IFP Club - lehce vydělané peníze?

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Pavlii 9. 10. 2010 18:40

Karl1818 píše:Při otázce, zda mohu IZP bezplatně zrušit "makléř" odvedl řeč jinam a po dalším chvilkovém tlachání kolik budu vydělávat chtěl, abych podepsal smlouvu. Smlouvu, kterou jsem neměl ani pořádně v ruce, natož abych si ji důkladně pročetl. Dokonce mi ani neřekl, na jakou dobu se tato smlouva podepisuje.Jedinné co jsem zahlédl, když listoval smlouvou bylo to, že je pojistné plnění v případě mé smrti je 30 000 kč, což mi přišlo směšné.

O tomto jsem už psal (viz. příspěvek ze 3. 8. 2010 21:20).

IŽP bezplatně nezrušíš, protože by IFP musela vracet provizi, jejíž část pak vyplácí tomu kdo Tě přivedl. Proto aby IFP nebyla ve ztátě, podepisuješ při podpisu smlouvy IŽP i směnku na 48tis. Kč, což je výše provize, kterou IFP od pojišťovny vyinkasuje.

Částka pro případ smrti je úmyslně nízká, protože krytí rizika něco stojí. Čím vyšší je krytí rizika smrti, tím méně budeš mít naspořeno. Bohužel krytí rizika smrti tam nějaké být musí, protože pak by se nejednalo o životní pojištění.
Pavlii
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 9. 10. 2010 21:54

A co vlastně to IŽP skutečně garantuje, kromě 30.000 Kč v případě smrti?
MS-fanousek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavlii 9. 10. 2010 22:00

MS-fanousek píše:A co vlastně to IŽP skutečně garantuje, kromě 30.000 Kč v případě smrti?

Vůbec nic, ostatně jako žádné české IŽP, neboť nemají tzv. technickou úrokovou sazbu... Ale co já vím, má to jedna pojišťovna z Rakouska a tak lze sepsat pojistku s nimi. V rámci EU s tím není žádný problém :-)
Pavlii
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 10. 2010 13:39

Karl1818 píše: ...Mám za sebou zkušenosti co se týče lákání do firem M-way a podobně, tak si dávám pozor...
Pěkný název, určitě vůbec neinspirovaný jedním z nejznámějších MLM. :D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pavlii 10. 10. 2010 14:12

myšpulín píše:Pěkný název, určitě vůbec neinspirovaný jedním z nejznámějších MLM. :D

Ale pobavilo mě to! Mimochodem, při přečtení M-way a AMWAY zní stejně, ne? A navíc se nenaváží do konkrétní firmy - jak chytré! :-D
Pavlii
Návštěvník

Odeslat příspěvekod p0etrik 11. 10. 2010 08:41

Pavlii píše:Částka pro případ smrti je úmyslně nízká, protože krytí rizika něco stojí. Čím vyšší je krytí rizika smrti, tím méně budeš mít naspořeno. Bohužel krytí rizika smrti tam nějaké být musí, protože pak by se nejednalo o životní pojištění.

Vzdyt je to cele totalni patvar. Pojisteni, ktere vlastne nic nepojistuje, takze ve vysledku se jedna jen o pekelne nevyhodne sporeni. Vzdyt kdo mel nekdy v ruce nejakou smlouvu, tak to musi videt sam. Je tam slozka "pojisteni", ktera je sice klientovi uplne k hovnu, ale pojistovna z ni ma penize. Dale tam je slozka "sporici", kdy sporeni probiha takovym zpusobem, ze se klientovy penize posilaji na ucty investicnich fondu. Porad nechapu, kde je pro mne, jako pro klienta, nejaka pridana hodnota? Pokud chci zajistit sebe nebo sve blizke pro pripad, ze se stane neco nepekneho, tak si udelam POJISTENI, a ne tenhle patvar. A pokud chci sporit, tak mohu do investicnich fondu investovat sam, nemusim to delat pres prostredniky (pojistovnu a jejiho "maklere"), kteri si z toho akorat vezmou tucnou provizi.
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 11. 10. 2010 09:36

Právě mne zaráží, jak by toto mohlo mělo zajistit někoho v důchodu. Vždyť není jasné, jestli za těch 30 let vůbec něco dostanu a pokud ano tak to může být výrazně méně než jim pošlu.
MS-fanousek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 10. 2010 10:00

Jenze tady o produkt vubec nejde, stejne tak muzou prodavat treba dudliky. Smyslem je vnutit lidem neco, co nepotrebuji ve snaze vydelat. Cim slozitesi produkt, tim lepe - snaze se zamaskuje, ze je to jen zpusob, jak klienta obrat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 4honza 11. 10. 2010 10:15

Patrikova slova v tomto pripade nejlepe dokazuji samotna slova bouchacu IFP jako je v tomto vlakne uzivatel RomanovCZ. Nediskutuje s nami o produktu, ale kolik uz tento mesic uzavrel smluv a jak je MLM uznavana a nejlepsi prilezitost k dobremu vydelku (prelozeno do normalni reci: obirani hejlu o prachy uzaviranim pro ne nevyhodnych smluv).
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod trent 12. 10. 2010 05:58

Přesně tak. Lákají jen na to kolik bych si mohl vydělat dealováním. Když na to přijde, tak jinak, než pomocí těchto lidí by, takový produkt byl neprodejný.
Uzavřeš spoření a pojištění(a to by přeci měl mít každý, mámo) a ještě když seženeš kamarády, tak si přijdeš na slušnou vatu. Podívej tady pán... jezdí si BMW.
Co na tom, že se pomalu neumí podepsat...
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Pavlii 12. 10. 2010 07:59

p0etrik píše:A pokud chci sporit, tak mohu do investicnich fondu investovat sam, nemusim to delat pres prostredniky (pojistovnu a jejiho "maklere"), kteri si z toho akorat vezmou tucnou provizi.

Když půjdeš rovnou do pojišťovny, tak ta provize se opět rozpustí ve struktuře dané pobočky. S tou provizí se prostě počítá, proto je ochranná lhůta každé pojistky 2 roky. 1. rok platíš provizi tomu, kdo s Tebou tu pojistku sepsal a 2. rok si předplácíš služby spojené s vedením Tvého "účtu" v pojišťovně.

Jinak musím potvrdit, že máte pravdu - spořit v pojišťovnách, zvlášť pak v českých, je nevýhodné, protože žádná česká nenabízí technickou úrokovou sazbu.
Pavlii
Návštěvník

Odeslat příspěvekod p0etrik 13. 10. 2010 20:40

Pavlii píše:
p0etrik píše:A pokud chci sporit, tak mohu do investicnich fondu investovat sam, nemusim to delat pres prostredniky (pojistovnu a jejiho "maklere"), kteri si z toho akorat vezmou tucnou provizi.

Když půjdeš rovnou do pojišťovny, tak ta provize se opět rozpustí ve struktuře dané pobočky. S tou provizí se prostě počítá, proto je ochranná lhůta každé pojistky 2 roky.

Ale prave tohle je cele spatne! Pokud chci investovat, tak proc chodit do pojistovny a platit ji provizi? Vzdyt to pisu i v puvodnim postu. To je jak chodit pro chleba na benzinku.

Pavlii píše:1. rok platíš provizi tomu, kdo s Tebou tu pojistku sepsal a 2. rok si předplácíš služby spojené s vedením Tvého "účtu" v pojišťovně.

Proc platit pojistovne desetitisicove provize, kdyz muzu investovat sam. Jeste jsem nevidel investicni fond (ale nerikam, ze neexistuje), ktery by mel vetsi poplatek nez 3% z investovane castky. S proviznim systemem, ktery tady zminujes, budu mit za dva roky z 2000 mesicne presne nula korun. Pokud nakoupim podilove listy investnicnich fondu primo (s 3% poplatkem), tak za predpokladu, ze se jejich hodnota nepohne nahoru ani dolu, budu mit po dvou letech 46560,- Kc. Pokud pujdou dolu, budu mit min, pokud nahoru, budu mit vic. To je riziko podnikani.Ale i kdyz za mne podilove listy nakupuje pojistovna, je to riziko porad stejne. Vysvetli mi nekdo, kde je teda ta vyhoda IZP? Protoze ja tam zadnou nevidim.
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavlii 15. 10. 2010 06:31

p0etrik píše:Vysvetli mi nekdo, kde je teda ta vyhoda IZP? Protoze ja tam zadnou nevidim.

Snad jedinou výhodou IŽP je fakt, že Ti na něho nemůže exekuce ani soud (tedy jenom v případě, že jsi neinvestoval cizí peníze, nebo nepochází z trestné činnosti) Tohle je jeden z argumentů, kterými se pojišťovny neoficiálně ohání. Navíc pojišťovny jsou jištěny zajišťovnou a ty by měly chránit vklady do výše 100% i když některé produkty pojišťoven toto přímo vylučují, pak zbývá opravdu jenom ten první důvod!
Pavlii
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 10. 2010 08:20

To, ze ti na zivotni pojisteni nemuze exekuce jsi sebral kde? Kdyz jsem pracoval v pojistovne tak jsem se s zrova s "propadnutim" pojistky setkal (klient nesplacel kreditni kartu).
Stejne tak je nesmysl to o zajistovnach a to hned dvojnasobny.
1) zajistovny nekryji vklady, ale rizika pojistovny, typicky v majetkovych pojistenich tzv. zasah vyssi moci, jako jsou povodne, zemetreseni, atd. Ale rozhodne nekryji kriminalni cinnost (vytunelovani), nebo tzv. podnikatelsky neuspech (napr. kdyz pojistovna zkrachuje, protoze neuhlidala naklady, chybne stanovila cenu pojisteni s ohledem na miru rizika, atd).
2) u IZP neni co kryt, vse zavisi na hodnote podilu fondu a ten muze klidne ze dne na den klesnout na nulu
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod p0etrik 15. 10. 2010 10:11

Pekne jsi to shrnul. :-) Ja osobne vidim smysl zivotniho pojisteni v tom, zajistit sebe nebo (a) sve blizke pro pripad, ze se mi neco stane. A takove pojisteni bych byl ochoten si i uzavrit. Ale pro investice to urcite pouzivat nebudu.
p0etrik
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka