Zdravím,
včera jsem byl právě na této schůzce s prostředníkem firmy IFP, kterou mi doporučila známá. Mám za sebou zkušenosti co se týče lákání do firem M-way a podobně, tak si dávám pozor. Už po příchodu do budovy, kde se prezentace konala, jsem na schodišti potkal skupinku 4 postarčích paní, které odcházeli z předešlé prezentace a už si jedna druhé povídali, co koupí vnoučatům a pod. Při samotné prezentaci se o firmě IFP nedozvíte zhola nic, pouze, že se můžete stát členem klubu a čerpat výhody od cestovní kanceláře, slevy na auta a slevy do něakého internetového obchodu. Skoro celou dobu prezentace vám jsou ukazováný obrázky a jede pořád stejná "písnička" vy přivedete dalšího člena a dostanete 12000. Za 10 lidí 120 000 to někdo nevydělá ani za rok. Jenom si musíte uzavřít tohle investiční životní pojištění od CPP a platit 2000 kč měsíčně po dobu 2 let, ale to přece nění žádný problém. Přivedete 4 další členy a pojištění se vám tím zaplatí. V tu chvíli mi došlo, že se jedná o obyčejnou pyramidu. Když jsem se ptal blíže na IZP moc jsem se toho nedozvěděl, pouze to, že spořit si na důchod je v mém vlastním zájmu a že stát ze mě bude mít radost.

Při otázce, zda mohu IZP bezplatně zrušit "makléř" odvedl řeč jinam a po dalším chvilkovém tlachání kolik budu vydělávat chtěl, abych podepsal smlouvu. Smlouvu, kterou jsem neměl ani pořádně v ruce, natož abych si ji důkladně pročetl. Dokonce mi ani neřekl, na jakou dobu se tato smlouva podepisuje.Jedinné co jsem zahlédl, když listoval smlouvou bylo to, že je pojistné plnění v případě mé smrti je 30 000 kč, což mi přišlo směšné. Když jsem řekl, že potřebné 2000 u sebe nemám a smlouvu si chtěl vzít s sebou na pár dní domů na důklané prostudování bylo mi to odepřeno s argumentem, že smlouva je to už dnes poslední a "makléř" ji potřebuje. Přitom jich ve svém kufříku měl přibližně dalších 20. Také mi přišlo podezhřelé, že např. při výdělku 120 000 nemusím nic danit. Vše dostanu cash na své konto v bance. Nejvíce mě zarazila věta: "Nemusíš, to se finančák nedozví. " Chápu, že se na pyramidě dájí vydělat peníze, ale jde o to na jakém stupni jste a musíte mít kachní žaludek na to, aby jste tento produkt doporučili svým známím nebo dokonce příbuzným a odsoudil je tak na příčku pod vámi a tím jim způsobily možné veliké dluhy. Osobně bych toto nedoporučil ani člověku, kterého nezmám. Proto je má rada
ruce od IFP Clubu pryč!!! Budu s nimi mít ještě schůzku, tak mě napadlo, že bych si minikamerku či diktafon do kapsy, takovéhle záměrné uvadění zákazníka v omyl musí být trestné. Nevíte někdo jestli je to právně napadnutelné?