Špatně navržené sedlo zničilo troje kalhoty - jak se bránit?

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Narcissus 10. 7. 2007 15:25

Před rokem a půl jsem koupil kolo. Jsem s ním spokojen, bohužel za tuto dobu jsem na něm zničil už třetí kalhoty, každé v průměru za 900 Kč. Při zničení prvních kalhot mi v obchodu řekli, že sedlo je v pořádku, a nekvalitní byly kalhoty. To jsem jim ještě uvěřil. Teď po třetích zničených už ne. V obchodě mně se sedlem odmítli, protože "tak je to sedlo prostě uděláno...", a ještě mi nabídli koupi jakéhosi návleku na sedlo.
Jediné čím se můžu prokázat jsou papíry od kola, papíry od posledních kalhot a poslední dvoje zničené kalhoty.
Dá se s tím něco dělat nebo jsem jednoduše utřel?
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod krtenek 11. 7. 2007 19:01

Mě by zajímalo co je to za sedlo a jak vypadá.
krtenek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Narcissus 11. 7. 2007 20:04

Je to sedlo Kbix, a jde o to vyšívání na boku - je v podstatě dost drsné a při tření nohama pak jdou cyklokalhoty velice brzo do kytek. Konkrétně v posledním případě nové kalhoty po prvních 90km jízdy.

Obrázek

Zatím mi bylo doporučeno řídit se paragrafem 617.
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lu.kas 11. 7. 2007 20:12

Ty je hodlas zalovat? Ten napad se mi sice libi, ale myslis, ze se ti vraci investovany cas a penize?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod Narcissus 11. 7. 2007 21:17

No to se asi nevrati, zvlast ne v pripade ze prohraju :-)
Jenze s tim obchodnicci pocitaji, ze kazdy radsi zmlkne, nez by to zacal resit pravni cestou. Jde mi o princip, takze zitra jdu udelat posledni "vitr dobre vule", a pokud to nepomuze, pujde to soudni cestou, at uz vyhraju nebo ne.
Pokud mate nejake napady a rady, sem s nimi... :-)
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iwigirl 11. 7. 2007 21:20

zajdi tam a rekni, ze si sedlo nechas posoudit soudnim znalcem a budes po nich v pripade ze znalec zjisti,ze sedlo je ***** vymahat veskere naklady, ktere jsi s celou zalezitosti mel. Taky jim muzes oznamit, zda chteji soudniho znalce vybrat s tebou nebo ho muzes vybrat sam.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod web. 7. 8. 2007 12:18

iwigirl
Je to jedna z pák, jak dosáhnout mimosoudního řešení sporu. V případě neovle ze strany prodejce pak tento posudek můžete s přehleem použít jako důkaz svého tvrzení před soudem.

//bombul:Citacia odstranena s touto funkciu zaobchadzajte ohladuplne podla rad uverejnenych zde. Dakujem.
Contraria Contrariis Curantur!
web.
Čtenář