Kontroloři batohu - ochranka a jejich práva

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod btw 23. 7. 2007 02:03

Jinak ad nějaké koncerty, v Sazka aréně jsem nikdy nebyl, ale byl jsem na jiných koncertech, převážne v zahraničí a pravidla byla různá, jídlo a pet láhve jak kdy, ale sklo neprošlo určitě :)
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 23. 7. 2007 08:37

btw: kontroloři batohů na koncertech mi ani moc nevadí, Jednak jsem na prováděnou prohlídku upozorněn předem na vstupence a hlavně je to v zájmu bezpečnosti všech účastníků (a samozřejmě i v zájmu patřičných zisků prodejců občerstvení ;-) ).

Vadí mi hlavně ti "hyperdůležití" v marketech všeho druhu ..., kde jedinou podmínkou pro jejich přijetí je umět číst a psát a někdy ani to ne... :x
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Jílke 23. 7. 2007 08:40

Dlé mého názoru by měli kontrolovat jen ty druhé ... Ale to by pak byl rasismus.... žejo.. :o
Ale s ochrankou mám dobrou zkušenost ptz jednou jsem v hypermárketu telefonoval a jeden ten druhý mi telefon vytrhnul z ruky a utíkal a ochranka ho .... A telefon jsem měl zpátky ...
Jílke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lu.kas 23. 7. 2007 14:23

Na.sralo me kdyz jsem byl ve venkovnim amfiteatru na Trech sestrach, kdy mi ochranka zabavila lahev s pitim, ze s ni proste dovnitr nesmim. Byla plastova, jedinej duvod byl, abych si musel koupit drahy piti vevnitr... I kdyz pivo bylo za 25,- takze si tolik nestezuju, ale i tak...
Kontroly batohu kvuli nebezpecnym predmetum chapu, byl jsem celkem rad ze ty ozraly skini tam u sebe nemohli mit nic nebezpecnyho, netroufl bych si je *****.at ani neozbrojeny :-D
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod btw 24. 7. 2007 22:54

Slonik píše:Vadí mi hlavně ti "hyperdůležití" v marketech všeho druhu ...h/quote]

jj to souhlas. Ale v poslední době jsem se s takovým nesetkal. Občas se mi teda stane že mě některý pořád sleduje a chodí za mnou jak ocásek, ale to bývá skrz to, že když jdu jen pro pár věcí nebo se mi nechce motat s vozíkem, tak beru věci do ruky a občas i do kapsy když už to neunesu :) ale u pokladny to samozřejmě vyložím.

Kdysi jsem se bavil s kamarádkou co dělá na informacích v jednom marketu a říkala že nakupování do kapes nebo tašek víceméně nevadí, akorát pak člověka můžou ať už nápadně nebo nenápadně sledovat a pokud má někdo pocit žes něco u pokladny zatajil, tak tě zastaví. No párkrát mě zastavili :D ale bylo to šup šup, spíš bych řekl že ten pracovník musel, ani se mu do toho moc nechtělo, kouknul a byl pryč.

Teď mě napadá, mají obchody nějaké nákupní řády? Třeba jako že můžu kupované věci ukládat jen do vozíku ci košíku? :D
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lu.kas 25. 7. 2007 14:30

Jednou me v supermarketu zastavil securitak, at prej du s nim. Vubec jsem to necekal, tak me to znervoznilo, ale v pohode jsem sel, se slovy Klidne, ja nic neukrad sem mu ukazal kapsy. Az potom z nej vypadlo, ze "Jsem se motal kolem cedecek" :shock: Tak jsem utrousil poznamku ze pri vybirani zbozi se okolo nej obvykle motam a urychlene jsem odesel, jel mi autobus. Kazdopadne to nebyla prijemna navsteva, vadi mi, ze me nekdo podeziral ze jsem neco ukrad kvuli tomu, ze jsem to vzal do ruky.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod S474N 29. 7. 2007 09:26

osobne píše:Na prohlížení baťohu nebo oblečení sice nemají právo, ale mají právo zadržet podezřelou osobu a přivolat na místo policii. A policie tě pak může klidně vysvléknout donaha a prohlédnout.
Jinak to nechápu, mě by určitě nedělalo žádný problém ukázat provozovateli obchodu svoji tašku, popř. vyndat všechno z kapes.
:hm :hm :hmh/quote]

Podezrelou samozrejme ano, ovsem to uz musi mit neco v ruce, na zaklade ceho si podezrely (idealne z kamer). Jsem sice slusny clovek, ale nebudu na zadost kdejakeho pobejdy vytahovat vsechno z kapes, treba bych ho jeste vydesil, pripadne sam porusil zakon :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Alexx 28. 8. 2007 07:33

Vím že už se to tady probralo ze všech stran, co se týče sekuriťáků, ale jak je to přímo s pokladníma? Můžou se dívat do tašek? Co takové ty nápisy "Předkládejte tašky k nahlédnutí bez vyzvání"?
Alexx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Michal P 28. 8. 2007 09:52

Pokladní má stejné pravomoce jako sekuriťák, v běžných prodejnách ani žádné sekuriťáky nemají.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Alexx 28. 8. 2007 10:58

Čili nápis na pokladně "Předkládejte tašky k nahlédnutí bez vyzvání" má asi stejnou váhu, jako cedulka na věšáku v čekárně lékaře "Za věci odložené v čekárně neručíme".
Alexx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 28. 8. 2007 12:31

Ano ... za hmotnost papíru do sběru :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 29. 8. 2007 16:09

Hm, tak teďka na brněnskejch motorkách byl každýmu nějakej baťoh šumafuk... :hm Jen tak mezi řečí
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod xmms 29. 4. 2008 16:50

Byl jsem upozorněn, že zboží zanesené do obchodu musím nahlásit, jinak ho v případě nezaplacení můžou považovat za kradené. Jednalo se o limonádu. Naštěstí mě nezavřeli a neodsoudili. Umí někdo poradit, co na to říká zákon? Mají vůbec právo něco takového vyžadovat? Totéž by mohli říct kdekoliv - např. že jsem ukradl oblečení, které mám na sobě, mobil, batoh, boty, čepici, kterou tam také prodávají atd.

Pomohl by odkaz na konkrétní zákon a paragraf, který toto umožňuje nebo neumožňuje.
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Návštěvník

Odeslat příspěvekod silvr 29. 4. 2008 17:52

Většinou to stačí. Záleží na okolnostech. Kradená limonáda by byl pouze přestupek proti majetku, za který hrozí pouze pokuta. Ale do té doby, než tě ochranka předá policii, tak tě může ochranka nebo kdokoliv jiný zadržet a omezit na svobodě, tedy klidně i zavřít do nějaké místnosti nebo nasadit pouta, protože oni mají podezření, že jde o trestný čin.

§ 76 odst. 2 tr. řádu
Zadržení osoby podezřelé
Osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, smí omezit kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Je však povinen tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu; příslušníka ozbrojených sil může též předat nejbližšímu útvaru ozbrojených sil nebo správci posádky. Nelze-li takovou osobu ihned předat, je třeba některému z uvedených orgánů omezení osobní svobody bez odkladu oznámit.
l9
silvr
Čtenář

Odeslat příspěvekod MgX 29. 4. 2008 19:58

xmms v zásadě je důležité, jak by obchod byl schopen prokázat, že zrovna ona (třeba Tebou vybraná) limonáda pochází z jejich prodejny. Samozřejmě v případě limonády za pár korun, by se to zřejmě řešilo celkem v poklidu.

Tak jak bylo uvedeno, zadržet Tě mohou, ale .... když se neprokáže že zboží bylo ukradeno, či že žádné nemáš, mají problém. Ono takové zadržení musí proběhnout citlivě a pokud možno ,,bezdotekově". Protože právě v případě, že tomu tak není a navíc nic nebude u ,,zloděje" nalezeno se zcela určitě nejedná o zákonem povolený postup.

Vzhledem k tomu, že nejsem právník ... pakliže se mýlím - omlouvám se.

BTW:
Já myslím, že každý člověk, který vchází do obchodního domu apod. ví, že pravidlem jisté upřímnosti a fér jednání je, ochrance ukázat vnášené zboží. Pakliže má nakupující od zboží zakoupeného jinde stvrzenku, není problém, pokud ji nemá, je vždy lepší se uchránit zbytečného časového zdržení, a to tím, že zboží ochrance (příslušnému pracovníkovi) ukážu. Někde to řeší tak, že ochranka zboží zabalí do igelitového sáčku a ten uzavře specifickou nálepkou, kterou nelze bez jejího poškození sejmout.

Mně by se také nelíbilo, kdybych vlastnil obchod a někdo mně tam chodil krást - také bych to řešil.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka