Smlouva o koupi - jak napsat?

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Narcissus 10. 4. 2007 04:21

Budu chtít koupit přes ne příliš dobrého známého zboží za cca 15000 Kč. Vzhledem k tomu, že mu nevěřím, chci se pojistit smlouvou, abych pak nebyl napaden, že jsem ho okradl, protože nebudu moct nikde dokázat, že jsem mu dal peníze.
Co všechno musí smlouva obsahovat, aby byla platná a dalo se na ní stavět? Vše se bude odehrávat mezi soukromými osobami, žádná firma...
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod CeCo 10. 4. 2007 10:04

"... protože nebudu moct nikde dokázat, že jsem mu dal peníze. ... "

Na toto viacmenej netreba zmluvu, ale prijmovy pokladnicny doklad od dotycneho. Jedine ten je dokladom o prevzati tovaru; kupna zmluva je len formou vyjadrenia vole stran o nejakom akte kupy a predaja.

C
CeCo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anonymous 10. 4. 2007 10:16

Na internetu nalezneš spoustu vzorů kupních smluv.. Ale obecně stačí kus papíru, na kterém bude jméno, adresa, rodné číslo prodávajícího a kupujícího, předmět koupě, resp. prodeje, dále pak cena předmětu (věci), datum, kdy byla smlouva uzavřena, podpis obou zúčastněných stran, podpis svědků. Můžeš tam samozřejmě také uvést případné sankce, pokud nebude dodržen obchod, atp. Každá strana obdrží jednu kopii smlouvy.. Snad jsem na nic nezapomně, iwi jistě doplní, resp. opraví.
Anonymous