koupě přes internet - odstoupení od smlouvy

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod kiurcher 17. 12. 2007 16:03

Koupil jsem si pres internet novy mobil, prodejce mi ale poslal mobil ktery byl uz drive pouzivany. Do 14 dnu jsem ho poslal zpet, pisemne jsem odstoupil od smlouvy a zadal jsem vraceni penez. Prodejce na toto vsak neni ochoten pristoupit a penize nechce poslat.
Chtel bych vedet jak mam dal postupovat. Jak se to dava k soudu, jake dokumenty budu potrebovat atd. Nebo si mam najmout pravniho zastupce? Mozna lama dotaz, ale nechci aby mne tam pak odpalkovali.
kiurcher
Čtenář

Odeslat příspěvekod Mathey 17. 12. 2007 16:17

neporádím ti. nikdy jsem to neřešil, ale muzu vedet kde jsi ho kupoval?
Mathey
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 17. 12. 2007 17:35

kiurcher: pro soudní spor je třeba mít po ruce:
datum doručení balíčku
datum odeslání vraceného zboží
vyjádření prodejce, že ti peníze nevrátí.

Pokud jeho vyjádření nemáš, písemně bych ho obeslala s dopisem nazvaným Poslední pokus o smír, kde bych ho důrazně požádala o navrácení peněz za zboží vrácené v zákonné lhůtě 14 dnů (chceš i paragraf?). Dopis zašli doporučeně a s dodejkou.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod kiurcher 18. 12. 2007 17:02

Mathey: Kupoval jsem to přes Aukro od firmy HP mobil.

iwigirl: To datum doručení balíčku musím mít "na papíře"? Nemám žádný doklad kdy jsem to převzal.
kiurcher
Čtenář

Odeslat příspěvekod 2Pix 18. 12. 2007 17:30

to se da zpetne ziskat z posty/dorucovaci sluzby :)
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 19. 12. 2007 21:05

2Pix píše:to se da zpetne ziskat z posty/dorucovaci sluzby :)

Myslím, že 2Pix má pravdu - zkusil bych se domluvit na příslušné poště. Pakliže by přepážková pracovnice ,,stávkovala" - obrátil bych se ve vší slušnosti na její nadřízenou.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kiurcher 30. 1. 2008 20:00

Potvrzeni o prevzeti zasilky se mi nepodarilo ziskat. Ptal jsem se na dvou postach a psal jsem i do Prahy, ale nemuzou mi zpetne potvrzeni vydat. Muzou mi pouze vystavit potvrzení o úhradě dobírkové částky, ale ja jsem za mobil platil bankovnim prevodem.
A prodejce mi na moje dopisy vubec nereaguje. Takze nemam ani jeho pisemne vyjadreni.
kiurcher
Čtenář

Odeslat příspěvekod iwigirl 30. 1. 2008 20:03

pokud jsi platil prevodem, tak mas snad vypis z bank.uctu...

Co se tyce prijeti zasilky, ty nemas obal od balicku, ktery ti prisel? nebo fakturu?
Co se tyce odeslane zasilky, kazda posta ti za poplatek 50 Kc do mesice dohleda na zaklade tvych informaci zasilku (pokud byla zaslana doporucene).
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod kiurcher 5. 2. 2008 17:49

no obal jsem uz vyhodil, ale ucet za mobil mam.
ten mobil mi ale prisel uz v listopadu.
kiurcher
Čtenář

Odeslat příspěvekod Z.H. 5. 2. 2008 19:45

kiurcher píše:... Kupoval jsem to přes Aukro od firmy HP mobil.

/quote]

Neprodávala ho firma přes Aukro právě proto, že byl už použitý? Třeba vystavený kus, který si každý ochytal. Jinak nevím, proč by nový mobil prodávali přes Aukro.
Z.H.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod branda 5. 2. 2008 22:17

Podle zákona o internet. obchodě lze zboží bez udání důvodu do 14 dní vrátit (možnost vyzkoušení). Třeba se jedná v tomto případě o tento případ. Zboží již měl někdo doma, nevyhovovalo mu a tak jej vrátil. Pokud není mobil nějak poškozený, tak myslím není důvod k reklamaci. V obchodě s obuví si třeba také někdo zkoušel boty před vámi
branda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 6. 2. 2008 08:54

zákon o internetovém obchodě :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod branda 6. 2. 2008 22:08

...všichni čekáme na pokračování, jsme zvědaví co z Vás dále vyjde...
branda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bungo 6. 2. 2008 23:34

Rop píše:zákon o internetovém obchodě :lol:-/quote]
:tleskani

to branda: Asi by se ti nelibilo dostat mobil, ktery pred tebou 14 dni zkouseli postupne 4 lidi... Byt by byl neposkozeny...

Ostatne, o zadne reklamaci ani toto tema neni. Kupujici vyrobek do 14 dnu vratil (ve lhute) a prodavajici mu nechce vyplatit penize zpatky...
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod branda 7. 2. 2008 21:34

To Bungo: tohle všechno vím a chápu. Ale zřejmě nepochopil jste vy mě. Byl koupen mobil, na Aukru, zřejmě za dobrou cenu. Tento měl před koupí již 1 člověk, který si to rozmyslel, nepoškozený( alespoň doufám) vrátil a Aukro jej prodalo. Nejsou veškerá potvrzení o doručení. Soud? Výlohy? Asi to není fér. Ale není spravedlnost slepá?

to kiurcher: chtěl bych se vás zeptat na to opotřebení mobilu. Byl nějak poškozený nebo tak nějak? děkuji za odpověď
branda
Návštěvník

Další stránka