Platba pozemku pod garáží

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod M2M 5. 10. 2012 17:16

Mám dvě družstevní garáže a již několik let se vleče věc, kdy garáže vlastní družstvo a pozemek vlastní město. Nyní došlo k prodeji, nevím proč až teď a proč za tuto cenu ale přišel mi dnes tento dopis, že jako družstevník musím zaplatit částku za pozemek pod svou garáží. Asi to zaplatit musím, o tom asi není řeč ale lze nějak požadovat platbu splátkově např. 2000Kč za rok? Mám právo si určit splátky? Co když představenstvo rozhodlo, že splátky nejsou možné? Jak se na ně mohu připravit, napsat nějaký dopis. Potřeboval bych od Vás poradit, jak postupovat správně. Nemohu teď naráz zaplatit 20000Kč. Díky za každou radu.

Zde je dopis, který přišel
Obrázek

Ono si družstvo změnilo stanovy, takže se to zaplatit musí. Ten článek 9b je zde:

Obrázek
M2M
Čtenář

Odeslat příspěvekod 4honza 11. 10. 2012 16:12

Splátky můžeš požadovat, ale rozhodně ti nemusí vyhovět, na ty rozhodně nárok nemáš. Možná by bylo napadnutelné to nucené zvýšení podílu v družstvu, nicméně záleží, k čemu všemu ses ve stanovách zavázal, když dáváš jen výňatek. Teoreticky si ten podíl v družstvu může koupit někdo jiný, nicméně koupí podílu odpovídající ceně toho pozemku mu nevznikne žádné užívací právo, takže ani družstvo nemá moc jiných možností jak z toho vybruslit.

Takže slovy klasika: "Tlusťochu, zaplať!"
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod mikicz 11. 10. 2012 19:31

sehnat 20k snad nemůže být takový problém, ne? Proč teď a proč za tuhle cenu? Protože město se rozhodlo prodat a protože podle jejich znalce má pozemek tuhle cenu. Pokud tě to zajímá najdi si na úřední desce místního úřadu to rozhodnutí, na požádání ti dají k nahlédnutí i posudek.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník