V jakých případech použít tísňové linky?

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod jannnn 6. 1. 2007 10:57

Zajímala by mě jedna věc. V jakých případech se dají použít tísňové linky (150,155,158,112,..) a kdy ne.

Příjdu třeba k autu a mam ho vykradený. Tedy nic akutního. Můžu volat 158 nebo musim někde shánět to standardní číslo na služebnu pro nenaléhavé případy?

Je mi ráno blbě, tušim třeba slepák a nemam se jak dostat do nemocnice. Můžu volat 155 nebo zas musim na nějaký nenouzový číslo..?

A tak dále...

presunuto - Bungo
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 6. 1. 2007 10:58

no, my voláme na policii neakutně celkem často, nejdřív sjme volali normálně městskou 156, ale pak nám řekli ať voláme na nějaký nenouzový číslo a tak voláme tam. Myslím že ti za to nikdo nic neudělá. :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarkFX 6. 1. 2007 13:06

KK: ty patříš k těm parchantům co jen tak ze srandy volají policajtům, hasičům a tak??
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Bungo 6. 1. 2007 13:36

Oni jsou na tech linkach opravdovi profici - bez ironie - (teta tam pracuje a podrobne referovala) a dokazou poradit a trebas dat spravne tel. cislo, nebo odkazat na nejblizsi nemocnici v pripade ze je pro zasah problem malicherny. V neakutnich pripadech je podle me lepsi zajit do nemocnice, na sluzebnu policie... Na TISNOVE linky by mel clovek volat opravdu jen v tisni.

Pokud si ale nejsme akutnosti jisti (trebas zmineny slepak - a nemam se jak dostat do nemocnice) tak bych tisnovou linku volal.
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannnn 6. 1. 2007 15:46

Ok, a co treba s tim vybranym autem? Si v cizim meste a nevis cislo na mistni sluzebnu....aby pak neprudili, ze s jim kvuli takovy blbosti volal na nouzovou linku..

...ale azs nekde nejaky cislo shanet, je taky temer nemozny...
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Michal P 6. 1. 2007 15:55

Já jsem volal na 156 třeba když mi někdo zablokoval auto, 155 jsem použil na chalupě když synovi ve 3 letech vylítla teplota nad 40, 158 při bouračkách kdysi se služebákem.
Vykradenýauto jsme v práci taky volali na 158.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Bungo 6. 1. 2007 16:12

Osobne jsem trebas volal 112 kdyz jsem sel nadratovany z hospody po oslave narozenin a videl jsem na chodniku spat v minus deseti nejakeho borce (asi to prehnal jeste vic) Pak jsem ho prekrocil a sel domu spat. Vic jsem mu v mem stavu pomoct nemohl ;-)

S tim vybranym autem bych bez rozpaku zavolal. Reknou cislo na sluzebnu a pak to poresim tam...
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kodl 6. 1. 2007 16:21

Já jsem volal na 150 že jsem si zlomil nohu a oni mi doporučli, ať zkusím raději 155. 156 volám nerad - to je totiž číslo určený k přivolání pitomců aby sundali botičku z auta :-/
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 6. 1. 2007 19:56

MarkFX píše:KK: ty patříš k těm parchantům co jen tak ze srandy volají policajtům, hasičům a tak??m/quote]

ne... ;)

máme zaplacený místo na parkovišti a když tam někdo zaparkuje, tak na něj voláme policajty ;)
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod krtenek 7. 1. 2007 18:24

kodl píše:Já jsem volal na 150 že jsem si zlomil nohuh/quote]
Na h a s i č e ? :shock:
krtenek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarkFX 7. 1. 2007 18:32

[quote="Kryštof Korb";
máme zaplacený místo na parkovišti a když tam někdo zaparkuje, tak na něj voláme policajty ;) /quote]

Aháá.. a jak to máte označený??
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 7. 1. 2007 19:28

péčko a pod tím SPZtku ;)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne 3. 3. 2007 11:20

Kryštof Korb: Na takovém vyhraženém parkovišti může kdokoliv parkovat tři minuty. Voláš tedy na Městskou policii až po těch třech minutách?
:hm :hm :hm
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Matik 30. 9. 2007 09:25

Mám známého státního poliscistu v Praze. Říkal mi, že z 10 volání na linku 158 je tak maximálně 1 - 2 zásahy. Lidi volají na 158 kvůli kravinám např. Soused odjede na dva týdny na dovolenou. Najednou nájemník slyší v bytě nad sebou ostré zvuky a rachot. Zavolá policii. Pak se zjistí, že soused dal klíče od bytu sestře, která mu tam po dobu dovolené chodí krmit kočky a zalévat květiny. No a kvůli těmhle podobným kravinám lidé 158 často volají.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lukecz 30. 9. 2007 10:49

Matik: Podle mě je dobře ,že zavolal ikdyž z toho nic nebylo. U nás třeba bylo něco podobného - rachot ve sklepě ve 2 ráno :!: Musel to slyšet celý barák a bylo na snadě si představit jaká akce se tam asi odehrává. Nezavolal nikdo a ráno se lidi divili, že jim chybí lyže, kola, zavařaniny od babičky.... :roll: :oops:
Barman v Nočním klubu* Pauza.cz

šťastně vdaný za Snížka
Call of Duty :UO player
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Další stránka