prodejce nechce převzít doporučený dopis

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Tarwas 28. 9. 2007 13:27

zdravím, reklamoval jsem nabíječku (cena přes 1000kč) v jedné fotoprodejně, a když jsem tam 35den přišel, tak mi řekl, že tu ještě není... Já na to, že chci vrátit peníze a on, že to nebude tak jednoduchý a jestli to chci řešit přes právníky... tak jsem mu řekl, že to není problém... na radu iwi jsem mu poslal doporučený dopis s dodejkou a v něm jsem vše popsal a žádal vrácení pěněz do 14dnů a přiložil kopii paragonu a papíru, který mi dali při reklamaci... bude to druhý týden a dodejka nikde, takže to asi nechce převzít... co teď? mám ještě čekat? mám se obrátit i na ČOIku? nebo mám podat trestní oznámení?
Tarwas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 28. 9. 2007 14:53

Trestní oznámení ne ... není to trestně právní jednání ... ale podat na dotyčného žalobu ... je to občansko právní spor ... pokud se obrátíš na ČOIku tak ti asi řeknou to samé ... :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 28. 9. 2007 15:46

počkej si, až se ti vrátí ten dopis, do té doby nic nepodávej ;-) teprve až dorazí dopis, tak ho nerozdělávej a chystej si podání k soudu..
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod MarkFX 28. 9. 2007 16:11

vidíš, já sem byl reklamovat sandálky a když sem po 3 tydnech volal tak ještě neměli, tak sem přesně po měsícu (13tého) tam šel a ty svině měli prodejnu zavřenou, uplně vevnitř rozebranou a na dveřích že pré od 8. do 25. rekonstruují... tož ted už na sandálky tak nespěchám zajdu tam asi přišti tyden, bude to asi měsíc a půl, měli by mi dáta automaticky nové, nebo vrátit peníze??
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Tarwas 11. 10. 2007 20:07

takže včera převzal dopis a přišla sms:
Dobrý den, nabíječka bude příští týden, den ještě upřesním. ui]jmeno prodejce[/i]

moje reakce:
Dobrý den, to je fajn, že bude nabíječka, ale už je to po 30. dnu, takže podle zákona žádám o původní částku a budu ji vymáhat i soudní cestou. si]me jmeno[/i]

reakce:
příkaz k úhradě byl dán dnes. ni]jmeno prodejce
[/i]

děkuji všem za rady a ostatní, kteří se dostanete do podobné situace: nenechte se vo.ebat :)
Tarwas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 12. 10. 2007 03:31

No radoval bych se až z peněz na účtu. Do SMS lze napsat vše. A ty SMS bych nemazal ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert