Pomoc s trvalým pobytem!

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod pucicek 5. 5. 2011 22:50

Dobrý den, byl by tu někdo kdo mi může pomoci a poradit mi na téma trvalý pobyt? Děkuji! Prosím důležité prosím o radu co nejdříve.
Vodafone CZ (Ze zahraničních karet Vodafone Deutschland > CallYa) A telefon Nokia Lumia 820.
pucicek
Čtenář

Odeslat příspěvekod teplice 7. 5. 2011 16:47

No, o co jde? Trvalý pobyt by mělo být tam, kde se nahlásíš. Když si žádný nenahlásíš, bude ti přidělena adresa radnice.
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod MgX 7. 5. 2011 20:33

pucicek omlouvám se, ale Tvůj dotaz postrádá jednu zásadní věc ... onen dotaz.

Trvalý pobyt můžeš mít na úřední adrese, anebo jinde ... třeba na adrese, kde bydlíš, pokud s tím vlastník domu/bytu souhlasí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod teplice 8. 5. 2011 13:08

Pozor, vlastník bytu/domu o tom ani nemusí vědět!
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 5. 2011 15:22

Pucicek: Přihlásit se k trvalému pobytu můžeš na ohlašovně trvalého pobytu, což je obecní úřad. Tam vyplníš lístek ohlášení trvalého pobytu a budeš muset předložit svůj občanský průkaz a dokumenty prokazující tvé právo užívat nemovitost (byt, dům), kde se k trvalému pobytu hlásíš. Tímto dokladem může být nájemní smlouva nebo výpis z katastru - to pokud jsi majitelem či spolumajitelem onoho domu či bytu.

Správní poplatek za změnu místa trvalého pobytu činí 50,- Kč.

Podrobněji si můžeš postup prostudovat na portálu veřejné správy zde: http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/ ... RVEK_ID=43
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod MgX 8. 5. 2011 22:19

teplice píše:Pozor, vlastník bytu/domu o tom ani nemusí vědět!

Vlastník o tom vědět musí ... stačí, když s Tebou podepíše nájemní smlouvu. U podnájemní už je problém...může být problém...

Pokud by vlastník skutečně NEMUSEL vůbec vědět, kdo se k němu hlásí k TP, pak bych se Ti mohl nahlásit do baráku a nic s tím nezmůžeš.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Slonik 9. 5. 2011 18:32

ovčák tím chtěl asi říct, že není třeba se vlastníka domu ptát, pokud má člověk uzavřenu nájemní smlouvu - vlastník by s tím měl tak nějak počítat při jejím podpisu
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod MgX 9. 5. 2011 19:03

Slonik ano je tak :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod teplice 10. 5. 2011 20:57

Pánové, tak to jsem netušil. Jde mi o to, že někdo při půjčce uvedl naši adresu a na jeho jméno ale na náš byt nám chodily upomínky :-/
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 5. 2011 07:41

to se pak musí řešit na ohlašovně trvalého pobytu. Zrušení zápisu trvalého pobytu je správní řízení k němuž úřady přistupují občas velmi kreativně. Ale jde to - mělo by stačit, že dotyčný nemá právní důvod užívání toho bytu. Ale prokázat je to celkem opruz.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod teplice 12. 5. 2011 10:38

No, volali jsme do té společnosti a už nic nechodí. Jde jen o to, že je zvláštní, že tohle prostě jde :(
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod hobitt 12. 5. 2011 12:22

Tak do smlouvy s nějakou firmou můžeš dát jakoukoli adresu. Ale je zvláštní, že si to nezkontrolovali podle OP. Když to dělá i Provident...

O trvalém pobytu MUSÍ vědět vlastník bytu/domu.
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2011 16:15

teplice a jak víš, že si k vám nahlásil adresu trvalého pobytu?

To, že někdo někde uvede, že bydlí na adrese Šujákova 55K, Hoprdice ještě neznamená, že si tam nahlásil adresu pro trvalý pobyt - tedy na úřadech. Tudíž, že je tato adresa jeho oficiálním trvalým pobytem, který by po změně měl být zapsán v OP.

Tato osoba mohla buď zfalšovat OP a v ní údaje obsažené. Nebo nahlásit skutečnou adresu trvalého pobytu, ovšem k vám si (u příslušné úvěrové společnosti) uvést tzv. adresu pro korespondenční styk. Takže mu tam JEN chodila pošta.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod teplice 12. 5. 2011 17:06

"jen", jenže bych se při dnešních poměrech nedivil, kdyby NÁS "jen" navštívili exekutoři :-/ a hádej se s blbcem, že?
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2011 20:32

teplice bohužel si někteří vykonavatelé práva usurpují moc, která převyšuje zákon. Myslím, že by příslušná legislativa měla být upravena, aby nedocházelo k nežádoucím excesům, kterých ... jak můžeme vidět v médiích, je opravdu dost.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Další stránka