tento problém se táhne již 3 roky. Teď již bohužel začíná čím dál tím více gradovat.
Moje matka bydlí v bytě s dekretem v nájemním domě.
V čem je celkově problém :
Pan majitel začal dělat rekonstrukce společných prostor a okolních bytů před 3mi lety.
Začalo to tím že se matce probourali dělníci rekonstruující bytovou jednotku vedle jejího bytu,do obýváku. Když to volala majiteli tak se ani neobtěžoval se omluvit a řekl jí ať se domluví s dělníky a oni jí to zaházejí a až si matka bude malovat tak si to přemaluje....
V kumbále promlátili díru také a zde ani k nápravě nedošlo. To stejné v předsíni,kam se prokopli ze společných prostor.
Při rekonstrukci bytu nad bytem mé matky jim praskla voda a vytopila jí celou kuchyň.... na všechny matčiny připomínky odmítal reagovat dokud se neobrátila na stavební úřad. Protože si pan majitel zároveň vytvářel v podkroví bytové jednotky na které neměl povolení
Zastavěl střechou světlík,tudíž nebyl odvětráván (proti zákonné) narušil odpady,neustále u matky *****í z odpadů splašky (samozřejmě ne jen u ní ale i u pár sousedů) jinak je dům obýván partou ukrajinských dělníků,které si zde majitel drží.....
atd.... (bohužel v domě nebydlím takže jen vím co se zde děje jen z doslechu.)
Když se dostavili pracovníci ze stavebního úřadu,lhal jim že nad matku bydlí sousedé a že se tam nemohou jít podívat když nejsou doma (lhal),choval se jako by neuměl do pěti napočítat. Slíbil že dá vše do pořádku..... jediné co udělal bylo že matce vymaloval strop v kuchyni.
Když se máma šla zeptat na Stavební úřad jak postupují dál a že pan majitel nic neudělal,tak jí řekli že jim pan majitel psal že je vše v pořádku

Dělnící pracují 3 roky v kuse,týdny,víkendy,od rána do večera.... je to na zbláznění.
Co je ale pro mě nejdůležitější.
Majitel požaduje nepřiměřené zvýšení nájemného (nějakých 35%)
Pokud já vím tak by měl být úměrně sníženo pokud je situace pro bydlení nevyhovující standartu,alespoň po dobu rekonstrukce. Matku již kontaktoval majitelův právník s naprosto nesmyslnými vyhrůžkami.....
Nenapadá vás jak postupovat dál ? Hygiena od toho dává ruce pryč,stavební úřad je také neschopný.......
Předem děkuji za pomoc