Zabavení pasu v zahraničí

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod k.ro 29. 11. 2011 22:16

Ahoj, zajímalo by mě jestli může policie nebo jiný orgán zabavit pas v cizině?? :-) popř. nějaký odkaz na to jaké má člověk práva v zahraničí, jestli nějaký takový souhrn existuje (hádám, že každá země na tom bude trochu jinak...). Díky za odpověď ;-)
________________________________________ooXXoo________________________________________________________________________________
proč odcházet když jste ještě ani nepřišli :-)
k.ro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 11. 2011 06:26

Tak v pripade zadrzeni zcela jiste. Nevim, jestli i jako napr. zajisteni, ze uhradis pokutu, kazdopadne tam, kde by tohle prichazelo do uvahy, se stejne nejakeho prava nedovolas :(
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 4honza 30. 11. 2011 11:10

Stačí spáchat dopravní přestupek a nezaplatit pokutu na místě a v některých zemích vám běžně policie zabaví cestovní pas. Takže není třeba být ani zadržen, aby vám ho policie zabavila. Postup se samozřejmě řídí zákony dané země, pokud se jedná o zemi civilizovanou, v případě těch ostatních bude lepší, když si alespoň ty důležité věci člověk někde přečte, jak se má v krizových situacích chovat.
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod k.ro 30. 11. 2011 12:07

Ok díky :-) , jedná se mi spíš o situace třeba na lyžích nebo tak, kdy dojde třeba k nějaké nehodě( sejme Vás, nebo někoho známého další lyžař atd.) u pokut či podezření z trestného činu asi není co řešit :), Doufám že stejně tak může toto učinit naše policie aby si tady občané cizích zemí nedovolovali až příliš ;-). Tak mě ještě napadá že v EU máme dva doklady totožnosti(Pas, občanka), tak když zabaví jeden teoreticky by člověk mohl odjet pryč s tím druhým a doufat, že ho nikdy nikdo nebude hledat je to tak?? :-)
________________________________________ooXXoo________________________________________________________________________________
proč odcházet když jste ještě ani nepřišli :-)
k.ro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 30. 11. 2011 16:24

Pas taky můžeš mít víckrát než jednou.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 11. 2011 21:31

Na druhou stranu pokud nebudeš mít v pase vstupní razítko, tak můžeš mít tak jako tak problém se dostat ze země.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jack111 1. 12. 2011 14:07

PatrikChrz: V případě velké nouze bude mnohem jednoduší udělat falešné razítko než falešný pas :-D
Jack111
Přeborník