Prodej podpisů celebrit

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod msimcard 2. 9. 2012 20:46

Zdravím všechny,

poslední dobou mi vrtá, jak může někdo prodávat na intenetu podpisy známých osobností. Je to vůbec legální? Pokud jsou pravé, tak asi ano, ale, kdo může zaručit, že někdo neudělá čárymáry a pak to prodává za velký balík? Na intenetu jsem toho objevil spoustu - přímo obchody, které se tím zabývají.
Může se k tomu někdo vyjádřit ať už z právního hlediska i z toho laického, co si o tom myslí? Já bych si takový podpis nikdy od nikho nekoupil.
msimcard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 9. 2012 13:28

Vidím to tak, že pokud by podpis nebyl pravý, tak by se mohl zákazník dožadovat vrácení peněz. Je otázkou jak by takové vymáhání vypadalo v praxi. Pokud někdo už chce dát prachy za něco takového, viděl bych těžiště v prevenci - to znamená, dobře si ten obchod prověřit a zkusit na něj získat reference.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 5. 9. 2012 08:49

Taky bych to nekoupil. Ani bych z toho neměl radost, chtěl bych si to u něj/ní nechat podepsat sám, pokud bych po tom toužil. Netoužím :) Ale nějaké takové podpisy mám. Fotbalisty, nějakou knížku s věnováním od autora.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bungo 10. 10. 2012 09:33

Legální to je, pokud jsou podpisy pravé. Pokud jsou podpisy falešné, jedná se o podvod. Problém je v tom, že se to velmi špatně dokazuje...
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod msimcard 10. 10. 2012 22:38

To je fakt. Je vidět, že někdo si na tom staví docela slušnou živnost, když se podíváme na aukro a jiné weby, které se tím přímo "zabývají" (Fotoshop a pár kliků a je to :-)
Já být tou celebritou a vědět tohle, že se s mým podpisem kšeftuje, jak koňmi na trhu, tak by mi to asi nedělalo dobře.
msimcard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 11. 10. 2012 12:09

Myslím,že být celebritou, měl bys jiné starosti. A s tímhle se holt musí počítat, jako s nutným zlem, které bylo a bude.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod msimcard 18. 11. 2012 18:53

Problém je v tom, že ti lidé, kteří se tímto živí, tak ty podpisy osobně nezískávají - to by je neprodávali. Ti slušnější napíší celebritě(managerovi, produkci apod.) Tato za celebritu většinou podškrábne a pošle.
Ti úplně odrzlý - těm stačí pár kliků ve Fotoshopu.
msimcard
Návštěvník