

MichalP: tak to je tedy argument. Delalo se to leta a nikdo se nad tim nepozastavoval. A kradez to je, precti si zakonik ;).

Ally: no a ja zase zasnu, kolik se toho skole toleruje.

Ja nerikam, ze by si suk nezaslouzil nejaky trest. Byl proste drzy. Taky jsem byval :). Ale zabaveni veci neni legalni.
ToMMyK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 12. 4. 2007 10:30

ToMMyK píše:Ucitel ti nesmi nic zabavit. Ve skolnim rade muze byt napsano co chce, ale sk. rad neni nadrazeny zakonum CR. Ucitel ti muze MAXIMALNE vec vzit, polzit viditelne nekam treba na stul a po hodine VRATIT! A i toto uz *****! Byt ve tve situaci (a to uz jsem kdysi byl) jdu za reditelem a pozaduji navraceni veci. A Jestli ti ucitel vyhrozoval propadnutim v navaznosti na tu vec se sluchatkama, tak bych se o tom taky zminil. Nenech si **** na hlavu

Já bych tady do svých myšlenkových pochodů zahrnul i onen morální a výchovný aspekt.

Zabavení věci a její zadržení do konce školního roku samozřejmě není správné. Jistě správnější by bylo věc studentovi zadržet na příslušnou vyučovací hodinu a pak vše řešit - třeba přes ředitele školy - jiným, adekvátním způsobem.

Avšak je třeba si uvědomit, že suk byl napomenut a nereagoval, či neragoval správně. Prostě si ony sluchátka měl sundat a zbytečně neprovokovat. Nebo se slušně zeptat, za jakých okolností, si je může nechat nasazené. Je to o komunikaci.

Když se na celou věc podíváme ze sukova pohledu, ani on nechce věc řešit přes rodiče. Což by z jeho strany byl jistě korektní přístup. Sám naznačil, že by mu rodiče možná ono zabavení sluchátek, stejně nechtěli řešit, protože s ním souhlasí. A tak by se paradoxně mohl dostat do situace, že jeho rodiče s učitelem sice pohovoří, ale se zabavením sluchátek budou souhlasit. Což by změnilo celý náhled na učitelův ,,incident".

Vážení přátelé i učitel je zajisté jen člověk a jeho trpělivost někdy přeteče. Není přeci třeba opakovaně provokovat a cíleně jej nutit do nějakých zásadních řešení a zásahů. Každý by si měl představit, co by dělal v takové chvíli, kdyby on byl oním učitelem a věnoval se ,,bandě" neukázněných studentů. Ono někdy stačí, když člověk hovoří, přednáší a někdo z posluchačů nedává pozor a komunikuje se svým sousedem.

Myslím, že nejlepším řešením je znovu zajít za učitelem (za ředitelem bych nechodil, aby se situace spíše neobrátila proti sukovi) a nebo vše řešit, jakmile se rodiče vrátí.

EDIT ToMMyK:
Tvá rada, že by si to suk měl ukrást zpět, je opravdu zcela mimo!
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Bungo 12. 4. 2007 10:45

Jeste jednou opakuji ze se NEJEDNA O KRADEZ!!!
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ToMMyK 12. 4. 2007 10:49

MgX: s tim ukradenim zpet jsem to samozrejme nemyslel vazne! :)

Jinak s tebou souhlasim, je to vse o komunikaci. Ale spatne se zachovaly obe strany.

>Avšak je třeba si uvědomit, že suk byl napomenut a nereagoval, či neragoval správně
Souhlas

>A tak by se paradoxně mohl dostat do situace, že jeho rodiče s >učitelem sice pohovoří, ale se zabavením sluchátek budou >souhlasit. Což by změnilo celý náhled na učitelův ,,incident".
Tak takove rodice bych teda, nechtel mit. Aby souhlasili s kradezi sve vlastni (pripadne me ) veci.A i kdyby souhlasili, tak pokud nebude SUK souhlasit, na veci to nic nemeni. Sluchatka byly jeho (jedno kdo je koupil, pokud je mel v uzivani on....)

>Vážení přátelé i učitel je zajisté jen člověk a jeho trpělivost někdy přeteče.
Ja jsem taky jen clovek a moje trpelivost muze pretect. Ale nemuze pretect zakonem dane meze. Pokud ano, musim pocitat s postihem.

>Myslím, že nejlepším řešením je znovu zajít za učitelem (za ředitelem bych nechodil, aby se situace spíše neobrátila proti sukovi) a nebo vše řešit, jakmile se rodiče vrátí.

Za zkousku nic. To je jasne. Otazka je jestli to bude fugovat. Osobne si myslim ze ne.
ToMMyK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ToMMyK 12. 4. 2007 10:49

Bungo píše:Jeste jednou opakuji ze se NEJEDNA O KRADEZ!!!

Jeste jednou opakuji ze se o kradez jedna!
Priklad:
V restauraci je zakazano telefonovat mobilem (blbost, ja vim). Vy telefonujete a prijde cisnik, zabavi vam mobil s tim, ze vam ho vrati na dusicky.
Naposledy upravil ToMMyK dne 12. 4. 2007 10:52, celkově upraveno 1
ToMMyK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ally 12. 4. 2007 10:52

Učitel mu nezabavil sluchátka s úmyslem si je natrvalo přivlastnit! Takže za krádež bych to nepovažovala.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod ToMMyK 12. 4. 2007 10:53

Ally: ucitel mu zabavil sluchatka s umyslem si je privlastnit na dobu cca tri mesicu. Takze kradez to neni? Mohl bych si prosim privlastnit tve auto na dobu cca dvou let?
ToMMyK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 12. 4. 2007 10:55

ally píše:Za našich časů bývalo ve školním řádu, že do školy nepatří věci nesouvisející s výukou (a když už někdo něco takového měl, tak si většinou nedovolil to při výuce vůbec vytáhnout) a zabavené věci se normálně vydávaly na konci školního roku. Případně dřív pouze rodičům, ale nám by strach zase nedovolil jít s něčím takovým za rodiči. Dneska žasnu, kolik se toho ve škole toleruje.i/quote]

Přesně tak. ally opět ,,útočí" zcela jasným a zřetelným způsobem, kdy její poznatky jsou opřeny o reálný základ. S tím co napsala, není možné nesouhlasit.

Já také žasnu co si dnes děti ve školách mohou dovolit a co je jim tolerováno. No a také já potvrdím, že dříve nám učitel taktéž zadržel věc, kterou jsme ve škole mít neměli, a to do konce školního roku - což by nebylo správné, kdyby neexistovala ona možnost, oznámit to rodičům, kteří by si pro zadrženou věc přišli.
Samozřejmě, zatímco dříve byly odebírány autíčka, panenky, céčka, pistolky (plastové), kuličky..... dnes jsou to mobílní telefony, fotoaparáty, MP3 přehrávače, sluchátka.....

Jiná doba, jiné předměty ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Noovo 12. 4. 2007 10:57

ToMMyK: teorie je stejna, ale praxe jina...to nemuzes srovnavat...

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka