Nehledejte v tom žádné dvojsmysly - dnes vpodvečer nám tu celkem dost hulákal (a stále huláká) jeden podivný pták - podivný proto, že jsem takového v okolí snad ještě neviděl. Vůbec mě nenapadá, o koho by mohlo jít a třeba tady bude nějaký odborník, který ho pozná i podle těchto rozmazaných výřezů ze zazoomovaných fotek.
Projevuje se takovým podivným "zpěvem", který připomíná řev nějaké menší otravné kočky . Velikostí ho odhaduju zhruba na dvojnásobek až trojnásobek vlaštovky (těch tu teď máme okolo 30ti, takže jsem měl přímé srovnání ), no a vypadá nějak takto:
Naposledy upravil Slash_luke dne 10. 8. 2010 21:00, celkově upraveno 1
Je to možné, ale mám pocit, že žluna bývá trochu pestřejší, spíše černo-zelená a podle fotek se zdá, že by měla mít i ostřejší zobák. Našel jsem i audio záznam volání žluny zelené a šedé a ani jedna se nepodobala tomuto kousku .. ale díky za dobrý tip
Jinak ne že bych se o ptactvo nějak zvlášť zajímal, nebo se v nich vyznal (to vůbec), jen mě prostě tento konkrétní zaujal..možná tím, že na té bříze vyřvával skoro 2 hodiny
Žluva, vidíš to..nejspíš máš pravdu Marceli . A možná i p0etrik měl namysli žluvu a spetl si ji se žlunou, holt podobné názvy Díky moc, já věděl, že na superforu najdu odpověď na jakoukoliv otázku