Objednávka z USA - clo atd...

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod scater 5. 12. 2007 20:00

Zdar.Kolik by mě cca stálo (myslim všechny věci - clo, poštovný a další poplatky), když bych si chtěl objednat nějakou věc z USA?gůglil sem, ale nic konkrétního.Šlo by tak o cca 5 triček.Neřikejte - to se nevyplatí, kup si to normálně (vyplatí se to, navíc v čr sem nikde kamennej obchod nenašel).
Údaje - celkově by věci stály cca 2000
U poštovnýho píšou (pro úplný znění ) - International shipping charges vary by the weight of your order and its destination. You will be responsible to pay for additional customs charges if applicable. Here are some typical prices. Actual prices will be determined at time of checkout.
USPS International
1 CD or T-Shirt $10.50
2 CDs or T-Shirts $12.50
1 T-Shirt and 1 Hoodie $14.75
Na váhu cca 2 triček si účtujou 12$, u pěti bych to odhadoval tak na 18-20$.
Ale jak je to s tim clem?Do jaký váhy se kolik platí?
Jsou ještě nějaký poplatky?Moc dík :)
Kdyby bylo něco potřeba vědět, dopíšu.
Jo, ještě něco.berou nás do western europe, nebo "rest of the world" :)
D'n'B fan
To my né.To Komunisti.
Nebyl to Descartes, kdo řek: "Jsem to, co jsem!" ?
Ne, to byl Pepek námořník
scater
Přeborník

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 5. 12. 2007 20:07

Clo se bere od urcite ceny. Ne na vahu. Tu cenu si bohuzel nepamatuju. Segra si objednavala take tricka z Ameriky. Dvakrat.. jednou clo platila a jednou ne, ale uz si to nepamatuju a segra zrovna neni po ruce...
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec

Odeslat příspěvekod scater 5. 12. 2007 20:30

Aha :nenapadne . Myslel sem, že se to platí od váhy.Tak to sem si to asi s něčim spletl :) Dík :)
D'n'B fan
To my né.To Komunisti.
scater
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rop 5. 12. 2007 20:45

Mrkněte do diskuze Nákup z Amazon.com na finexpertu ... především první dva příspěvky ... pokud chcete přispívat tak stačí použít stejné uživatelské jméno a heslo jako na toto forum :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod scater 5. 12. 2007 21:16

OK, takže jeslti sem to pochopil, tak by to bylo
cena produktů - 105$
poštovný - cca 20$
clo (pokud by se počítalo) - 4.5%
DPH - 19%
Nebo ne?
D'n'B fan
To my né.To Komunisti.
scater
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rop 6. 12. 2007 09:14

Koukám, že jste v Celním sazebníku nehledal ... sazba je na každou věc jiná. Na textilie je z USA většinou sazba 12 %
Takže pokud máte zboží za 125 USD což se rovná při kurzu 17,828 CZK/USD cca 2230 Kč
CLO = 268 Kč
DPH = 475 Kč
Státu zaplaceno = 743 Kč
Celková cena zboží = 2973 Kč
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 6. 12. 2007 09:33

jako western Europe asi nebudem...země bývalýho východního bloku jsou rest of the world (my opinion)
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod kosch 6. 12. 2007 11:07

clo se plati od ceny tusin 25USD nebo tak nejak...ale dluzno dodat, ze taky zalezi jakemu celnimu organovi se zasilka dostane do ruky, ja jsem si napriklad nedavno nechal poslat jeden svetr za cca 100USD a prosel celnic bez povsimuti (totez treba IPod), zalezi jak bude zasilka zabalena atd. (moc bych nesazel na nejake napisy typu gift, sample apod to akorat pritahne pozornost)... takze nakonec treba budes mit stesti a nezaplatis nic..
toto ovsem plati jenom pro poslani pres US Post... FedEx, DHL atd. to procli vzdy..
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod blino 6. 12. 2007 18:06

neviem ci je to spravne ale:
taktiez zalezi na sposobe akym je dany tovar dopraveny :wink:
cize z kade (cez aku krajinu pride)

priklad:

1. objednal som si z USA par HW suciastok... poslal mi ich kamarat... dosli rovno na SVK a musel som platit clo+DPH :?

2. objednal som ntb...kamarat poslal... dopravca vylozil zasielku uz v Nemecku (uz sme boli sucastou EU) a dalej posielali na SVK... a po baliku nestekol ani pes :)
R.I.P. Baky *16.3.1984 - +25.12.2007

i5 2500K, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Asus HD5770 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
blino
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 6. 12. 2007 21:15

Stručně řečeno ... v celním právu v EU aby se prase vyznalo :-)
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod m0us3fr0mh0us3 6. 12. 2007 22:17

Od cla jsou automaticky osvobozeny zasilky do 30 USD, pokud ti to poslou soukromou dopravni sluzbou (FedEx, UPS apod.), tak se k hodnote zbozi pripocitava jeste cena za dopravu+ke clu a DPH se jeste pripocte odmena pro celniho deklaranta 250 korun. Dale pak zalezi, jak je balik oznacenej, jestli jako "zbozi" nebo jako "darek". A pak taky samozrejme zalezi, jak se ten dotycnej celnik vyspi, protoze zalezi predevsim na nem, jestli tu zasilku pusti nebo ne :)
mousefromhouse v1.3
m0us3fr0mh0us3
Návštěvník