,, flek ,, na displeji mobilu

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 28. 12. 2007 23:19

Ahoj objevil se mi na displeji mob. telefonu flek, jenže je viditelný pouze když je černé pozadí, např. zakryju čočku fotoaparátu, že nejde nic vidět, tak jde vidět ten flek, dal jsem to reklamovat, jenže oni nic nenašli a řekli, že je to v pořádku, jak mám dál postupovat ? přiložím dvě fotky.

POZN. telefony je nový, týden poté jsem ho dal do servisu...

Děkuji za všechny rady

[URL=http://www.imghosting.eu/view.php?img=P1000495_2.JPG]
Obrázek[/URL]

[URL=http://www.imghosting.eu/view.php?img=P1000497_1.JPG]
Obrázek[/URL]
Naposledy upravil Carismatico dne 28. 12. 2007 23:37, celkově upraveno 1
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 28. 12. 2007 23:29

skoda ze ty obrazky nejde zvetsit ;-)
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Carismatico 28. 12. 2007 23:31

mmnt upravím to

Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 28. 12. 2007 23:41

A to je na sklíčku, nebo přímo na displeji? Já ti tady asi s právní stránkou neporadím, ale zajímá mě to technicky :D
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Carismatico 28. 12. 2007 23:44

No to právě nevím :( v servisu to nepoznali ale i tak to přeci není normální ne ?

Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 29. 12. 2007 14:05

Znovu do servisu a osobně jim předvést jak ta závada vypadá ... je to vada disleje ... je jasné že se zdráhají, neboť u tohoto se musí vyměnit celý mobil :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Carismatico 31. 12. 2007 15:39

Jenže telefon jsem měl 14 dní v servise a za tu dobu udělali jen přehrátí fw a decustomizaci, takhle jim to bude trvat půl roku :(

Ale díky

Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 1. 1. 2008 13:26

carreaum17

vzhledem k tomu, že ona ,,skvrna" je opravdu viditelná a nikde není psáno, že se to postupem času nezhorší - byl bych také pro novou reklamaci, vč. řádné prezentace problému.

Mně to skoro přijde jako vada vzniklá nějakým tlakem směrem ke středu displeje.
No a i z těchto důvodů, bych to znovu dal na reklamaci. Mohlo by se totiž stát, že po delší době bude servis tvrdit ..... závada vznikla špatným zacházením s MT, a to majitelem...

BTW: nejsem odborník na vady MT, a tak samozřejmě zmínku o ,,tlaku na displej", berte s rezervou.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 1. 1. 2008 14:28

Ono je to možný, že to vzniklo tlakem, protože jsem si všiml, teda stačí vyvinout malý tlak na displej a vzniká tam takový zbarvování displeje, jak bych to řekl, mění se atd...

Ale přeci to není dotykový displej, a hlavně na začátku zadní kryt nešel vůbec sundat..

Nebo je možný, že si v servise řekli, hm sice tam něco je, ale způsobil si to sám ?

Ten flek jde vidět jen na černým pozadí, normálně ne, tak přemýšlím zda ho dát do servisu, být měsíc bez mobilu :(

Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 1. 1. 2008 20:57

carreaum17

zda výrobek reklamovat, či nikoliv záleží na Vás (Tobě).

Pokud je možné přední kryt mobilu ,,uživatelsky" sundat, pak bych ještě zkusil, jestli není začernalé, jen krycí sklíčko. Vzhledem k tomu, co jsem si zde přečetl - co uvádíte, tak zřejmě ne.

Osobně bych mobil reklamoval, jistě nestál 5 korun. Bohužel je třeba se připravit na situaci, kdy servis využije celou délku zákonem stanovené lhůty.
Při předávání MT do servisu, bych situaci opravdu jasně a důkladně vysvětlil a předvedl. Také bych se zajímal o to, co je napsáno v ,,Reklamačním protokolu", jaký je popis vady. Pro Vás je důležité, aby vada byla jasně popsána, tak aby později nemohlo dojít k jejímu případnému zaměnění ze strany servisu za připadnou vadu jinou, nebo dokonce, aby nedošlo k situaci, kdy Vás servis ,,obviní", že toto poškození jste si způsobil (až nyní-později) sám.
I v takovémto případě je třeba trvat na svém - mobil poškozen byl, ihned byl také reklamován.

BTW: píšete, že je ,,flek" vidět pouze na černém pozadí, ale na zde uvedeným fotkách, je viditelný i na modré :?:

BTW2: nevím, kde jste přístroj kupoval, ale nešlo jej vrátit ,,bez důvodu" do 14ti dnů od zakoupení? Na internetu je to běžné, a dokonce i některé kamenné obchody toto nabízejí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 1. 1. 2008 22:03

Není problém sundat přední kryt, mám speciální sřoubovák, jenže kryty nejsou výměnné a může tam být blomba od výrobce, protože sundáním krytu se jedná podle jejich stanov o neoprávněný či neautorizovaný zásah do telefonu.

Když jsem předával mobil na opravu tak ta chyba vůbec nebyl popsána, ale bylo mi řečeno, že ten člověk byl zároveň technik, a až pak jsem se dozvěděl, že ho pouze vezl do opravny. V tom papíře bylo akorát nápsano vadný LCD, nic víc, chyba bohužel :(

Flek je hodně viditelný na tmavých pozadí ( tmavě modrá, černá, šedá ) a na bílém pozadí je vidět jen jakýsi světlejší flek. Bohužel sice ten obchod je solidní ale byl jsem svědkem i toho, že paní jsi koupila mobil za dvě hodina zjistila vadu a oni ji řekli, že výměna není možná, mobil se pošle do servisu .

Třeba vodafone atd telefony vymění v tom jsou velmi vstřícní, škoda, že takovou politiku nemají více obchodníků.

Jinak moc děkuji za dobré rady. Zítra tam holt sjedu a zas budu bez mobilu :( ale i bez mobilu se dá žít....

Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 2. 1. 2008 21:41

carreaum17 píše:Není problém sundat přední kryt, mám speciální sřoubovák, jenže kryty nejsou výměnné a může tam být blomba od výrobce, protože sundáním krytu se jedná podle jejich stanov o neoprávněný či neautorizovaný zásah do telefonu. o/quote]

Proto jsem psal o ,,uživatelském sundání". Pakliže jsou potřeba nějaké nástroje a není toto vyloženě dovoleno (třeba v návodu apod.) - pak do toho ,,nehrabať" :!: :-)

Určitě nyní požadujte, aby bylo uvedeno v protokolu, že se jedná o stejnou závadu jako v prvním případě - vada displeje a k tomu nějaký ten vystižnější popis.

Přeji hodně štěstí při reklamaci MT (nedávno jsem řešil cosi obdobného přímo já sám u svého smartphone - mám prachy->foun sháním )

Určitě pak napište, jak celá věc dopadla - předem díky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 2. 1. 2008 23:08

Mno asi se na to vybodnu, nechci být měsíc bez telefonu, a stejnak mi telefon nevydrží déle jak 5 měsíců :) Ale ještě jednou díky

PS co sháníte za telefon ? ,, hloupý ,, či s OS ?

Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 3. 1. 2008 18:52

carreaum17

Jak myslíte, je to zcela na Vás. Hlavně je důležité, zda se ,,flek" nebude zvětšovat, či displej nebude do budoucna hůře čitelný apod. Třeba ne. No a když přeci - záruka je dva roky.

BTW: sháním - zatím jen po očku koukám :-) .....určitě chci smartphone. Jsem na tento typ zařízení vysazen a navíc magor na blbinky :lol: Asi dám přednost mnou již vyzkoušenému OS Win Mobile, před Symbianem. Jediným zástupcem ze Symbian telefonů, který mě zajímá je SE P1i. Z woknowek HTC S730 Wings a teoreticky i pár dalších. 730tka je momentální favorit -> jen cena by mohla jít o pár stovek dolů :hm
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor