Rad bych se zeptal, jak funguje deike rizeni? Co jsem nasel do teto doby, je ze na didicke rizeni se musi dostavit osoby, ktere jsou zvoleny notarem, kteri zdedi majetek zesnuleho, byt tomuto kroku predchazi jeste jeden krok a to je
Notar zvoli poverenou osobu urcenou, pro tkzv. dedicke rizeni
Osoba ma za ukol najit vsechny cleny dedictvi a zejmena majetek zesneluhe a odhadnout jeho cenu
Pozor Jak jsem se doslechl, na zaklade odhanute ceny bude cast pouzita na zaplacnei notare
Mnoho lidi se tedy snazi zajistit, ze odhadnuta cenu bude co nejnizsi, aby se platilo co nejmene notari. zde dochazi k me otazce
Zrejme- jak se domnivam, Bude tato cena oficialne zapsana. a dle meho nazoru, pokud se jedna o nemivotsti, domy, pozemky atd. si myslim, ze nebude mozno v budoucnu prodat za vyssi cenu, nez prave za odhadnutou cenu
je tomu tak?
Ptam se ptoro nebot se prave v teto situaci nyni nachazim, ale nicmene nejsem na uzemi cr a nemuzu toho moc delat, mam narok na ,,druhy nazor,, Mohu si zajistit svoji osobu, ktera objektivne cenu odhadne?
V dedickem rizeni jsou i pozemky, pole. Nemam zadne informace. Tyto pole byly a jsou pronajmuty mistnimu druzstvu. Kolik druzstvu plati apod? To nevim
Jak tyto informace zjistit? Jsou moje obavy zbytecne?
Rad bych nazor od nekoho, kdo celil podobne situaci, predem diky