Vlastním pozemek č.779 v malé obci, přes který vede cesta (vyježděná zkratka). Našel jsem si geodeta s tím že mi vytýčil pozemek a pak jsem tam měl starostu. Potřeboval jsem se dohodnout na kácení stromu, když viděl mezníky v zemi, tak na mě "To nemyslíte vážně ... že pozemek vlastním pouze krátce a ta cesta je obcí udržovaná atd. ... NIC VÁM NEPOVOLÍM!". Od starousedlíků vím, že cestu si udržují sami od obce nejde na údržbu ani koruna. Naštěstí jsem geodetovi ještě nezaplatil a domluvil jsem se s ním na oficiálním předání hranic pozemku, kam se starosta také dostavil a měl jen nějakou výhradu k šíři cesty. Ta cesta je vedena v katastru mimo můj pozemek a snad má i PKčko. Nerad bych volil drsnou metodu a zavezl tu část pozemku na křižovatce. Starostovi jsem i říkal, že se nebráním rozumné domluvě. Prostě asi pro něj neexistuji a on je "vůdce"

. Poraďte jak správně postupovat vzhledem k obci, aby napravili cestu? Dát tam nějaké cedule? Začít vybírat mítné

?
Nevím si rady, jak postupovat dál a rozumně vyřešit cestu kolem pozemku se starostou, tak aby vedla dle katastru? Problém je přejezd přes potůček a starostu to netrápí.
- žlutou jsou hranice z náhledu katastru
- žlutou jsou hranice z náhledu katastru, kde jsem sesouhlasil mapový podklad s budovami