koupě přes internet - odstoupení od smlouvy

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Bungo 8. 2. 2008 00:53

Nechapu proc zde tahas spravedlnost?

Je to logicke - pokud byl telefon prodan jako NOVY - tak ma byt nepouzity.
pokud jej uz nekdo 14 dni pouzival tak jde chte nechte o pouzity mobil a jako takovy ma byt prodan (treba i za plnou cenu, s plnou zarukou), ale musi byt jasne vyznaceno, ze je pouzity.
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod branda 8. 2. 2008 21:08

Protože si myslím že spravedlnost s právem je úzce spjata, měla by.
A k tomu použitému zboží uvedu konkrétní příklad: ve spol. Okay můžete do 30-ti dnů vrátit zakoupené zboží bez udání důvodu pokud vám nevyhovuje. Toto přinesete, prodavač jej zkontroluje vč. příslušenství, zalepí krabici páskou a zboží je odvezeno na prodejnu určeno k prodeji. Je tam cedule POUŽITÉ ? Jistěže ne. A myslím že je to tento případ, ale autor příspěvku nereagoval, takže se můžeme jenom dohadovat jak bylo zboží podle něj použité.
branda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 9. 2. 2008 00:01

Jsi si jist, že se opravdu toto děje s oněm zbožím? Tj ... že je prodáváno dál jako nové?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Revan 9. 2. 2008 10:06

tohle je tezky. Ze strany zakaznika je to spatny, kdyz mu prijde pouzity zbozi. Ale co obchodnik. Zaplati zbozi, proda ho a za 14 dni se mu vrati. Pirjmout ho musi, ale co ted s nim. Zbozi je pouzite a za cenu noveho uz ho nikdo nekoupi. Takze bud prodat za cenu mnohdy za cenu nizsi nez nakupni a nebo se tvarit ze je nove.
Takze jako zakaznikovi by se mi to taky nelibilo a pokud by byl nejak vice poskozeny, tak bych ho vratil.
Ale jako prodejce bych se na to vykaslal a prodaval novy. (ono neni zadna sranda, kdyz prodate 1000 kusu za mesic a z toho byste meli dotovat 100 vracenejch.)
Revan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Z.H. 9. 2. 2008 10:40

Rop píše:Jsi si jist, že se opravdu toto děje s oněm zbožím? Tj ... že je prodáváno dál jako nové?a/quote]

Ano děje. Vím to z vlastní zkušenosti - koupený mobil přes net, poslední kus, který se už přestal prodávat. Do 14 dní vrácen a okamžitě se na stránkách obchodu znovu objevil 1 ks k prodeji. Sice o nějakou korunu levnější, ale uvedený jako nový.
Z.H.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 9. 2. 2008 13:14

Záleží na obchodě. Například jeden velmi známý velký obchod s počítači a elektronikou prodává tyhle vrácenky (+ servisované zboží) obvykle jako "bazar". Slevy nejsou nijak impozantní (zpravidla činí do 20%). Zboží je prodáváno kompletní, funkční s plnou zárukou
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod branda 9. 2. 2008 14:08

Rop píše:Jsi si jist, že se opravdu toto děje s oněm zbožím? Tj ...e je prodáváno dál jako nové?k/quote]

Jist si jsem neboť jsem očitým svědkem. Ale já to osobně nepovažuji za nějaké klamání zákazníka. Viz už mé příspěvky. Brouzdal jsem na netu a hledal výraz "použité zboží" . Dověděl jsem se že třeba něm. zákn neuvádí definici" použité" . Asi proto že by stím mohl být problém..
branda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 9. 2. 2008 16:49

Ano ... definice použitého zboží opravdu nikde není ... bože můj ... to už jsme jak u Paroubků ... snad pojem použité zboží je jasně definován těmi dvěmi slovy ... použité znamená, že již to někdo použil ... tričko oblékl ... boty nazul ... paměť počítače zasadil do základní desky ... mobil uvedl do chodu .... a nejednalo se o předvedení nebo zkoušení na prodejně

A to, že použité zboží musí být jasně označeno (a to alespoň na prodejním dokladu) je jasně uvedeno v § 16 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele ... a kdo tak nečiní tak porušuje tento zákon ...
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod branda 10. 2. 2008 21:16

Je to blbý, co? :hm
branda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod spike18 1. 5. 2008 08:43

Budu si kupovat nový monitor, původně jsem ho sice chtěl vidět na živo (porovnání s jiným + vadné pixely). Na netu jsem ale našel o více než 500Kč levnější. Kdyby náhodou došlo na situaci, že bych monitor kvůli vadným pixelům chtěl poslat zpátky, co všechno má udělat?
Gigabyte M61P-S3 | AMD X2 3800+ | 2 x 1GB RAM | ATi 4850| WesternDigital 640GB WD6400AAKS | Seagate Barracuda 160GB SATA II | 80GB IDE Western Digital | DVD RW Samsung SH-S203B | Seasonic SS-500ET 500W | Samsung 223bw | XP MediaCenter SP2
spike18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lu.kas 1. 5. 2008 12:52

Nejsem odborník, ale myslím, že:
- Projít si na eshopu prodejce rady pro tuhle situaci - často tam píšou doporučený postup
- Odeslat zboží poštou na jejich adresu (ne na dobírku!), připojit k němu informaci, že vracíš zboží ve 14ti denní zákonné lhůtě bez udání důvodu (o pixelech bych radši nemluvil). Připsat číslo účtu nebo tvojí adresu, na kterou pošlou peníze. Jakým způsobem to prodejce udělá nevím, záleží na něm.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod spike18 1. 5. 2008 13:29

A musím ten monitor odeslat do 14ti dnů, nebo do 14ti dnů už musí být u nich. Nebude vadit, pokud bude rozbalený?
Gigabyte M61P-S3 | AMD X2 3800+ | 2 x 1GB RAM | ATi 4850| WesternDigital 640GB WD6400AAKS | Seagate Barracuda 160GB SATA II | 80GB IDE Western Digital | DVD RW Samsung SH-S203B | Seasonic SS-500ET 500W | Samsung 223bw | XP MediaCenter SP2
spike18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anonymous 1. 5. 2008 13:34

Rozhodující je razítko převzetí a pak datum na razítku odeslání. Musí být zabalen stejně, jak Ti přišel a nesmí být nijak poškozen. Poté jsou povinni do 30 dnů od odstoupení poslat zpět peníze.
Anonymous

Odeslat příspěvekod spike18 1. 5. 2008 13:40

Takže pokud ho rozbalím a nepovede se mi ho dát do původního stavu (což je někdy nemožné), tak to nepůjde?
spike18
Návštěvník

Předchozí stránka