od whip 6. 10. 2009 20:57
Milí MLM odpůrče, nevím, nevím, ale právě jsem si přinesl domů, jak občas činím tištěnou podobu finexperta - Osobní finance a jak tak koukám - anketa na téma Amway, článek o hře CashFlow, článek o filmu The Secret... Počítám dobře, to jsou hned tři inkony MLM příznivců, tož nevím, nevím... Řekl bych, že tady vane čerstvý vítr a nepřítele bych zde již nehledal - válka tohoto časopisu s MLM evidentně skončila.
Milí matematici - s tím, že neuspěje v MLM každý se dopředu počítá. Každý má možnost a právo uspět, stejně jako neuspět. Kdo neuspěje, stane se pouze zákazníkem, v IFP clubu investorem - spořitelem - prostě tím, kdo si nastřádá na důchod pomocí IŽP - na Slovensku, kde už proběhla důchodová reforma tomu říkají "třetí pilíř". V MLM je to stejné jako v každém jiném podnikání - někdo uspěje a je bohatým automechanikem, pekařem, stolařem, programátorem, právníkem, lékařem, investorem, obchodníkem a někdo ne a je neúspěšný a třebas i skončí. Možná s dluhy, v klasickém podnikání většinou s většími než v MLM. Podnikáte-li na svou pěst, nikdo vám nepomáhá a nevede vás - v evidenci vás mají pouze úřady a ty číhají na vaši chybu. V MLM máte možnost participovat na úspěchu celé firmy, máte pomocníka ve svém sponzorovi a ve své upline. Je to podobné jako třeba u frenčízy - podnikání "pod značkou".
Apropois - musím udělat tolik či tolik "aby se mi to vrátilo". Ale co? V IFP clubu přeci Vaše peníze šly na Vaši pojistku!!! Na Vaše spoření!!! Na Váš důchod!!! Takže co se Vám má vracet? Ano, jak už jsem napsal, můžete se přičinit a nechat si pomocí doporučení zaplatit díky bonusům - provizím svůj důchod někým jiným, ale ne tak, že okradete jiné lidi /to tady také kdosi chytrý navrhoval, že?!/, ale tím, že jim doporučíte, aby také oni v důchodu raději krmili kačenky v lázních Luhačovicích než aby vybírali popelnice před zlínským Kauflandem. Oba typy důchodců potkávám a každý má na výběr ke kterým chce patřit.
Opravdu by mne zajímalo, jaká je finanční situace odpůrců MLM a IFP clubu, kteří se zde pohoršují nad tím, že příznivci o nich tvrdí, že nebudou-li si spořit, nebudou-li pro sebe něco dělat, jsou "socky". Obávám se, že daleko od pravdy tento názor nebude.
Abych byl čestný, přiznám se, že jako příznivec bydlím v domě se čtyřmi pokoji, pracovnou, kuchyní, dvěma koupelnami a dvěma WC, terasou, balkonem, zahrádkou a velkou půdou i sklepem. Jezdím dva roky starým autem, které bude za rok splacené. Dovolenou si mohu dovolit dvakrát ročně, krátkodobé volno i častěji. Bazén, saunu a vířivku vlastní nemám, využívám veřejných, ale dělat to mohu kdykoliv se mi zachce. Nechce-li se nám doma vařit, jdeme na oběd či na večeři do restaurace. Příjemnosti typu dobré lahve vína, návštěvy kina, koncertu, nebo přátel si můžeme dopřát tak často jak se nám chce. Myslím si, že mám zdravý životní standard. Kupodivu zjišťuji, že není běžný a to, že pro nečekané události mám finanční rezervu je mezi lidmi dnes málem unikát, to že elektrospotřebiče kupuji za hotové a SW PC a DVD v krabici mám originály málem větší...