No, o co jde? Trvalý pobyt by mělo být tam, kde se nahlásíš. Když si žádný nenahlásíš, bude ti přidělena adresa radnice.
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna
Pucicek: Přihlásit se k trvalému pobytu můžeš na ohlašovně trvalého pobytu, což je obecní úřad. Tam vyplníš lístek ohlášení trvalého pobytu a budeš muset předložit svůj občanský průkaz a dokumenty prokazující tvé právo užívat nemovitost (byt, dům), kde se k trvalému pobytu hlásíš. Tímto dokladem může být nájemní smlouva nebo výpis z katastru - to pokud jsi majitelem či spolumajitelem onoho domu či bytu.
Správní poplatek za změnu místa trvalého pobytu činí 50,- Kč.
ovčák tím chtěl asi říct, že není třeba se vlastníka domu ptát, pokud má člověk uzavřenu nájemní smlouvu - vlastník by s tím měl tak nějak počítat při jejím podpisu
Pánové, tak to jsem netušil. Jde mi o to, že někdo při půjčce uvedl naši adresu a na jeho jméno ale na náš byt nám chodily upomínky
to se pak musí řešit na ohlašovně trvalého pobytu. Zrušení zápisu trvalého pobytu je správní řízení k němuž úřady přistupují občas velmi kreativně. Ale jde to - mělo by stačit, že dotyčný nemá právní důvod užívání toho bytu. Ale prokázat je to celkem opruz.
No, volali jsme do té společnosti a už nic nechodí. Jde jen o to, že je zvláštní, že tohle prostě jde
teplice a jak víš, že si k vám nahlásil adresu trvalého pobytu?
To, že někdo někde uvede, že bydlí na adrese Šujákova 55K, Hoprdice ještě neznamená, že si tam nahlásil adresu pro trvalý pobyt - tedy na úřadech. Tudíž, že je tato adresa jeho oficiálním trvalým pobytem, který by po změně měl být zapsán v OP.
Tato osoba mohla buď zfalšovat OP a v ní údaje obsažené. Nebo nahlásit skutečnou adresu trvalého pobytu, ovšem k vám si (u příslušné úvěrové společnosti) uvést tzv. adresu pro korespondenční styk. Takže mu tam JEN chodila pošta.
"jen", jenže bych se při dnešních poměrech nedivil, kdyby NÁS "jen" navštívili exekutoři a hádej se s blbcem, že?
teplice bohužel si někteří vykonavatelé práva usurpují moc, která převyšuje zákon. Myslím, že by příslušná legislativa měla být upravena, aby nedocházelo k nežádoucím excesům, kterých ... jak můžeme vidět v médiích, je opravdu dost.