Čurání a kakání Yorkšírka

Místo pro všechny s kladným vztahem ke zvířatům. Pojďte se podělit o své zážitky se zvířaty v přírodě i doma..

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 6. 6. 2008 06:07

Ahoj,

máme doma osmitýdenního Yorkšírka, kterého jsme si přivezli před necelými 14 dny. Rád bych získal váš názor na jeho výchovu, kam má čurát a kakat.

Od chovatelky byl na čurání naučen na podložku a to, dá se říct, ve většině případů vzorně dodržuje. Trošku však zápasíme s kakání. Na tu stejnou podložku sice také chodí, ale rozhodně ne pokaždé, když má potřebu. Asi v polovině případů nacházíme hromádky všude po bytě (pod stolem, za křeslem, na chodbě...).

Chovatelka nám radila, že s ještě asi nenašel to správné místo a většinou kakají na jiné místo, než čůrají. Náš Kuba ale na podložku někdy kaká, je dobré ho to tak učit, nebo je to právě ta příčina, že dělá hromádky i jinde?
Zdeněk L.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 6. 2008 20:24

No nejlepší je ho naučit aby ty hromádky dělal venku ;-) Nejlepší je proto, jakmile pes vstane, okamžitě sním jít ven na trávu a tam ho nechat vyčúrat a vykakat. Takhle to dělat vždycky a pes se to naučí ;-) Ze začátku kakat a pak časem i čúrat ;-)
anonymni

Odeslat příspěvekod Noovo 8. 6. 2008 19:26

souhlasim s Koudakem, to snad kazdy vi, ze pes by se mel naucit chodit ven ;-) ...jinak pocitejte s tim, ze kakat po byte bude dokud se to nenauci to je celkem normalni...kdyz udela potrebu venku, tak ho chvalit a hlevne ty hovna po nem sbirejte a nebudte lini, jako plno lidi v nasem okoli, kteri po svych pidipsech ta hovna proste neseberou :roll:
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod michee 11. 6. 2008 15:20

My máme doma boloňáčka a měli jsme obdobný problém....ale naštěstí jen pár dní (myslím, že 4 dny), pak se nám vykakal venku, byl patřičně pochválen a od té doby dělá potřebu jen venku.Je třeba být trpělivý a být s ním venku (nám to někdy trvalo i hodinku, ale výsledek byl důležitější než čas), je také dobré, aby třeba viděl, že to dělají venku i ostatní pejsci, našemu moulovi to docela pomohlo. Teď si o každou potřebu sám řekne (no spíš štěkne).
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 11. 6. 2008 15:52

nas pes je tak inteligentni, ze kdyz potrebuje jit ven, tak si zacinka klicema ve vchodovych dverich, ktere tam mame O:-) :kuk:

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod sandra 16. 6. 2008 15:20

Zdeňku a Vám připadá normální, aby pes dělal svou potřebu doma? Mohu Vám zodpovědně říci, že není. Pes potřebuje k životu pohyb a svou potřebu má dělat zásadně venku. Jorkšírský teriér ať je nyní modní a spíše považovaný za společenské plemeno stále zůstává teriérem. Plemeno temperametní, bystré, dobře naladěné, které potřebuje zaměstnat jak fyzicky, tak i psychicky. Pokud Vám tohle chovatelka řekla, tak to není normální jednání a celkem bych váhala si pejska od takové chovatelky vzít.

Takže Vám můžu doporučit: s pejskem chodit ven pravidelně nyní po cca 2 hodinách ven, dále po každém papání a hře. Pohyb venku je pro psa nyní velmi důležitý i z hlediska socializace. Pokud tedy z něj nechcete mít neurotického a bázlivého psa. Toto období je pro psa nesmírně důležité, vytváří se vztah k vám, prostředí ve kterém žije.
iPhone Xs :-*
sandra
Čtenář

Odeslat příspěvekod michee 19. 6. 2008 12:47

Noovo píše:nas pes je tak inteligentni, ze kdyz potrebuje jit ven, tak si zacinka klicema ve vchodovych dverich, ktere tam mame O:-) :kuk:

Sakra, to tak naučit toho našeho špunta, fakt super, obdivuji vašeho pejska....ten náš doma sice nic neudělá, ale já občas ty jeho signály nevidím nebo neslyším (když chce jít ven, tak strašně zvláštně vrčí a na závěr štěkne) a on pak na mě zle kouká, že s ním jdu příliš pozdě a on to musel tak dlouho zadržovat..
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 19. 6. 2008 14:14

michee: to nase zrzave trdlo se to naucilo tak nejak samo, takze ted zacinka bezi k nam pak zase cinka a porad dokola to opakuje, dokud s nim nejdem :-)) ...u nej by to pochopil i blbej, ze potrebuje na zachod :-D

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník