Autorská ochrana databází

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod -Frankie- 18. 11. 2009 14:01

Zdravím,

do školy musíme vypracovat 50 stránkovou práci na téma: "Autorská ochrana databází a jejich značení pro veřejné užívání".

Zkoušel jsem se dívat po publikacích a obecně po článcích na netu a konkrétně tohle téma (databáze) se moc neobjevuje.

Chtěl bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit nějaké zdroje vyhlášek, pojednání nebo něčeho, čeho bych se mohl chytnout. Rozhodně nemyslím nějaké vypracované práce, spíš tipy, kde hledat zrdroje.

Předem díky za pomoc
-Frankie-
Čtenář

Odeslat příspěvekod brutal2 18. 11. 2009 14:42

Někdo si z tebe dělá *****.
brutal2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod -Frankie- 18. 11. 2009 17:52

Nedělá
-Frankie-
Čtenář

Odeslat příspěvekod brutal2 18. 11. 2009 18:18

A kdo to po tobě chce? Vždyť to je dost i na bakalářku. Kdo po tobě může chtít něco takovýho v takovým rozsahu?
brutal2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod -Frankie- 18. 11. 2009 18:37

Na ČVUT v předmětu Právo pro podnikatele...
Jak jsem psal, nejsem na to sam, ale jsme 4. Na druhou stranu to vec moc nemeni, protoze prameny najit musime tak jako tak.

Samozřejmě část zaberou citace zákonů, definice pojmů a tak, ale furt tam bude hodně místa :/
-Frankie-
Čtenář

Odeslat příspěvekod brutal2 18. 11. 2009 20:40

1. I tak je to dost.
2. To ve třetím semestru nevíš kde hledat zdroje?
3. Řešíš to fakt brzy.
brutal2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod -Frankie- 18. 11. 2009 20:51

Nepsal jsem to sem proto, abys mi tu daval radoby rady. Samozrejme, ze vim, kde hledat nejake zdroje, samozrejme ale nenajdu vsechny, co by mi pomohly a proto sem pisu, protoze ma treba nekdo nejaky tip, kam se podivat, prestoze to neni uplne evidentni.
Mam na to cca mesic, coz mi prijde akorat.

Jestli má někdo něco k tématu, může se podělit...
-Frankie-
Čtenář

Odeslat příspěvekod Bungo 21. 11. 2009 19:19

Knihovna pravnicke fakulty UK. Sekce autorske pravo. Tam by jsi mohl najit zdroje. Najdi si v katalogu knihovny odkazy. Na toto tema byly napsany i diplomove prace, zkus si je nechat vyjet.

V kazdem pripade je rozsah dost zarazejici... 50 stran je predepsanych treba na diplomovou praci na pravnicke fakulte UK. Shodou okolnosti je letos jedno z vypsanych temat Autorskoprávní ochrana databází. Muzes mi prosim napsat jmeno ucitele, ktery Vam to zadal?
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod -Frankie- 21. 11. 2009 19:42

Díky za tip.
Jinak jsem si sehnal knížku Právní ochrana databází, která mi (doufám) hodně pomůže...
-Frankie-
Čtenář

Odeslat příspěvekod Anonymous 22. 11. 2009 10:54

Jo, to si asi zase nějakej právní akademik potřebuje něco dokazovat na studentech ČVUT. 8-P
Anonymous

Odeslat příspěvekod Bungo 22. 11. 2009 13:33

Taky mi to tak pripada... Holt, kdo umi, umi, kdo neumi, uci...
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel