Bytová situace,problém s majitelem domu

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 23. 2. 2011 11:49

protože se tu 20 let o deregulaci mluví, ale pokaždé když dojde na hlasování, tak deregulace nebyla? Holt nejen voliči čssd věří předvolebním slibům. Občas jim uvěří i ti, kterým se slibuje deregulace.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 23. 2. 2011 11:55

acesbreaker: ale proc by si ho mel nekdo kupovat? Ber to tak, ze ti bolsevici zabavili barak, neptali se te, jestli ho chces odevzdat nebo ne. Respektive to probihalo takhle nejak "...a kdyz nebudes delat problemy, tak tu muzes zustat a delat domovnika..." (bylo to pekne k videni i v jednom znamem ceskem filmu, kde takto "prevzali" hotel). A potom prisel prevrat a navracel se majetek v restituci - tak jak to ma samozrejme dle moralky byt. A ted si vem, ze si dostal barak s takovejma exotama, kteri tam plati mnohdny mene, nez tretinove najemne, nez je bezne. A ty mas starosti s udrzbou domu, vybudovanim vytahu dle smernic EU, zatekajici strechou atd. A kde na to mas brat, kdyz se tech bolsevickych parazitu nemuzes legalne zbavit? Ve finale ti zbudou oci pro plac, dira na uctu z nutnych oprav a jeste buzerujici "najemnici". Skvele, ze?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MgX 23. 2. 2011 21:20

S474N píše:Uz jsem to psal vedle na foru. Snim ci bdim? Tady je to samej bolsevik nebo co?

Byl bych potěšen, abys zanechal zbytečných urážek na adresu diskutujících. Každý zde má možnost V RÁMCI pravidel fóra a zvláště pak zákonů této země projevit svůj názor. A já jako moderátor budu dbát na to, aby nikdo za tento názor nebyl urážen a je mi jedno, zda se Ti líbí, či nikoliv.

K tématu dodám ... že NIKDO nemá právo porušovat zákony země k nápravě stavu, který se mu nelíbí. Každý má možnost domáhat se svých práv (zákonnou cestou) a dožadovat se dodržování příslušného zákona. To, že je zákon dobrý/špatný je věcí sekundární a na výše uvedené nemá vliv. Jedná se o stav, který může maximálně vyvolávat další diskuzi, ale nikoliv podpořit nezákonné jednání.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 23. 2. 2011 21:32

MgX: urazek? Takze kdyz clovek napise fakta v kombinaci s pravdou, tak je to urazka?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MgX 23. 2. 2011 21:42

S474N myslím, že jsem odcitoval to, co jsi napsal. Pakliže nejsi schopen pochopit - je to čistě Tvůj problém.
Stejně tak, jako nenechám nadávat Tobě - za všechny korektně a slušnou formou vyjádřené názory, nenechám nadávat ostatním slušným diskutujícím. A je mi srdečně jedno na které straně kdo stojí.

Uživatele s nickem
acesbreaker žádám také o vhodný výběr slov.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 24. 2. 2011 07:53

MgX: vis, mozna by ses mel zamyslet na tvym celkovym pristupem zivotu. Jsou lide, ja je pracovne nazyvam "ovcany", kteri nejsou schopni premyslet v souvislostech, pouzivat selsky rozum, apod. Tito lide, at jiz zamerne (obvykle v souladu s vlastnim prospechem) ci z nevedomosti, doslova zneuzivaji vyhod, ktere jim nekdo "pridelil" a jsou takto doslova protezovani na ukor spolecnosti jako celku. A to je presne priklad bytu s regulovanym najmem, kde je naprosto poslapano cizi soukrome vlastnictvi a treti osobou (statem) jsou narizovany "smluvni podminky" za naprosto a jednoznacne nevyhodnych podminek. Jako konkretni priklad mohu rici napriklad byt 4+1 o rozloze 120 metru2 na Narodni tride, kde zije JEDNA osoba, ktera plati nejakych 4200 Kc. Kazdemu svepravnemu a premyslicimu cloveku musi byt nad slunce jasne, jak se veci maji.

Nemuzes se na me zlobit za to, ze na tyto skutecnosti upozornuji. A pokud nekdo realne ukradne housku ze samoobsluhy, tak je to proste zlodej. Je to naprosto jasny fakt a oznaceni zlodej neni nic hanliveho, ale naopak jasne vystihujici realitu. Stejne tak, pokud nekdo podporuje podobne veci, jako jsem vyse zminil, tak proste logicky MUSI byt bolsevik, protoze to byli prave bolsevici, kteri tento smer razili - vyvlastnit, znarodnit a "kdyz nebudes delat problemy, muzes tu zustat jako domovnik".

S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod acesbreaker 24. 2. 2011 09:04

Ono je to vlastně tak,že každý kdo se neztotožní s tvým názorem je bolševik ??? To že má někdo na Národní třídě 4+1 za takovou cenu je směšné. Matka 1+1 a platí vyšší nájem. Ale nevadí.... a ne každý kdo dostal byt musel být zákoně bolševik.
Pan majitel rozhodně nezískal dům zpátky v restituci a i kdyby ano tak s tím pořád může naložit jak chce. Nikdo ho nenutí se ten dům nechat víme jak jsi psal sám checeš/nechceš
Očividně jsi měl(nebo někdo z rodiny)s bolševik problém,moje matka taky nemohla jít na vysokou taková hold byla doba. Lidi s tím žili a žijou do teď.
Dneska se všichni dožadují svého práva,jedeš metrem "na černo" a revizor na tebe nesmí nijak sáhnout.Taky jsi vlastně zloděj. Policajta ti ztlučou na ulici ani nemrknou. Stát tuneluje neuvěřitelný peníze,všichni o tom vědí ale všichni jsou potichu atd... A ty se tady rozčiluješ nad věcí kterou jsi do teď vlastně nepochopil.
Za krádež dostaneš mnohem víc let než za vraždu.... Dějí se tady celkově prapodivné věci a člověk si buď zvykne nebo ho ostatní ušlapou.

Každopádně nevidím na problému se který jsem chtěl pomoci nic vykořistovatelského...

Tím bych chtěl diskuzi ukončit,protože se tady mluví uplně o něčem jiném než jsem chtěl.
acesbreaker
Čtenář

Odeslat příspěvekod mikicz 24. 2. 2011 10:27

acesbreaker: ano, nikdo ho nenutí si ten dům nechat, ale stát ho nutí nechat si nájemníka, kterého nechce... nikdo podle mě nemá právo nutit jiného, aby strpěl takové nakládání se svým majetkem, které nechce.
mikicz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 24. 2. 2011 12:12

Co dodat, mikicz to shrnul naprosto presne.

S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod acesbreaker 24. 2. 2011 12:28

Myslím že podobných situací je spousta kdy člověk musí něco dělat i když nechce a stát mu to prostě nakazuje...To k tomu patří. To by mě zajímalo jak by to tady vypadalo kdyby vyházeli lidi z takových domů. Ale určitě by jste situaci vyřešili.
acesbreaker
Čtenář

Odeslat příspěvekod S474N 24. 2. 2011 12:34

acesbreaker: opravdu? Stale si neodpovedel na otazku, co bys dela na miste vlastnika domu, auta, jachty nebo i hloupeho mobilu, ktery bys MUSEL nekomu zapujcit proti sve vuli?

A jak by to vypadalo? Konecne by se nastolilo trzni prostredi a vetsina lidi platici trzni najmy by na tom jeste usetrila.

S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 2. 2011 12:43

No co by se stalo. Duchodci by se odstehovali na chaty/chalupy, pracujici by platili o neco vetsi najem (s uvolnenim volnych prostor by klesla cena trzniho najemneho), nebo by se odstehovali do mene atraktivnich lokalit - at v ramci stejneho mesta, nebo do prilehlych vesnic a sousednich mest a zvysil by se zajem o hypoteky. Zadne masivni "stehovani pod mosty" by se nekonalo.
A stat by vydelal na vyssich danich z prijmu.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod acesbreaker 24. 2. 2011 12:46

rozumím tomu že dům srovnáváte s věcí,ale nějak si nedovedu představit kdo by po mě chtěl půjčovat proti mé vůli auto,jachtu nebo mobil.... A co bych dělal s domem ? No prodal bych ho ... nejsem nátura která by dokázala někoho vyštípat
Pořád ale nějak nerozumím proč na mě tak útočíš. Já jsem nikomu žádný dům nezabavil a nevymyslel jsem si takové zákony. A rozhodně nehodlám jít za matkou a neřeknu jí "prosím tě odejdi,on je pan majitel škodný když tady bydlíš...."
Nevěřím tomu že kdyby ti někdo nabídl takové bydlení za takových finančních podmínek tak řekneš ne to já nemůžu. Co chudák pan majitel,nechci ušetřit,morálně si to nemohu dovolit.
acesbreaker
Čtenář

Odeslat příspěvekod S474N 24. 2. 2011 12:57

acesbreaker: jenze vsechny jmenovane veci maji jedno spolecne - JE TO CIZI MAJETEK. Dovedes alespon tento fakt akceptovat? Pokud ano, tak je uplne jedno, jestli proti sve vuli pujcujes byt, auto, mobil nebo partnerku!

Ano a svou posledni vetou si naprosto dokazal, ze na cizi majetek kasles, nemas k nemu uctu a evidentne ses si i vedom, ze urcita cast lidi (tvoje matka a i podobni) jsou PROTEZOVANI na ukor jinych. A proto jsem pouzil slovo bolsevik. Kdyz zlodej krade, tak je take na miste si rict, ze je to zlodej - at se to nekomu libi ci ne. Ja se opravdu nebojim nazvat veci spravnymi jmeny!

S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 24. 2. 2011 14:55

acesbreaker píše:To by mě zajímalo jak by to tady vypadalo kdyby vyházeli lidi z takových domů. Ale určitě by jste situaci vyřešili.

nic takoévého by se ale nestalo a nestává. Prostě by platili stejný nájem jako těch 80% zbývajících lidí co platí nájem smluvní, tedy dohodnutý mezi nájemcem a pronajímatelem. Když to zvládne 80% zbylé populace, tak těch 20% taky. A z toho je ještě většina lidí v obecních bytech. V soukromých není ani polovina regulovaných, takže se nebavíme o katastrroě astronomického rozsahu, ale o relativne malé části lidí podle mě naprosto neoprávněně zvýhodněné na úkor ostatních.
mikicz
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka