Pravomoce revizora

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod S474N 23. 7. 2009 07:24

Jack111 píše:S474N: Já nic předplaceného nemám.

To je mi lito, ale v dnesni dobe bez vlastniho pocitace, to jsi nejaky krovak? No chapu, ze nejaky delnik ze stavby se bez nej asi obejde. Bohuzel jsou taci, kteri maji nejenom jeden a navic v domacnosti maji i nekolik pametovych karet, stovky CD/DVD nosicu apod. Kdyz si to sectu i s poplatkama, tak co se me tyce, tak mam predplaceno na hodne dlouho.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 4honza 23. 7. 2009 09:08

Jack111 píše:iggi: Výstavbu dálnice taky platím, tak proč mám pak kupovat známku?
Nevidím rozdíl mezi ukradeným rohlíkem a ukradenou písničkou. Krádež jako krádež.

Zkusme rozlisovat dve roviny.

Vezmu-li rohlik v samoobsluze bez zaplaceni, je to kradez.
Stahnu-li pisnicku, film, klip z Internetu, neni to cinnost ktera by byla v CR nelegalni. Spousta lidi je ovsem "zmanipulovana" klipy BSA, OSA a podobnych vyderacskych organizaci a mysli si opak.

Pote se muzeme bavit o tom, co je moralni. Krast v samoobsluze samozrejme moralni neni. Ziskat dusevni vlastnictvi bez autorova souhlasu a bez toho, aby za to ziskal nejakou nahradu take eticke neni. A stejnetak mi neprijde eticke, kdyz vydavatel autorova dila brani tomu, abych mohl dilo v rozumnem a nevydelecnem zpusobu uzivat. V obou pripadech je to ale legalni.
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod Jack111 23. 7. 2009 09:13

S474N: Ty si před stáhnutím alba zjišťuješ, jestli je zpěvák, nakladatel a skladatel zastupován? Co když jeden z nich není? To mu pošleš padesát korun na účet? Pro mne je daleko snazší udělat to legálně, ale proti gustu. Jezdíš taky na černo v MHD, protože platíš daně?
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jack111 23. 7. 2009 09:17

4honza: Nj čekal jsem, že s tím někdo přijde. Všechny zákony v ČR nejsou správné a morální, ale je každého věc, jak se s tím popere.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod S474N 23. 7. 2009 09:55

Jack111: takze resime moralku nebo zakony?

Ve vetsine pripadu jezdim vozidlem, nicmene i presto mam rocni kupon Open Card na PID. Radeji nic neresim, i kdyz vim, ze se mi to financne nevyplati. Ovsem nez abych se musel zabyvat napriklad o vikendu zabyvat tim, jestli mi jeste plati listek. Takze tak.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jack111 23. 7. 2009 10:10

Dokud budou kupci, kteří budkou kupovat kradené věci, budou i zloději. Kdyby lidé nekupovali kradené automobily a tím nepodporovali zloděje, nemusel bys mít obavy, že jednou budeš využívat Open Card častěji, než bys chtěl. Ale oni přece nejsou ti špatní, že?
Navíc dost pochybuji, že všechnu hudby, filmy a obrázky a co všechno do toho patří, tady lidi stahují tak, aby náš hloupý zákon neporušovali.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod S474N 23. 7. 2009 10:19

Jack111: tak bavime se konkretne nebo o "lidech"? To je totiz trosicku rozdil.

Nemyslim si, ze bych musel kartu nekdy v budoucnu vyuzivat casteji. Nejsem v takove nouzi, abych si nemohl obratem koupit jine vozidlo. Neber to stylem "podle sebe soudim tebe". :wink:

S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jack111 23. 7. 2009 10:23

S474N: Mně je to úplně jedno. Pointa byla lehce odhalitelná.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod teplice 23. 7. 2009 18:02

Jack111 píše:iggi: Výstavbu dálnice taky platím, tak proč mám pak kupovat známku?
Nevidím rozdíl mezi ukradeným rohlíkem a ukradenou písničkou. Krádež jako krádež.

Já ano a jak tak koukám, tak české zákony taky. :-)
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod teplice 23. 7. 2009 18:04

Jack111 píše:S474N: Ty si před stáhnutím alba zjišťuješ, jestli je zpěvák, nakladatel a skladatel zastupován? Co když jeden z nich není? To mu pošleš padesát korun na účet? Pro mne je daleko snazší udělat to legálně, ale proti gustu. Jezdíš taky na černo v MHD, protože platíš daně?

Myslíš, že když platím daně, tak něco z toho jde na MHD? Možná někde, kde je MHD města...ale tam, kde je soukromá? ;-)
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod Dr.Gonzo 23. 7. 2009 18:18

Stavíš do stejné roviny zloděje co jde nadrzo krást do obchodu a člověka který si stáhne něco, co má k dispozici miliony dalších lidí? Tak pozor:

eADVOKACIE.CZ
" Podle ustanovení § 30 odst. 2 autorského zákona „do práva autorského nezasahuje ten, kdo pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla.“ , přičemž uvedená klauzule se nevztahuje na software.

Jinak řečeno, stažení hudby v České republice není protiprávní. Nesmíte hudbu pouze šířit, tedy nabízet ji, ať už za úplatu nebo bez poplatků (na to je potřeba povolení autora či organizace autora zastupující)."
Jediným kdo v tomto případě jest protiprávním je pouze ten, kdo to na ten internet dal!

Takže než začneš stavět do jedné roviny krumpáče který jde do obchodu vykrást jídlo a lidi co si stahují v ČR ZCELA LEGÁLNĚ hudbu tak nejdříve pozjišťuj nějaká data. Stahovat v čr hudbu není krádež!
Dr.Gonzo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod teplice 23. 7. 2009 19:19

no vždyť to ví každej
teplice
Ovčák 2009

Odeslat příspěvekod Dr.Gonzo 23. 7. 2009 22:13

Já to psal tomu co to neví..U toho mě přišlo že to nepochopí jinak než velmi názorně :)
Dr.Gonzo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 23. 7. 2009 22:28

Dr.Gonzo: Já nekupuji zcela jasně kradené zboží. Nelíbí se mi podpora zlodějů. Ale to je každého věc.
Mimochodem přišlo ti to zcela špatně. Kdybys věnoval deset vteřinek přečtení alespoň posledních pěti příspěvků, poznal bys to ;-)
Naposledy upravil Jack111 dne 23. 7. 2009 22:32, celkově upraveno 1
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jack111 23. 7. 2009 22:31

teplice píše:
Jack111 píše:S474N: Ty si před stáhnutím alba zjišťuješ, jestli je zpěvák, nakladatel a skladatel zastupován? Co když jeden z nich není? To mu pošleš padesát korun na účet? Pro mne je daleko snazší udělat to legálně, ale proti gustu. Jezdíš taky na černo v MHD, protože platíš daně?

Myslíš, že když platím daně, tak něco z toho jde na MHD? Možná někde, kde je MHD města...ale tam, kde je soukromá? ;-)

Myslíš, že když zaplatíš poplatek za místo na disku, tak všichni umělci dostanou desetník? Co je to za argument?
Jack111
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka